Sport

Labdarúgás: az UTC-fakó nyerte az újszegedi aranycsatát + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: az UTC-fakó nyerte az újszegedi aranycsatát + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 16., szombat
Labdarúgás: az UTC-fakó nyerte az újszegedi aranycsatát + FOTÓK, VIDEÓ
utc_pazsit_mj 22

Az UTC II. nyerte a Pázsit SE elleni rangadót a Csongrád megyei III. osztály Szegedi csoport 13. fordulójában, Krajczár István tanítványai így kiemelt izgalommal várhatják a vasárnapi St.Mihály - SZVSE II. összecsapást.

A forduló előtt igazán komoly tülekedés alakult ki a liga dobogóján, az UTC II. és a St.Mihály 26-26, míg a Pázsit 25 ponttal állt, így a zárókörre kisorsolt újszegedi rangadó tétje nem kevesebb volt, mint a tabella legfelső fokának birtoklása a téli szünetben. A találkozón aztán fokozatosan vette magához a kezdeményezést

Krajczár István

alakulata, jól járatták a labdát a Pázsit tizenhatosának előterében, a hazai terepen szereplő vendégek védelme azonban stabilan állt a lábán. A betömörülő zöldek ellen a 22. percben találta meg az ellenszert az UTC-fakó,

Erhardt Szilár

d gondolt egyet és kilőtte a jobb alsót 25 méterről (1-0). A folytatásban igyekezett ellentámadásba lendülni

Arató Tamás

legénysége, aminek eredményeként, illetve némi szerencsével ki is egyenlített a 36. minutumban. A hazaiak bekkje,

Farkas Antal

bizonytalankodott saját tizenhatosán belül, ezt kihasználva szerelte őt

Ördögh Márton

, majd a Pázsit csatára az érkező

Török Zsolt

elé tálalt, aki egy átvétel után öt méterről belőtte szezonbeli hetedik találatát (1-1). Nem tartott azonban sokáig a zöld mezesek öröme, szinte a fordulás után Erhardt okozott ismét riadalmat a túloldalon, egy átvett labdával betört a büntetőterületen belülre, majd két védőt lecselezve

Farkas Szilveszterrel

ütközött. Az eset nyomán

Bán Bence

játékvezető a sípjába fújt, büntetővel jöhetett az UTC II., amelyet

Fejsze Endre

váltott gólra (2-1). A szünet után azonnal érkezett az újabb Pázsit-sokk, a megyei I. osztályban is időről-időre szerepet kapó

Péczely Csaba

mattolta fejjel Tóth András kapust (3-1). A folytatásban érezhetően hitehagyottá váltak a vendégek, ezt kihasználva többször is eldönthette volna a találkozót a fehér mezes együttes, több kihagyott helyzet után végül erre a 78. percben került sor, amikor egy szöglet után Fejsze bólintotta a hálóba saját maga második, csapata negyedik találatát a mérkőzésen (4-1). Győzelmével az UTC II. 29 pontos, és amennyiben a St.Mihály holnap nem nyer minimum hét góllal a SZVSE második sora ellen, úgy Erhardt Szilárdék telelhetnek a táblázat tetején. A Pázsit mindenképpen marad harmadik.

Újszeged, Kertész utca, 50 néző
2013.11.16., 11:00
UTC II.
Pázsit SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bán Bence • asszisztens: Csuka Ferenc, Halász László
4
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 13. forduló:

Ujszegedi TC II. - Pázsit SE 4-1 (2-1)

Újszeged, Kertész utca, 50 néző. Vezette: Bán Bence (Csuka Ferenc, Halász László).

UTC II.:

Béry - Varga, Rau (Csonka 68'), Farkas An., Péczely Cs., Kozma, Erhardt, Sándor (Kiefer 79'), Gál (Hajdú 89'), Fejsze, Farkas Z. (Kovács a szünetben).

Játékos-edző:

Krajczár István.

Pázsit:

Tóth A. - Perényi, Farkas Sz., Molnár S. (Tanács 79'), Tóth Z. (Arató 79'), Farkas Att., Hegedűs (Molnár L. 61'), Péczely Gy. (Vass 72'), Török (Torjai a szünetben), Ördögh (Both 72'), Havranek.

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Gól:

Erhardt (22'), Fejsze (39' - tizenegyesből, 78'), Péczely Cs. (46'), ill. Török (36').

Sárga lap:

Fejsze (40'), Péczely Cs. (47'), ill. Perényi (35'), Török (41'). Krajczár István:

"Kellemes szombat délelőtti összecsapást játszottunk a Pázsittal, az osztálynak megfelelő irammal és játékminőséggel. Örülök a győzelemnek, másodiknál rosszabb helyen így már semmiképpen sem végezhetünk az őszi fordulókat követően. Többen mondták, hogy tévesen adott ma büntetőt nekünk a játékvezető, de én úgy gondolom, a nélkül is nyertünk volna, mert úgy érzem, ma felül tudtuk múlni a Pázsitot."

