Sport

Jégkorong: szoros csatában Volán-diadal a végén Szabadkán

Jégkorong: szoros csatában Volán-diadal a végén Szabadkán

2014. január 12., vasárnap
Jégkorong: szoros csatában Volán-diadal a végén Szabadkán
tiszvolan_hkvitez_mj-017

Nagy csatában egygólos győzelmet aratott Szabadkán a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC jégkorongcsapata a szerb élvonal szombat esti meccsén.

Kalocsa László

tanítványai az este 21 órakor kezdődött találkozón, 9 másodperccel a lefújás előtt szerzett győztes góllal 4-3-ra diadalmaskodtak a pár évvel ezelőtt még a Tisza-parti alkulattal a magyar másodosztályban közös csapatot indító Spartak Subotica egysége felett. A szegediek kevesebb, mint fél perc elteltével előnyhöz jutottak, amikor Lippai pakkját Ódry lőtte a hazai kapuba, ám 8 percre rá jött a válasz egy büntetőből. A harmad hajrájában aztán Egyed góljával ismét a Tisza-partiak kerültek előnybe (1-2). A folytatásban ugyan kétszer is egyenlítettek a szabadkaiak - közben Egyed tudott duplázni - ám végül a hajrá utolsó pillanataiban némiképp kompenzált a sors az U20-as válogatottal szemben a hosszabbítás utolsó másodpercében elszenvedett vereségért: Maslac 9 másodperccel a vége előtt lőtte meg a vendégek győztes gólját (3-4). A két gárda a következő szombaton, 18-án csap ismét össze, ezúttal a szegedi műjégpályán.

Szerb I. osztályú jégkorongbajnokság 9. forduló:

HK Spartak Subotica - Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

Szabadka. Vezette: Fazekas Tibor, Fazekas György, Darko Popovic.

Spartak:

Juric, V. Veres (kapusok), B. Veres, McLean, Zach 1, Gergej 1, Alen, Sljapic, O'Neill, Zidjarevic, Wittmer 1, Bursac (1), Brestovac, Kolaric, Dulic, Mester, Barasic, Ber, Kuco, Tolmaci, Farago.

Vezetőedző:

Zorari Jaramazovic.

Tisza Volán:

Balázs, Kormos (kapusok), Maslac 1, Lippai (2), Ambrus, Ódry 1, Bosnyák, Molnár Á., Varga D., Pilcsik, Egyed 2, Schelin, Muzsik, Wéhli, Barcsik, Szabó D., Hídvégi.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gól:

Ódry

(Lippai, 00:25:

0-1

),

Zach

(08:20:

1-1

- büntetőből),

Egyed

(18:50:

1-2

),

Wittmer

(29:31:

2-2

- emberelőnyből),

Egyed

(36:03:

2-3

),

Gergej

(Bursac, 54:08:

3-3

),

Maslac

(Lippai, 59:51:

3-4

).

Kiállítás:

12 perc + 10 perc fegyelmi (Gergej), ill. 16 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.