Sport

Labdarúgás: gyönyörű gólokkal nyert Mágocson az FK + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: gyönyörű gólokkal nyert Mágocson az FK + FOTÓK, VIDEÓ

2013. november 3., vasárnap
Labdarúgás: gyönyörű gólokkal nyert Mágocson az FK + FOTÓK, VIDEÓ
DSCF6650

Hüvös Gábor alakulata zsinórban negyedik meccsét nyerte a megye élvonalában, ezzel már a nyolcadik pozícióba ugrott előre.

A játéknap előtt a tizedik helyen tanyázó FK 1899 Szeged a sereghajtó, még nyeretlen Nagymágocs SE vendége volt a megyei I. osztály 12. fordulójában. A papírforma a nagyszerű formában lévő diszkoszvetősök sikerét ígérte. Az FK az előző három játéknapon a Csanádpalota, a Kistelek és a Szentes ellen is diadalmaskodott, s ezúttal is győzelmi céllal kelt útra a kék-fekete a sereg. A hazaiak ellenben első győzelmükre vadásztak, hiszen négy döntetlenjük mellett eddig hétszer maradtak alul. Ennek megfelelően a szegediek arra számítottak, hogy az életükért küzdő mágocsiak mindent egy lapra feltéve nekik esnek majd, s már a találkozó elején nyomás alá akarják őket helyezni. Ezzel szemben visszafogottabban, óvatosabban kezdtek a vendéglátók, megpróbálták kicsalogatni inkább Turjánékat, akik szintén kivárására rendezkedtek be. A tavaszi sártengerrel ellentétben ezúttal viszonylag jó állapotú pályán csordogált a meccs az első húsz percben, egyik kapu sem forgott veszélyben. Az első félidő második felére aztán az FK átvette az irányítást, technikásabbnak, képzettebbnek tűnő futballistái révén fölényt harcolt ki. Egy nagyszerű egyéni alakításnak köszönhetően a 43. percben a vezetést is megszerezték a szegediek.

Péter-Szabó Tamás

készítette le magának a bogyót a tizenhatos bal sarkánál, majd szenzációs mozdulattal lőtte ki a hosszú felsőt; 0-1. Még a szünet előtt növelhette volna előnyét a vendéggárda,

Forró Attila

került ziccerbe, de egy fűcsomón felpattant előtte a labda, ami megzavarta, így odalett a lehetőség. Fordulást követően egy mágocsi átlövés emelte

Brunczvik Dániel

hálóőr vérnyomását, a laszti alig kerülte el az alsó sarkot. Lassan, de biztosan ismét átvette azonban a kezdeményezést a kék-fekete együttes. Több lehetőséget is kidolgoztak a Hüvös-legények, ám ezeket el is puskázták. A felvonás közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a nagymágocsiak, beszorították az FK, minden erejükkel mentek előre az egyenlítő találat megszerzéséért. Hiába dolgoztak ki ők is helyzeteket, nem tudtak a kapuba találni. Nem úgy a látogatók! Megtörtént a menetrendszerű csere,

Hüvös Gábor

mester csatasorba állította

Dóra Jánost.

A rutinos támadó pedig meg is hálálta a bizalmat, a 75. percben Péter-Szabó pompás centerezését 11 méterről bombaerős fejessel továbbította a kapu hosszú oldalába; 0-2. Ez a gól már mindent el is döntött. A hazaiak beletörődtek a vereségbe, különösképpen, miután reklamáló trénerüket a kispadtól is elküldte a játékvezető. A diszkoszvetősök pedig taktikus játékkal őrizték meg előnyüket a hajrában, s sorrendben negyedik meccsüket nyerték a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy 17 pontjukkal immár nyolcadikok. A 4 pontos hazaiak maradtak az utolsó helyen. Ami a folytatást illet, az FK 1899 Szeged november 9-én (szombaton) 17 órakor az ugyancsak a középmezőnyben tanyázó Algyőt fogadja a Felső Tisza parti műfüvön. Ugyanebben a stadionban, igaz, a centerpályán szerepel a Nagymágocs is, november 9-én 13.30-kor az egyik nagy bajnokesélyes, a Tisza Volán SC Szeged vendégeként.

A megyei I. osztály 12. fordulójában:

Nagymágocs SE - FK 1899 Szeged 0-2 (0-1).

Nagymágocs, 100 néző, vezette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Török Sándor).

Nagymágocs:

Kovács I. - Takács Á., Sándor L. (Kerekes), Sándor Z., Markovics N., Fejes (Kovács F.), Takács B., Makai S., Markovics I., Szepesi (Erdélyi), Rácz (Farkas). Vezetőedző: Györgyi István.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea (Makai Á.), Turján, Szecska, Degovics, Csuka (Dóra J.), Forró (Dóra T.), Imre, Péter-Szabó, Gyurkovics (Dedovics), Varga M. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Péter-Szabó T. (43'), Dóra J. (75') Györgyi István:

"A mai napon önmagunkat múltuk alul, akarat nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Szomorú..."

Hüvös Gábor:

"Nagyon nehéz mérkőzésen fontos három pontot gyűjtöttünk. A Mágocsnak sok sikert kívánok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.