Arató Tamás:

"Egyáltalán nem játszottunk jól a mai napon, összességében megérdemelten nyert az UTC második csapata. Mindemellett kifejezetten elégedetlen voltam a játékvezetéssel, a bírói hármas szarvashibákat vétett, így például befújtak ellenünk egy abszolút jogtalan tizenegyest."

http://www.youtube.com/watch?v=RKmuhhJFWSY

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Itt a vége, Bán Bence nem hosszabbított. A végig határozottabbnak mutatkozó UTC II. megérdemelten nyerte az újszegedi csapatok csatáját, így nagy valószínűséggel a tabella élén töltheti a telet Krajczár István együttese.
89'
Újabb változás a vendéglátóknál, Gál Péter helyett Hajdú Sándor a pályán.
85'
Kiefer eresztett meg egy életerős bombát 25-ről, a középre tartó labdát azonban biztosan fogta Tóth kapus.
79'
Csere mindkét oldalon, a hazaiaknál Kiefer váltja Sándort, a túloldalon Arató és Tanács állt be Tóth Zoltán és Molnár Sándor helyett.
78'
GÓÓÓL!!! Valószínűleg eldőlt a három pont sorsa, Fejsze bólintott a Pázsit kapujába egy szöglet után. 4-1!
76'
Eldőlhetett volna! Sándor ment be a tizenhatoson belülre a jobb szélen, átugrotta a becsúszó Farkas Szilveszter lábát is, majd a középen érkező Kozma elé tálalt, aki azonban 5 méterről nem találta el az üresen tátongó kaput.
utc_pazsit_mj-30
74'
Sorra futnak lesre az UTC II. támadói, jól mozog együtt a vendégek védelme. Más kérdés, hogy Béry István nem nagyon akadt dolga az utóbbi időben.
72'
Kettős csere a Pázsitnál, Péczely és Ördögh le, Vass és Both be.
71'
Csonka robogott végig a jobb szélen, beadására középen Fejsze érkezett, illetve a végül szögletre mentő Farkas Szilveszter.
68'
Cserélnek a fehér mezesek, Csonka András állt be Rau Zoltán helyett.
67'
Farkas Antal felívelése után Fejsze és Farkas Attila küzdött a labdáért, előbbi találta meg hamarabb és lőtt 20-ról, Tóth kapus gond nélkül védett.
65'
Holtpontjához érkezett a mérkőzés, kezdenek pontatlanabbá válni a passzok, elkésetté a beindulások. Nagy kérdés, melyik együttes kap hamarabb új erőre a hajrá előtt.
61'
Frissíti csapatát Arató Tamás, Hegedűs Zénó helyett Molnár Lászlót küldte a csatába.
58'
Újabb helyzet a Pázsit előtt! Hegedűs Zénó adott a tizenhatos sarkáról a hosszún érkező Torjai elé, a csereként beállt játékos a kimozduló azonban Béry és a kapu mellett is ellőtte a labdát 15 méterről.
utc_pazsit_mj-34
56'
Ígéretes akció után Béry kezében a labda: Tóth Zoltán vezetett kereszteb a tizenhatos előterében, majd fű alatt passzolt Ördögh felé, aki azonban nem számított az indításra, így a hazaiak kapusa senkitől sem zavartatva vehette fel a játékszert.
53'
Úgy folytatódik a játék, ahogy az első játékrészben félbemaradt: tartja a labdát az UTC II., saját térfelén védekezik a Pázsit. Közben Sándor Miklós tekert kapura egy 30 méteres szabadot, a jobb alsóra tartó labdát Tóth András fogta biztosan.
49'
Hamar döntésre vinnék a vendéglátók a meccset, Erhardt ugratta ki a térfél közepén Fejszét, aki védője szorításában végül kapu mellé lőtt 12 méterről.
47'
Az iménti gólszerző kapott sárgát Bán sporitól, amiért a félpályánál a kelleténél határozottabban lépett oda Tóth Zoltánnak.
46'
GÓÓÓL!!! Péczely Csaba fejesével nyitja a félidőt az UTC-fakó! A védő egy bal oldali beadás után bólintott a kissé kint álló Tóth kapus felett a kapuba. 3-1!
46'
Változás a Pázsitnál is, Török Zsolt helyett Torjai Tamás a pályán a folytatásra.
46'
A hazaiaktól Farkas Zoltán maradt az öltözőben, helyét Kovács Zoltán vette át.
46'
Folytatódik a játék, mindkét mester egy-egy helyen változtatott csapatán.
utc_pazsit_mj-05
SZÜNET
45+1'
Bán Bence egy percet hosszabbított, vége az első felvonásnak. A végig enyhe fölényben futballozó UTC-fakó egy remek átlövéssel és egy véleményes büntetővel vezet a szünetben.
44'
A félidő végére ismét beszorul saját térfelére a Pázsit, Arató Tamás tanítványait jól támadja le az UTC II.
41'
Török Zsolt viseli nehezen az iménti ítéletet, dühét ellenfelén vezette le egy durva belépővel, sárgát kapott érte.
39'
GÓÓÓL!!! Fejsze a jobb alsóba vágta a tizit! 2-1!
38'
Tizenegyeshez jut az UTC! Erhardt tört be a büntetőterültre, három védő sem tudta szerelni, végül Farkas Szilveszter mellett esett el a hazaiak támadója, Bán spori sípja pedig élesen törte meg a pálya alapzaját.
