Sport

Második helyen végzett a Csongrád megyei fekvenyomó tűzoltócsapat

Második helyen végzett a Csongrád megyei fekvenyomó tűzoltócsapat

2013. december 2., hétfő
Második helyen végzett a Csongrád megyei fekvenyomó tűzoltócsapat

Az elmúlt hétvégén Miskolcon fekvenyomásban mérték össze erejüket az ország katasztrófavédelmi szervei állományának tagjai a BM OKF Országos Pontszerző Fekvenyomó Bajnokságán. Mint azt a versenyzők elmondták, a testi adottságok mellett ez a sportág koncentrációs képességet és sok edzést is igényel.

"A miskolci helyszínen megfelelő körülmények álltak rendelkezésre a csapatnak az előkészületekre és a súlyzókkal történő bemelegítésre" – mondta el Nógrádi Csaba őrnagy, aki a csapatban a 40 év feletti, a kiírás szerint "veterán" kategóriában induló tagja volt. A sportág lényege, hogy a fekvő padon elhelyezkedett versenyző kezébe az általa kiválasztott súlyra beállított, állványon elhelyezett súly rúdját a segítőkkel közösen emelik le, majd a versenyzőnek a rudat egészen a mellkasáig kell leengednie. Amikor a versenybíró jelt ad, a versenyzőnek ki kell nyomnia a súlyt, és ha a karjai egyenesek, a gyakorlat sikeresnek tekinthető - tájékoztatott

Arany-Tóth Attila

szóvivő. "A versenyzőknek három fogásra van lehetőségük, eredményüket a legnagyobb súllyal végrehajtott gyakorlat adja meg. Nem érdemes rontani, hiszen a rontott gyakorlat is egy fogásnak számít" – mutatott rá Nógrádi Csaba. A versenyző szólt arról is, hogy ebben a sportágban az eredményhez fontosak az adottságok is, de sok edzésmunka is kell a sikerhez, amelyhez azonban fejben is le kell győzni a súlyt, ezért is lényeges a koncentráló képesség. A csapattagok a verseny során segítették egymást, persze csak a szabályok adta keretek között, hangos szurkolással. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a csapat a második helyet szerezte meg a házigazda, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata mögött, és közvetlenül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzői előtt.

A Csongrád megyei csapat:

Olasz Pál törzsőrmester (Hódmezővásárhelyi HTP, 67,5 kg I. hely), Bodó Mihály főtörzs-zászlós (Szegedi HTP), Mircsov Zsolt törzsőrmester (Szentesi HTP), Pataki Péter zászlós (Szegedi HTP, 90 kg II. hely), Fári Péter törzsőrmester (Makói HTP), Szántó Tibor főtörzsőrmester (Hódmezővásárhelyi HTP 110 kg I. hely), Kelemen Imre zászlós (Makói HTP, +110 kg II. hely), Láncz Adrienn főhadnagy (CSMKI TEPMEK), Nógrádi Csaba őrnagy (Szeged KvK, 40 év felettiek) és Fekete Csaba zászlós (Szegedi HTP). A versenyen elért eredményével a Csongrád megyei csapat megőrizte első helyét a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2013. évi Országos Pontszerző Bajnokságában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.