Sport

Labdarúgás: a városházán köszöntötték Szeged bronzos veteránjait + FOTÓK

Labdarúgás: a városházán köszöntötték Szeged bronzos veteránjait + FOTÓK

2014. január 28., kedd
Labdarúgás: a városházán köszöntötték Szeged bronzos veteránjait + FOTÓK
oregfiuk_koszontese13_gs

Szeged város emléklapját vehették át hétfőn a város 60 év feletti labdarúgócsapatának tagjai, akik 2013-ban harmadikként zártak az 52 együttes részvételével lebonyolított ob-n.

Mint arról a SZEGEDma.hu részletesen beszámolt,

sporttörténeti sikert ért el

a tavalyi esztendőben Szeged veterán labdarúgócsapata. A 2009-ben életre hívott,

Dudás Tivadar

által koordinált alakulat a 2012. évi ötödik helyezését túlszárnyalva meg sem állt a bronzéremig a 60 éven felüli korosztály számára kiírt országos kispályás bajnokság gödöllői döntőjében.

Farkas Imre

edző legénysége - egyedüliként - a végső győztes Debrecen csapatát is legyőzte a csoportfázis folyamán!

A kávéházban

Ma, azaz január 28-án 18 órától a Szeged Étteremben Veterán labdarúgás ma Magyarországon és itt Szegeden – ami a bravúr hátterében van címmel rendeznek beszélgetést a Közéleti Kávéház keretében. Az est házigazdája Bagdi Sándor, a vendég pedig Őze Tibor, az MLSZ főmunkatársa az OVLSE szakmai igazgatója, Dudás Tivadar, a Szeged csapatának alapítója, Nagy Zoltán csapatkapitány, Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója és Farkas Imre játékos-edző lesz.

A gárda tagjai hétfőn Szeged város emlékplakettjét vehették át

Szentgyörgyi Páltól

, az ifjúsági és sportbizottság, valamint

Kozma Józseftől

, az egészségügyi és szociális bizottság elnökétől. Az ünnepségen a sportbizottságot

Nógrádi Tibor

és

Pintér M. Lajos

is képviselte. Szentgyörgyi Pál beszédében méltatta az együttes eredményeit, a játékosok teljesítményét, egyben szembeállította a veteránok remek produkcióját a jelenkori szegedi élfutball eredménytelenségével. Kozma József rámutatott, az eltökéltség, a sportág iránti példamutató alázat és a közösség szeretete fontos szerepet játszott a szegedi veteránok diadalmenetében. A két bizottsági elnök további sikert, egyúttal jó egészséget kívánt a 60 éven felüli örökifjú futballistáknak. A kitüntetettek nevében

Dudás Tivadar

, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület (OVLSE) Dél-Kelet Régió koordinátora mondott köszönetet az önkormányzatnak, megismertetve a jelenlévőket a csapat által a 2009-es alakulás óta megtett út jelentősebb állomásaival is. Nógrádi Tibor a sportbizottság tagjaként és a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei igazgatójaként egy ószövetségi átokzsoltár esszenciáját ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Mint fogalmazott, egy közösségnek csak akkor lehet jövője, ha vannak öregjei és ünnepei. A szegedi labdarúgás - folytatta - büszke lehet veteránjaira, és büszke lehet ünnepeire is (például erre a köszöntésre). A bronzérmes játékosokra, az ő generációjukra az igazgató szerint méltán nézhetnek fel a mai szegedi focisták, hiszen példát mutatnak, örömöt adnak. Ám az ünnepelteket is arra kérte, tekintsenek szeretettel a jelen kor szegedi és Csongrád megyei erőfeszítéseire, az utánpótlás-nevelés bővülésére, az infrastruktúra-fejlesztésekre, a pályaépítésekre, hiszen a rendszerváltás óta számos csapás érte a sportágat a megyeszékhelyen (tizenhárom pálya szűnt meg, idén adják át végre az elsőt, mely megépül), mélyről kell most sziszifuszi munkával visszakapaszkodni. Nógrádi Tibor biztos benne, hogy a nem is oly távoli jövőben nemcsak az amatőrök sikereiről beszélhetünk, hanem újra NB I-es meccset is láthatunk Szegeden.

Szeged emléklapját vehették át:

Antal Ferenc, Bálint László, Buka János, Dudás Tivadar, Farkas Imre, Gerecz Péter, Hegyes Péter, Hegedűs Ferenc, Huszár Zoltán, Krecskai Lajos, Kozma János, Kónya Zoltán, Miskolczi Ferenc, Nagy István, Nagy Mihály, Nagy Zoltán, Pálinkó Mihály, Szamosvölgyi Zoltán, Szentes-Bíró Ferenc, Tóth András, Tóth Lajos, Wenner Vilmos, Virág György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.