Sport

Rögbi: pontszerzést és klubházat hozott az ősz a Gorilláknak

Rögbi: pontszerzést és klubházat hozott az ősz a Gorilláknak

2013. december 10., kedd
Rögbi: pontszerzést és klubházat hozott az ősz a Gorilláknak
fitworldgorillakrc

Bár négy őszi mérkőzésén nyeretlen maradt az Extraligában, nincs oka szégyenkezni a Fit World Gorillák RC csapatának. Marian Florian vezetőedző tanítványai a legmagasabban jegyzett honi kiírás legújabb szereplőiként a már meglévő mellé további pontok szerzését tűznék ki célul az alapszakasz tavaszi folytatására.

Mint azt a klub, egyben a Magyar Rögbi Szövetség felügyelőbizottságának elnöke,

Juhász Róbert

elmondta, az együttes életében néhány éve még három számjegyű vereségek is előfordultak. Az idei szezonban már összeszedettebben szerepel a szegedi alakulat, szeptember elején a Battai Bulldogok ellen kis híján a győzelem is összejött a Gorilláknak, mindenesetre a vesztesnek járó bónuszpontot bezsebelték Györgyey Andrásék. „Több korábban meghatározó játékost kellett pótolnunk az ősz folyamán, de örvendetes dolog ez valamilyen szinten, hiszen ketten például magasabb szintre lépve Franciaországba igazoltak. Négy-öt éve kezdtünk intenzívebben foglalkozni az utánpótlás-neveléssel, aminek köszönhetően biztosított a csapatból kiesők saját fiatalokkal történő váltása” – árulta el az ügyviteli vezető. Nem az Extraliga az egyetlen sorozat, amelyben érdekelt az egyesület, a SZTE EHÖK SE-vel karöltve közösen indítottak csapatot a harmadosztályban. „A rögbi a legnagyobb létszámú csapatsport, így jól megférnek a pályán az egyetemisták, az idősebb játékosaink és a rutintalanabb fiataljaink. Mindenképpen hasznos tehát ez az együttműködés, hiszen kiváló hátteret jelent az első csapat számára” – fogalmazott Juhász Róbert. Hozzátette, a juniorkorú együttes saját bajnokságában az élmezőnyhöz tartozik, de a szegedi

Debreczeny Dénes

vezette válogatott is megállja a helyét a nemzetközi mezőnyben.

rogbi_arad-szeged_02

A szakember a jelenről szólva kifejtette, a hazai rögbi térképére 1993-ban felkerült Szeged szerencsés helyzetben van, a helyi játékosok száma – ellentétben az országos tendenciával – folyamatosan nő. Míg tavaly 121 rögbist tartottak nyilván, addig idén már 132 regisztrált versenyző űzi a sportágat a városban, de rajtuk kívül is akad még 100-150 hobbijátékos. „Szegeden alapvetően az utánpótlás-nevelésre igyekszünk hangsúlyt fektetni, amiben igen fontos szerepet kap a családias és segítőkész légkör. Érdemes figyelembe venni, hogy a rögbi Magyarországon teljes mértékig amatőr státuszban zajlik. Ennek tükrében érzékelhető, mennyire fontos mérföldkő az egyesület életében, hogy lassan valódi otthonra lelünk az Etelka soron, ahol önkormányzati, illetve főként civil támogatói segítséggel egy klubház kialakításán dolgozunk. Ezzel úgymond a csapat kézzelfogható megjelenését biztosíthatjuk a városban élők felé, egyszersmind a játékosok kényelmesebb sportolási lehetőségeiért is tenni tudunk” – árulta el Juhász Róbert. Hozzátette, a tavaszra való felkészülést már december 2-án megkezdte az együttes, hétfőnként birkózó elemek gyakorlása, keddenként, csütörtökönként és szombatonként konditermi gyakorlatok, szerdánként pályaedzés, péntekenként pedig labdás technikai tréningek szerepelnek a programban. A márciusban folytatódó idény előtt még egy nagy dobással készül a klub, február 8-án ötödik alkalommal rendezi meg már hagyományosnak számító jótékonysági bálját az Ifjúsági Házban, amelyen többek között a játékosok is fellépnek önálló művészi produkciójukkal.

A Fit World Gorillák RC eredményei, férfi Extraliga 2013/14, alapszakasz:

1. forduló (2013. november 9.):

Esztergomi Vitézek – Fit World Gorillák RC 83-3

2. forduló (2013. szeptember 14.):

Fit World Gorillák RC – Battai Bulldogok 24-26

4. forduló (2013. október 12.):

Kecskeméti ARC – Fit World Gorillák RC 47-5

5. forduló (2013. október 19.):

Fit World Gorillák RC – Budapesti Exiles 11-64

rugby_extraliga_1314

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.