Sport

Női futball: közel volt a kupabravúrhoz a Szegedi AK + FOTÓK

Női futball: közel volt a kupabravúrhoz a Szegedi AK + FOTÓK

2013. november 12., kedd
Női futball: közel volt a kupabravúrhoz a Szegedi AK + FOTÓK
szegedi_ak_szombathelyi_viktoria34_gs

Zimányi Kovács Anikó mesterhármasával a szünetben még vezetett a Szegedi AK a magyar kupa negyeddöntőjében a Viktória ellen, ám végül a vendégek fordítottak és elődöntőbe jutottak.

A női labdarúgó magyar kupában a legjobb négy közé kerülés volt a tét a Szegedi AK-nak a vasárnap kora délután rendezett hazai mérkőzésen a szombathelyi Viktória FC ellen. "Ahogy mondani szokás: kaphattunk volna könnyebb, de akár sokkal nehezebb ellenfelet is. Mindent egy lapra feltéve álltunk a mérkőzéshez, s a lányok is úgy álltak hozzá, fegyelmezett játékot nyújtottak" - mondta el a találkozó kapcsán a SZEGEDma.hu-nak

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző. Az esélyesebb szombathelyi gárda, amely a bajnokságban idegenben sima 7-0-val küldte haza a mieinket, korán vezetést szerzett: a 3. percben a hazai 16-oson belül egy szombathelyi beadásnál lökték Lévai Nikolettet, akiről a saját kapujába pattant a labda, a játékvezető csak a gól miatt fújt a sípjába (0-1). Ám nem estek össze a szegedi focista hölgyek a korai vendégvezetéstől! Bő tíz perc múltán

Zimányi Kovács Anikó

jól eltalált lövésével előbb egyenlítettek, majd újabb tíz percre rá

Dudás Dia

szögletét a válogatott támadó fejjel juttatta

Földes Fanni

kapujának hosszú sarkába, s ezzel már a hazaiak vezettek (2-1). A félidő hajrájában

Vörös Viktória

révén ugyan egalizáltak a vendégek, ám Zimányi Kovács pillanatokkal később nagy góllal vette vissza a SZAK-nak a vezetést (3-2). "A szünetben megbeszéltük, úgy menjünk ki a második játékrészre, mintha 0-0 lenne a meccs, és nyerjük meg a második félidőt is" - idézte fel az edző. Harcolós, küzdős játékát játszotta a Szegedi AK a fölényben futballozó Viktória ellen a második félidőben úgy, hogy védelméből

Kardos Bernadett

betegség,

Harcel Boglárka

családi okok miatt hiányzott, így a hazai tréner remek irányító középpályását,

Szil Tündét

vonta vissza söprögetni - aki ebben a szerepkörben is helytállt. A kapuban

Földesi Lilien

sérült ujjal is nagyokat védett, ám a félidő közepén két alkalommal ő is tehetetlennek bizonyult

Ferencsik Evelynnel

szemben, 4-3-ra fordítottak a vasiak. A hajrában egyenlíthetett volna a Szeged: előbb Szil Tünde remekül beívelt szabadrúgása szállt el a fejek felett, majd az utolsó pillanatokban Zimányi Kovács nagy szabadrúgása gurult át Földes kapus lábai között, ám a hálóőr elképesztő mázlival még a gólvonal előtt ráült a labdára, így maradt a Viktória 4-3-as diadala és elődöntőbe jutása a kupasorozatban.

"A lányok akaratával, hozzáállásával, fegyelmezettségével elégedett voltam. Hibák akadtak, de nagyon pozitív, hogy egy Viktória szintű csapatnak meg kellett küzdenie a továbbjutásért. Nem ott tartunk, hogy lejött az erősebb csapat és bucira vert minket - emelt fővel hagyhattuk el a pályát, s a lányokon sem láttam, hogy egy ilyen vereség rosszul érintette volna, hiszen így ki lehet kapni. Külön kiemelném Zimányi Kovács Anikó játékát, aki ezen a napon is válogatott szintű produkciót nyújtott!" - értékelt Cserenkó Szabolcs. Szerdán 14 órától kiderül, hogy sikerül-e megismételni ezt a teljesítményt, ugyanis a SZAK ekkor pótolja a Viktória elleni korábban elmaradt hazai meccsét a Felső Tisza parti stadionban. Mint megtudtuk, a jelenleg a válogatott összetartáson lévő Zimányi Kovács Anikó szereplése combsérülés miatt kérdéses, s a múltkori hiányzók közül Kardos továbbra sem állhat rendelkezésre. A találkozónak egyébként nincs komolyabb tétje: a SZAK már nem juthat a felsőházba, a Viktória pedig nem kerülhet le az alsóba - így felszabadultan játszhatnak a szegediek, akik lélekben már a vasárnapi, őszi zárómérkőzésre készülnek a Fradi ellen.

Női labdarúgó magyar kupa negyeddöntő:

Szegedi AK-Boszorkányok - Viktória-Trend Optika FC 3-4 (3-2) Szeged, Felső Tisza parti stadion, Fű2, 100 néző. Vezette: Bán Imre (Barta Norbert István, Boros Máté Dávid) SZAK: Földesi - Végh (Hethési 68'), Dóczi (Patocskai 55'), Lévai, Lipták, Szil, Kasznár, Szalai, Dudás, Zimányi Kovács, Nagy Dzs. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Viktória: Földes - Manhart, Marsai, Ferencsik, Tóth A., Szakonyi (Csidei 60'), Tóth E., Vörös (Horváth L. 81'), Tischler, Németh R., Nagy D. (Harsányi 68'). Vezetőedző: Mitterstiller Csaba. Gól: Zimányi Kovács (14', 24', 44'), ill. Lévai (3' - öngól), Vörös (42), Ferencsik (52', 63').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.