Sport

Szegedi piaristák az Iskolai Mezei Futó Világbajnokságon

Szegedi piaristák az Iskolai Mezei Futó Világbajnokságon

2013. november 26., kedd
Szegedi piaristák az Iskolai Mezei Futó Világbajnokságon
piaristamezeifuto02

A szombathelyi Bolyai Gimnázium lányai mellett a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium fiú csapata is kijutott a jövő tavaszi Iskolai Mezei Futó Világbajnokságra.

A két csapat (a szegedi egység:

Gellén Tamás, Kopasz Bálint, Kopasz Donát, Németh Richárd, Szaszkó Dominik, Répássy Botond

; kísérő testnevelő tanár:

Szabó Erzsébet

) a tavalyi tanév Országos Mezei Diákolimpián elért kiemelkedő eredményei alapján vívta ki a jogot, hogy részt vehessen a kétévenként megrendezésre kerülő iskolai világbajnokságon, ahol 26 ország fiataljai versengenek az izraeli Emek Ha Majanotban rendezik 2014. március 30. és április 4. között. A világbajnokságon történő részvételi költség előteremtésében az MDSZ a kétnapos előleg és a kötelező biztosítás díjának költségét tudta finanszírozni. A fennmaradó további tartózkodási költséget és az egyszeri 30 euró/fő összegű ISF-illetéket a Dugonics András Piarista Gimnázium Alapítványa biztosítja, így a fennmaradó utazási költséget - a repülőjegyek árát, illetékekkel - kell a szülőknek és a kísérő tanárnak előteremtenie a részvételhez. A piaristák remélik, hogy az utazási költséghez támogatást tudnak szerezni a várostól és a támogatóktól, és így sikerül hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok az eredményes szereplés mellett örök életre szóló élményekkel térjenek haza. A világbajnokságra való felkészülés nemcsak az edzéseken történik, csapatnak a résztvevő nemzetek bemutatkozó estjére is készülnie kell, ahol minden országnak lehetősége lesz arra, hogy bemutassa országát, amelyet a világversenyen képvisel. Ennek keretében egy standot kell felállítani az ország jellegzetességeivel, valamint minden csapatnak készülnie kell egy 3-4 perces bemutatkozó műsorral, és egy 3-4 perces filmmel, képsorral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.