Sport

Márványtáblát avattak a világbajnok vízilabdázók tiszteletére

Márványtáblát avattak a világbajnok vízilabdázók tiszteletére

2013. december 9., hétfő
Márványtáblát avattak a világbajnok vízilabdázók tiszteletére
Nagy Viktor; Varga Dániel; Varga Dénes; Hajós Alfréd; Hárai Balázs; Szivós Márton; Benedek Tibor; Madaras Norbert

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyári barcelonai világbajnoki címének emléket állító márványtáblát avattak a margitszigeti Hajós Uszoda előcsarnokában.

A hétfői ünnepségen megjelent mind a 13 aranyérmes és szövetségi kapitányuk,

Benedek Tibor

is. A nevüket megörökítő táblát -

Kemény Dénesnek

, az előző kapitánynak, a szövetség jelenlegi elnökének jelenlétében -

Benedek Tibor

és a csapatkapitány Varga Dániel leplezte le. Benedek Tibor hangoztatta: sok vízilabdás álma, hogy neve felkerüljön ilyen helyre. Hozzáfűzte, hogy nagy büszkeséget érez, és boldog, amiért magát és a csapatot is ott láthatja nap mint nap, egy ilyen táblán. A ceremónián az érdekességek sorában elhangzott, hogy a

Decker

fivérek,

Attila

ás

Ádám

a hatodik testvérpár a "táblahistóriában", a Varga testvérpár, Dániel és Dénes pedig az első abban, hogy olimpiai aranyérmüket követően immár világbajnokként is megörökítették a nevüket.

Szivós Márton

a maga nemében szintén kuriózum, amennyiben egyedülálló módon egy család harmadik generációs tagjaként, az olimpiai bajnok nagypapa és édesapa után ő maga vb-elsőként vált "táblaszereplővé". A 2013-as vb-hősök márványtáblájának névsora:

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Attila, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Szivós Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes

- játékosok,

Benedek Tibor

szövetségi kapitány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.