Sport

Elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK kapusa

Elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK kapusa

2014. január 16., csütörtök
Elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK kapusa
rakacki_bence

Hosszan tartó betegség után csütörtök délután elhunyt Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának 20 éves kapusa - tudatta Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke az MTI-vel.

A hírt

Nagy Kálmán

, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekonkológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa,

Rakaczki Bence

kezelőorvosa is megerősítette. Rakaczki Bence 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját.

Demkó Norbert

felidézte: a tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg. Rakaczki Bence azt kérte a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásáért, mint ahogyan a meccseken tették.

Pintér Attila

szövetségi kapitány a halálhírről értesülve a teljes válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista családját, valamint a DVTK-t. A magyar szövetség honlapja a gyászhírben emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül a második NB I-es játékos hunyt el, ugyanis december 30-án a Ferencváros védője, a trinidadi

Akeem Adams

halt meg. Rakaczki Bencét a DVTK saját halottjának tekinti. A klub néma megemlékezést tart pénteken 19 órakor a stadionnál, ahol mindenki leróhatja a kegyeletét. A temetés időpontjáról és helyéről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.