Sport

Asztalitenisz: ötvenszázalékos a Floratom mérlege a hétvégén

Asztalitenisz: ötvenszázalékos a Floratom mérlege a hétvégén

2013. november 3., vasárnap
Asztalitenisz: ötvenszázalékos a Floratom mérlege a hétvégén

Két mérkőzést játszott a hétvégén a Floratom Szeged AC Probart együttese a férfi Extraligában. Lukács Levente tanítványai ötvenszázalékos mérleggel zártak.

Szombaton a tisztes helytállás reményében lépett asztalhoz a közel egy évtizedet szegedi színekben versenyző

Dudással

megerősített bajnokaspiráns ellen a Floratom. A bajnokság egyik legjobb egysége, az ifjúsági Európa-bajnok

Lakatos

és a rutinos

Pázsy

ellen nem volt ellenszere a

Kószó

,

Vitsek

duónak, majd

Varga

Pázsy, Kószó A. Lakatos ellen veszített egyértelműen (0-3). A Vitsek Dudás összecsapáson meccslabdát hárítva nyertek a vendégek, így Varga és Vitsek újabb vereségével már 0-6-ot mutatott az eredményjelző. Kószó A. azonban magabiztosan győzte le egykori páros társát, Dudást, majd nagy meglepetésre a Vitsek Lakatos találkozót követően is a szegediek örülhettek. Kószó A. értékes skalpot szerzett Pázsy legyőzésével, így a házigazdák megfeleltek az előzetes várakozásoknak. Vasárnap kiélezett mérkőzésre volt kilátás a legnagyobb magyar tehetséggel,

Szudival

megerősített vendégek ellen a hétvégi kettős forduló második összecsapásán. A Kószó, Vitsek egység parádézott, majd egyesben is győztesen hagyták el az asztalt, így Varga veresége után is 3-1-re vezetett a házigazda. Kószó nem bírt Szudival, Varga sem találta Korponai játékának ellenszerét, de Vitsek fölényes győzelmével továbbra is vezetett a házigazda (4-3). Vitsek ihletett formában játszott és győzött Szudi ellen, aki a bajnok Celldömölk ellen szombaton veretlen maradt, majd Kószó is legyőzte mumusát, Korponait. Zárásként Varga megnyerte első mérkőzését az Extraligában Szűcs ellen, így a mai remek sikerrel továbbra is tartja középmezőnybeli tagságát a szegedi együttes.

Férfi asztalitenisz Extraliga, 6. forduló:

Floratom Szeged AC Probart – PTE-PEAC Kalo-Méh Pécs 3 – 7

Győztek:

Kószó A. 2, Vitsek.

Férfi asztalitenisz Extraliga, 5. forduló, elhalasztott mérkőzés

Floratom Szeged AC Probart – Félegyházi ASI 7 – 3

Győztek:

Vitsek 3, Kószó A. 2, Varga és a Kószó A. - Vitsek páros Lukács Levente:

"A hétvégéből kihoztuk a maximumot: Vitsek Iván a félegyháziak ellen parádézott, Kószó Attila mindkét nap kiegyensúlyozottan és jól játszott, Varga Csaba pedig első élvonalbeli győzelmét győztes meccsen szerezte meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.