Sport

Hátország: vásárhelyi és szegedi lánycsapatok is indulnak a hétvégi Főnix Kupán

Hátország: vásárhelyi és szegedi lánycsapatok is indulnak a hétvégi Főnix Kupán

2014. január 21., kedd
Hátország: vásárhelyi és szegedi lánycsapatok is indulnak a hétvégi Főnix Kupán
FonixKupa

Hetedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Főnix Kupa Kézilabda Utánpótlás Tornát, amelyen megyénket három klub öt csapata képviseli.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola rendezésében sorra kerülő torna már évek óta Kelet-Magyarország legnagyobb kézilabda utánpótlás tornájának számít. Ez évben mind a lányoknál, mind a fiúknál öt korosztályban - a 2000, a 2001, a 2002, a 2003 és a 2004 években születettek - mérik össze tudásukat a csapatok. A megmérettetésre idén is nagy létszámban jelentkeztek az egyesületek, hiszen a lányoknál negyven, míg a fiúknál negyvenhárom gárda nevezett. Csongrád megyéből sajnos fiú csapatokat nem találhatunk a nevezettek között, a lányoknál azonban a Hódmezővásárhelyi LKC három, míg a Kézilabda Szeged SE és a Szeged-Kiskundorozsma KSE egy-egy korosztályban indít csapatot. A legidősebb lányoknál, a 2000-es korosztályban elkerülte egymást a KSZSE (amely az Orosházi NKC, a Kecel KC és a Debreceni SC-SI csapataival került egy csoportba) és a HLKC (a vásárhelyieknek a szlovák Dunaszerdahely, a Csepel DSE és a Nádudvari DSE lesz a csoportellenfelük). A 2001-es és a 2003-as korcsoportokban nem indul megyei csapat, míg a 2002-es születésűeknél a HLKC csoport ellenfelei a Hajdúnánás, a Fehérvár KC és az Ikervár csapatai lesznek. A legfiatalabbaknál is két megyei csapat, a SZKKSE és a HLKC indul, de külön csoportban. A szegedi lányok az Orosházi NKC "A", a Kalocsa és a Debreceni SC-SI ellen mérkőznek, a vásárhelyiek ellenfelei a Balmazújváros, az Orosházi NKC "B" és az igen erős Student Comfort KUK Szombathely együttese lesz majd. A körmérkőzéses csoportmérkőzéseket követően keresztbejátszás következik, majd a helyosztókkal dőlnek el a végső helyezések. Az egy évvel ezelőtti Főnix Kupán a KSZSE csapatai közül az 1998-asok és a 2003-asok is egy igen értékes bronzérmes helyezéssel tértek haza, míg az SZKKSE az 1999-eseknél végzett a dobogó harmadik fokán. A vásárhelyiek a 2000-es korosztályban szerepeltek legjobban, ahol negyedikek lettek, 2012-ben viszont ebben a korosztályban ők nyerték a Főnix Kupát. Most mindhárom klub újabb érmes helyezések reményében utazik Debrecenbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.