Sport

Labdarúgás: a kecskési futballt is felvirágoztatná Erhardt Szilárd

Labdarúgás: a kecskési futballt is felvirágoztatná Erhardt Szilárd

2014. január 22., szerda
Labdarúgás: a kecskési futballt is felvirágoztatná Erhardt Szilárd
SZS20130831_rock_club_fc_utc_ii_031

A szegedi futsalt újraélesztő szakember a megyehármas KEAC-nál vállalt munkát, miután elhagyta az UTC-t.

Szakmai egyet nem értés miatt hagyta el az Ujszegedi TC-t

Erhardt Szilárd

, akinek azonban esze ágában sincs felhagyni a labdarúgással. A szegedi futsal újraélesztője most a kecskési futballban próbál szerencsét. "A helyi önkormányzati képviselő,

Nógrádi Tibor

, az MLSZ területi igazgatója keresett meg, először egy évvel ezelőtt, amikor még az UTC-nél dolgoztam, majd tavaly decemberben, amikor elváltak útjaim a Kertész utcai klubtól. Elbeszélgettünk, s megegyeztünk, hogy részt vállalok a kecskési futballban, lévén magam is e városrészben élek családommal hosszú ideje" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a labdarúgó, akinek máris komoly terve vannak a városrészi sportéletben: szeretné bevonni a helyi óvodásokat és iskolásokat a helyi labdarúgásba, s a közeli jövő tervei között szerepel egy labdarúgópálya is Kecskésen. Erhardt Szilárd játékos-edzőként fogja vezetni a tavasz folyamán a Kecskési EAC együttesét - a gárda jelenleg a labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoportjának sereghajtója 4 ponttal, tehát akad bőven tennivalója a szegedi futsal felélesztőjének. "Az elvárás tavaszra tíz pont, ennél én többet szeretnék begyűjteni a csapattal, de az a legfontosabb, hogy előrébb lépjünk az utolsó helyről. Tervezünk igazolásokat, de nem az a lényeg, hogy az 'öregek' játszanak, hanem, hogy a fiatalokkal kiegészítve játszanak. A lényeg, hogy egy jól együttműködő baráti társaság jöjjön létre, amely a pályán és a pályán kívül is jól érzi magát" - fogalmazta meg filozófiáját a szakember. Hozzátette, a megyehármas alakulattal már tartottak pár edzést teremben. Tervei között szerepel néhány fővel erősíteni a csapaton, pár rutinos labdarúgóval, akik a kecskési fiataloknak tudnak segíteni fejlődésükben a pályán és azon kívül is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.