36'
GÓÓÓL!!! Egyenlít a Pázsit! Ördögh szerzett labdát a tizenhatoson belül a cselezgetésbe kezdő Farkas Antaltól, majd a középen érkező Török elé tálalt, aki egy átvétel után közvetlen közelről bevette a kaput Béry mellett. 1-1!
utc_pazsit_mj-36
35'
Erhardt tekert egyből kapura az éles szögből, nagyjából 2 métert tévesztett vertikálisan.
35'
Perényi tarolta le ellenfelét az alapvonalnál, sárga lap a jutalma érte. Szöglettel felérő szabadrúgással jöhet az UTC II.
31'
Farkas Zoltán adott be jobbról, a hosszú oldalon érkező Kozmát azonban megelőzte Perényi, a Pázsit védője a biztosat választva szögletre mentett a kapufa mellől.
28'
Jót tett a meccsnek a gól! Igyekszik feltolni védelmét Arató Tamás, így lehetővé téve, hogy csapata komolyabb nyomást helyezzen az UTC-re, ennek okán azonban üres területek nyílnak meg a hazaiak előtt. Lendületesebb, gyorsabb és színesebb lett így a játék.
25'
Itt lehetett volna a második! Kozma és Erhardt kényszerítője után utóbbi találta magát szemben Tóth kapussal, de a vendégek hálóőre bravúros reflexmozdulat révén lábbal hárította a 8 méteres lövést.
22'
GÓÓÓL!!! Megtalálta az ellenszert a hazai együttes! Erhardt volt eredményes egy 20 méteres átlövésből, a labda laposan surrant a jobb alsóba, Tóth András nem érhetett már le. 1-0!
20'
Jól járatja a labdát az UTC II., de a betömörülő Pázsit-védelemmel egyelőre nem tudnak mit kezdeni a tizenhatos előtt. Közben egy kontrával Ördögh és Török roboghatott az egyedül lévő Farkas Antallal szemben, de a védő az utolsó pillanatban remekül hatástalanított egy passzt, így megállítva a Pázsit akcióját.
utc_pazsit_mj-23
18'
Krajczár István nem elégedett középpályásai teljesítményével, pontosabb helyezkedést kér tőlük.
15'
Fejsze Endre indította a jobb szélen Farkas Zoltánt, akinek beadására azonban a pázsitos Farkas Szilveszter érkezett középen a legjobb ütemben, a zöldek bekkje ismét jól avatkozott közbe.
12'
Farkas Zoltán beadását a levegőben úszva szedte le Tóth András. Enyhe fölényben futballoznak a vendéglátók, de ez eddig meddőnek bizonyult.
9'
Perényi veszített kis híján labdát saját tizenhatosánál a rárontó Kozmával szemben, a vendégek csékája végül biztos megoldásként taccsra vágta a játékszert. Közben egy idősebb UTC-szurkoló már most temeti csapatát: "Ha így játszotok, a Pázsit megver titeket" - mondta. Úgy tűnik, a jó őszi szereplés megköveteli a fehér mezesektől a folyamatos csúcsteljesítményt.
7'
Támadásban továbbra is az UTC-fakó, Kozma fejelt le a tizenhatosnál egy labdát Fejsze lába elé, de a berobbanó Farkas Szilveszter még időben szerelte a hazaiak csatárát a tizenhatoson belül.
4'
A túloldalon Kozma István kotort kapura egy jobb oldalról érkező beívelést az ötösről, de a gyenge kísérletet a jól helyezkedő Tóth András könnyedén fogta.
3'
A zöld mezes Török Zsolt indult meg sebesen a jobb szélen, Farkas Antalnál is gyorsabbnak bizonyult, a labdánál azonban nem, beadás helyett kirúgás következik.
1'
Térfélcsere után a Pázsit hozhatta játékba a labdát, elkezdődött a meccs!
utc_pazsit_mj-04
10.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Kellemes novemberi idő van, ha gyengén is, de süt még a nap, szélnek nyoma sincs. A csapatokat már a pályán ellenőrzik a játékvezetők, hamarosan kezdődhet a mérkőzés. Tiszta zöld felszerelésben lép ma pályára a "vendég" Pázsit, fehér mez, fekete nadrág összeállításban az UTC II. A találkozó tétje nem kisebb, mint az őszi bajnoki cím, hiszen amelyik csapat ma nyer, a St. Mihály - SZVSE II. összecsapás eredményétől is függően a tabella élére állhat. Kezdés 11 órakor Bán Bence sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Az utolsó őszi forduló előtt a 26 pontos UTC II. vezeti a Szegedi csoportot, jobb gólkülönbsége révén megelőzve az ugyanúgy 26 pontot gyűjtött St. Mihály FC-t, valamint a 25 pontos Pázsitot. Azt első és a harmadik helyezett a Kertész utcában néz farkasszenet. A második pozícióban tanyázó szentmihályiak vasárnap a SZVSE II.-vel mérkőznek. Vasárnap kora délutánra kiderül, ki telelhet az élen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.