Sport

Futsal: Európa egyik legjobb csapatával mérkőzik az UTC

Futsal: Európa egyik legjobb csapatával mérkőzik az UTC

2013. november 10., vasárnap
Futsal: Európa egyik legjobb csapatával mérkőzik az UTC
utc_gyor12_gs

Hétfő este ismét jön a Rába ETO! Az UTC Futsal Team a veretlen listavezetőt fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

A cikk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Amióta az élvonalban játszik az újszegedi futsalcsapat, ugyan legyőzni még soha nem tudta a győrieket, ám rendre izgalmas meccseket vívtak Szegeden. Az elmúlt négy évben zsinórban bajnoki címeket nyerő, háromszoros kupagyőztes ETO pár esztendő alatt nem csak a hazai, hanem az európai futsalélet élcsapatává is kinőtte magát: az NB I-ben veretlenül vezet, rendre szereplője az UEFA Futsal Cupnak, idén ismét ott van a legjobb 16 között, ahol tavaly veretlenül, nüanszokon múló csaták után, három döntetlennel nem jutott be a Final Fourba. A Portugáliában rendezendő csoportkörbe a hazai rendezésű selejtező tornáról jutott ki a Rába, három győzelmét a bosnyák Szarajevó, a bolgár Várna és a grúz Iberia Star Tbiliszi ellen aratva. Itthon a bajnokságban két szoros meccset vívtak: az 1. fordulóban csaknem meglepte őket a Haladás, de végül 5-4-re diadalmaskodtak a nyár óta újabb spanyol szakember, David Madrid vezette hétfői vendégek, majd a Berettyóújfaluval vívtak hasonlóan szoros csatát, igaz, ott nem 1-4-ről kellett felkapaszkodniuk, hanem az ellenfélnek jutott ez a sors 1-5-ről. A DEAC elleni 3-0-s idegenbeli diadaluk is tekinthető szoros csatának - legalábbis első blikkre nagyobb arányú győzelmet jósolt volna bármely futsalbarát. Többi találkozójuk sima győzelem a Veszprém, a Nagykáta, a Rákosmenti, a Rubeola és a Dunakeszi ellen is. Hispán légiósokban idén sincs hiány Győrben: a népszerű

Juanra

és

Fabio

mellett idén

Álvaro de Luis Yubero

és

Carlos Martínez Oviedo

személyében két gólerős játékos érkezett - előbbi 6 meccsen 8 alkalommal, utóbbi 9 meccsen 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Nincs olyan mérkőzés a szezonban, ahol ne a magyar válogatottakkal és spanyol légiósokkal megtűzdelt zöld mezesek lennének az esélyesek - ez alól a hétfő esti szegedi meccs sem kivétel.

ONLINE!

Az Ujszegedi TC - Rába ETO FC bajnoki futsalmérkőzést a SZEGEma.hu élőben közvetíti hétfő este 19 órától!

Az UTC-nek döcögősebb idénye van mint tavaly, több kulcsember távozott az egységtől, ugyanakkor számos új tagot volt alkalma kipróbálni

Brinszky Adriánnak

- ám továbbra is a hétvégi nagypályás mérkőzések szabják meg a keretet, a sérülések miatti hiányzás benne van a pakliban, a vasárnapi Ásotthalom - UTC mérkőzés miatt pedig fokozott terhelésnek, két nap alatt egy nagypályás és egy teremmérkőzésnek lesz kitéve a klub mindkét szakágat űző állománya, kevés pihenővel - ráadásul szerda este újabb derbi is vár a szegediekre az Aramis elleni kupacsata képében. Az idei szereplésen érződik a változás: most nem vezeti a tabellát a kertész utcai alakulat, mint egy esztendeje, jelenleg a felsőház küszöbéért harcol a csapat a 7. helyen állva. Idegenbeli bravúrra idén még csak a megerősödött MAFC ellen futotta (4-3 idegenben), korábban legyőzött csapatok álltak most nemes bosszút a mieinken Szegedtől távol. A hazai meccseket egy kivételével nyerték Tombáczék, ugyanakkor a Dunakeszi elleni fordulatos, parázs csatában elvesztegetett két pont még hiányozhat az alapszakasz végén. A hétfő este 19 órától az újszegedi sportcsarnokban összecsapó két gárda tavaly négy alkalommal találkozott: az alapszakaszban Szegeden 3-0-ra, Győrben 9-2-re nyert a Rába, a felsőházi rájátszásban idegenben 8-4, itthon újfent 3-0 lett Lódiéknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.