Sport

Röplabda: cserék nélkül vereség Jászberényben

Röplabda: cserék nélkül vereség Jászberényben

2013. december 18., szerda
Röplabda: cserék nélkül vereség Jászberényben
szteehokse_noiroplabda

Vasárnap délután a SZTE EHÖK SE női röplabdásai lejátszották utolsó mérkőzésüket a 2013-ban. Az ellenfél az a Jászberény volt, amellyel a tavalyi és idei szezonban mindig hatalmas csatát vívott a Szeged.

Ráadásul idegenben kellett játszani a remek JRK ellen, úgy, hogy mindkét csapat tudta, ez a mérkőzés akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet a későbbiekben. A vendégek csupán hat játékossal tudtak elutazni betegség, sérülés és a vizsgák miatt.

Csíkos Szilárd

edzőnek tehát semmilyen cserelehetősége, még liberója sem volt. Nyomás nélkül játszhatott az EHÖK, mondván így nem sok esély van a Jászberény legyőzésére. A tréner felszabadult játékot kért a lányoktól, és bizakodva ült le a kispadra. Az első szettre lelkesen is álltak fel a hölgyek, ahogy azt kérte tőlük mesterük, s a szettet szinte végig uralva meneteltek is előre, amihez természetesen kellett a görcsösen győzni akaró ellenfél számtalan hibája. Azonban az időkérés a túloldalt megtette a hatását: lassacskán felzárkózott a JRK. A játszma hajrájához érve már a hazai alakulat vette át a vezetést, és sikerült is hozniuk az első szettet. A második etapra teljesen más mentalitással állt fel a Szeged. Az előző játékrész sokat kivett belőlük a hosszú és fárasztó labdamenetekkel. A jászsági lányok azonban érezték, itt ma csak nekik teremhet babér, s ennek megfelelően elsöprően is játszottak. Voltak szép pillanatai a Szegednek, legfőképpen centertámadásokkal, de mikor nehéz helyzetbe kerültek, hiányzott valaki, aki felrázza őket, és a hátára veszi a csapatot. A hazaiak óriási fölénnyel söpörték be a második játszmát. A harmadik szett sem különbözött sokban az előzőtől. Talán annyival, hogy mégis egy tavalyi NB II-es bajnokcsapat tagjai álltak a Szeged térfelén, így annak ellenére, hogy nincs ott a csapat fele, nem hagyták, hogy szégyenkezniük kelljen a találkozó végén. Szép labdamenetekkel, blokkokkal és ászértékű nyitásokkal szorongatták meg az ellenfelet. Ez mind arra volt jó, hogy a berényi gárda lássa, nincs a zsebükben a bajnokság, s hogy a következő hazai mérkőzésen közel sem biztos, hogy így alakulnak az erőviszonyok. A végjátékra elfáradtak a szegedi egyetemisták, így végül szép játékkal, de ezt a játszmát is elbukták. A következő mérkőzésre 2014. január 26-án kerül sor, amikor a SZTE EHÖK SE a Hajdúböszörmény csapatát látja vendégül. Cél a három pont megszerzése.

Női röplabda NB II Keleti csoport:

Jászberényi RK - SZTE EHÖK SE 3-0 (19, 10, 14)

Városi Sportcsarnok, Jászberény, 200 néző.

SZTE EHÖK SE:

Neizer, Horuczi, Molnár A., Selmeczy, Krcelic, Csintalan. Csíkos Szilárd:

„A mérkőzés elején még volt tartás a lányokban, később ez elfogyott. Két ember dolgozott, ketten pedig azt figyelték, mit ront el a harmadik duó. Hat emberrel nem lehet mérkőzést nyerni, főleg nem a Jászberény ellen.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.