Sport

Az egészséges életmódot népszerűsítette az SZTE Vívó Klub

Az egészséges életmódot népszerűsítette az SZTE Vívó Klub

2014. február 11., kedd
Az egészséges életmódot népszerűsítette az SZTE Vívó Klub

Lezárult a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Vívó Klub egészséges életmódot népszerűsítő pályázata. Az egyesület többek között minden korosztály számára sportfoglalkozásokat szervezett, stresszkezelési módszerekkel és életvezetési stratégiákkal ismertette meg az érdeklődőket az elmúlt egy évben.

Az SZTE Vívó Klub 2012. decemberében nyert támogatást a „Egy év az egészségtudatos életmód jegyében” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0680 kódszámú pályázatával 9 835 000 forintot. Az egyesület és tagjai életében központi szerepet tölt be a sport szeretete és az egészséges életmód, ezért döntöttek úgy, hogy pályázatuk keretein belül minél több emberhez eljuttatják ezt a szemléletmódot és a testmozgás lehetőségét azoknak is, akiknek nincsen lehetőségük több ezer forintot szánni erre havonta. Az elmúlt egy évben ingyenes foglalkozásokat szerveztek minden korosztály számára az egészségmegőrzés és a sportolás jegyében. Az aktív részvételt igénylő rendezvények – heti 3 alkalommal sportfoglalkozások (fallabda, tollaslabda, teremfoci, konditerem), tollaslabda és squash verseny, teremfoci bajnokság, tábor – mellett az elméleti ismeretterjesztésre is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. Az érdeklődök elsajátítottak stresszkezelési módszereket, megtudták hogyan alkalmazhatnak sikeresen egyéni életvezetési stratégiákat, valamint egészségügyi állapotukat is felmérték a szakemberek. A rendezvények mellett a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket is beszerezte a Szegedi Vívó Klub, melyekkel a projekt 2014. január 31-i zárása után is támogatják az amatőr- és élsportolók egészségének megőrzését. A pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.