Sport

Kézilabda: Mocsai felszabadult játékot vár a dánok ellen

Kézilabda: Mocsai felszabadult játékot vár a dánok ellen

2014. január 20., hétfő
Kézilabda: Mocsai felszabadult játékot vár a dánok ellen
magyarorszag_bahrein51_mocsailajos_gs

Felszabadult játékot vár csapatától a házigazda és egyben címvédő dánok ellen 20.30 órától sorra kerülő középdöntős összecsapáson Mocsai Lajos, a férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hétfőn délelőtt egyórás, főként taktikai elemekből álló tréninget vezényelt együttesének. Előtte arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy ezen az Eb-n minden csapat felnő az adott feladathoz, így nekik is ezt kell tenniük, amihez a lehető legjobb formájukra lesz szükség. "A dánok ellen, úgy néz ki, mindenki borzasztóan szorongva lép pályára, nem sok eséllyel. Tizennégyezer ember előtt szerepel a hazai csapat, végig ugyanazon a színhelyen, s belakva ezt a területet rendkívül magabiztos, igazi örömkézilabdát játszik" - nyilatkozta a tréner.

Mocsai

hozzátette: amennyiben a papírformának megfelelően az izlandiak legyőzik a macedónokat, szinte biztos, hogy a magyar csapat a nyolcadik helynél hátrébb nem végezhet, márpedig ez volt a torna előtt a szövetség hivatalos célkitűzése. "Teher nélkül kell pályára lépniük a játékosoknak. Nagy sebességű, nyílt sisakos, jó mérkőzést szeretnénk játszani, sok rizikót felvállalva bátran kell kézilabdáznunk" - összegezte az estére vonatkozó elképzelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.