Sport

Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya-világbajnokságot

Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya-világbajnokságot

2014. február 19., szerda
Debrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya-világbajnokságot

Ezt Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Debrecen polgármestere jelentette be facebook-oldalán, miután megállapodott Ottavio Cinquantával, a nemzetközi szövetség (ISU) vezetőjével a szocsi téli olimpián.

„Megállapodtunk: 2016-ban Debrecen közönsége élvezheti a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság eseményeit" - írta. A téli olimpia helyszínén tartott prezentáción Kósa már jelezte: előzetes hozzájárulásuk már van az ISU vezetőitől, de Szocsiban még fontos tárgyalások vártak rájuk annak érdekében, hogy elnyerjék a rendezési jogot. Ezzel kapcsolatban Kósa az MTI érdeklődésére elárulta, elsősorban a finanszírozással kapcsolatban tárgyaltak az ISU illetékeseivel arról, hogy a szervezet mekkora összeggel támogatja majd az eseményt. Hozzátette: ebben a kérdésben még nem született végső megállapodás, ugyanakkor az ISU várhatóan 600 ezer és 1 millió dollár közötti összeggel járul majd hozzá a rendezéshez. A junior korosztály egyéniben a 13-19 éves versenyzőket, míg párosban a 21 év alattiakat jelenti. A tervek szerint a junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot 2016. március 14. és 20. között rendezhetik meg Debrecenben. A MOKSZ tavaly márciusban határozott arról, hogy benyújtja a pályázatot a junior vb-re. Debrecen már négy jeges világversenynek adott otthont jégkorongban és rövidpályás gyorskorcsolyában, de a "legművészibb" jeges sportágban még sohasem volt házigazda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.