Sport

Labdarúgás: 4 meccsen 37 gól - kilábalt a hullámvölgyből a Volán

Labdarúgás: 4 meccsen 37 gól - kilábalt a hullámvölgyből a Volán

2013. november 12., kedd
Labdarúgás: 4 meccsen 37 gól - kilábalt a hullámvölgyből a Volán
hfc_tisza_volan03_gs

Hat nyert meccset követően hullámvölgybe került, majd onnan kilábalva valósággal szárnyal a Tisza Volán SC Szeged együttese, mely utóbbi négy találkozóján 37 gólt szerzett.

4-0, 10-0, 8-0, 15-0. Ilyen arányokban nyerte utóbbi négy bajnokiját sorrendben

a Csanádpalota

,

a Kistelek

,

a Szentes

, és legutóbb

a Nagymágocs ellen

a Tisza Volán SC Szeged csapata a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután hat győztes mérkőzést követően

ikszelt az UTC-vel

, majd

kikapott a Hódmezővásárhelytől

és a

Mórahalomtól

. "Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt fordulókban nyújtott jó szereplésünk feltöltötte a fiúkat és kilábaltunk a korábbi hullámvölgyből, még akkor is ha nem feltétlenül élcsapatok ellen értük el ezeket a gólzáporos sikereket, jóllehet van ebben egy 4-0-s Csanádpalota elleni siker is" - emelte ki e diadalok elsődleges, morális hatását

Tóth Ákos

. A Volán vezetőedzője hozzátette, ezen ellenfelekkel a többi csapat is játszott már, ám nem igazán értek el ilyen eredményeket, talán csak az UTC Nagymágocs elleni 12-1-es győzelme hasonló vagy a HFC ugyancsak a mágocsiakkal szemben elért 6-0-s diadala. "Túlmisztifikálni természetesen nem kell ezt a szériát, nem is tesszük, ám nem is bagatellizáljuk el, hiszen ezt a menetelést két olyan vereség után kezdtük, amelyek mindegyikén rászolgáltunk volna a döntetlenre, még az adott ellenfél szerint is" - jegyezte meg Tóth Ákos. Rendkívüli eredményes sorozatával a Tisza Volán jelzi: továbbra is igényt tart a bajnoki címre és ezért is küzd tovább. "Már szinte az összes csapattal megmérkőztünk, egyik sem jobb nálunk, s az is egyértelmű, hogy a tavalyi NB III-as csapatok s az NB II-ből igazoló UTC kiemelkedik e mezőnyből. Az őszi idény eddig már arra is választ adott, hogy a megyei élvonal és az NB III között lényeges a különbség, elég csak a tabellára tekinteni. Ez pedig a tavaszon tovább fog nőni" - értékelte az őszi szezont a szakember, aki biztos benne, hosszú távon a jelenleg megyei I. osztályú, a nemzeti harmadvonalból kiesett gárdák egyenként visszajutnak majd az NB III-ba és benn is maradnak, ha hasonló kerettel tudnak dolgozni a továbbiakban, s végül visszaáll a korábbi rend, több Csongrád megyei csapat is ott lesz a harmadosztályban.

tiszavolan-morahalom_mj-34

A Tisza Volán jelenleg 3. a tabellán 31 pontjával, ami megegyezik a 4. Mórahalom egységeivel, egy győzelemmel elmaradva az UTC-től, s kettővel a listavezető Vásárhelytől. Javukra szól azonban, hogy hozható meccseik vannak hátra, míg a közvetlen riválisoknak gyakorlatilag egymással kell megküzdeniük. "A Vásárhely és a Mórahalom elleni két vereségünk, valamint az UTC elleni döntetlen korántsem végzetes. Ha hozzuk az utolsó két meccsünket, akkor elmondhatjuk: 15 meccsből 12-szer nyertünk, egyszer döntetleneztünk - ez elég kell legyen. Persze az algyői kirándulás egyáltalán nem lesz sétagalopp szombaton, majd azzal az FK-val zárjuk az őszt, amelynek az eredményei igencsak tekintélyt parancsolóak idén" - zárta a beszélgetést Tóth Ákos.

Faragó Bence a góllövőlista élén

A példátlanul eredményes utolsó négy forduló extrém gólaránya - 37-0, ebből 15-0 egészen egyedülálló módon egyetlen meccsen, a Nagymágocs ellen - rányomja bélyegét a csapat statisztikájára is: 58 lőtt góllal a Felső Tisza parti egység messze a legeredményesebb a mezőnyben, 5 kapott gólja pedig a legkevesebb, igaz ebben osztoznia kell az egységnek a HFC-vel. Elkerülhetetlen, hogy ilyen rekordmennyiségű gólnál ne akadjon kiemelkedő teljesítmény:

Faragó Bence

az utóbbi három találkozón tízszer zörgette meg a hálót, csak a Nagymágocsnak öt alkalommal köszönt be. "Alapvetően sima meccs volt egy szimpatikus gárda ellen, akikkel sportszerű meccset vívtunk mondjuk a korábbi, szentesi derbihez képest. Bátran nevezhetjük örömfocinak az elmúlt három-négy mérkőzésünket" - közölte érdeklődésünkre a megyei élvonal gólvadászatában 16 találattal egyszeriben az élre ugró csatár.

hfc_tisza_volan55_gs

"Nem is ezekkel van a baj, igazából előtte szúrtuk el három meccsünket, ha azok megvannak, akkor most nem azon kellene gondolkodnunk, ki, mikor bukik, hanem hogy mennyivel vezetünk. Reálisan nézve az UTC elleni ki-ki meccs volt, a másik kettőt végigtámadtuk, mindkettőt nyernünk kellett volna, különösen a Mórahalom ellen, ahol az első félidő hajrájában több góllal kellett volna elhúznunk. Nem végzetesek azonban ezek a botlások, hiszen még csak a bajnokság feléhez közeledünk" - értékelte a csapat közelmúltbeli szereplését a labdarúgó. A gólerős csatár szerint kizárt, hogy a jelenlegi listavezető képes lesz tartani a formáját, s zsinórban hozza egygólos győzelmekkel a meccseit. "Nem lehet egy egész bajnokság minden meccsét egy góllal megnyerni, előbb-utóbb botlani fog a Vásárhely is, ebben biztos vagyok, s ez így is törvényszerű" - vélekedik a gólérzékeny támadó, aki azonban szerényen áll sikeres teljesítményéhez. "Nem csak én rugdosom a gólokat szerencsére, a félszezonban többen -

Beretka Péter, Kulacsik Tamás, Tóth Attila

- ott lehetnek a góllövőlistán a csapattársaim közül 10 találat környékén" - jegyezte meg. S hogy folytatódik-e a volános gólparádé? "Nem lesz egyszerű meccsünk Algyőn. Leginkább a csanádpalotaihoz érzem hasonlónak, bár ott minden bejött, egyedül a pályával kellett megküzdenünk. Biztos vagyok benne, hogy az algyőiek ellen nehéz csatát kell megvívnunk" - vélekedett a szombati idegenbeli találkozóról Faragó Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.