Sport

Ovi-suli váltó sztárvendége volt a Szedeák a Weöresben + FOTÓK

Ovi-suli váltó sztárvendége volt a Szedeák a Weöresben + FOTÓK

2013. október 8., kedd
Ovi-suli váltó sztárvendége volt a Szedeák a Weöresben + FOTÓK
szedeak_weores18_gs

Óriási sikerrel rendezte meg a Weöres Sándor Általános Iskola hagyományos, játékos ovi-suli váltóversenyét az óvodásoknak. A sztárvendég a Szedeák kosárcsapata volt.

Kínai váltó, labdaterelés, "repülő szőnyeg", s még sok egyéb látványos ügyességi feladat - valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata várta kedd délután a Weöres Sándor Általános Iskolában az immár tizenötödik alkalommal megrendezett hagyományos ovi-suli vetélkedőn résztvevő iskolásokat és óvodásokat. "Hagyományos, váltóversenyes vetélkedőnknek az a lényege, hogy megmozgassuk a gyerekeket, behozzuk az óvodásokat az iskolába, ahol játékos vetélkedő keretében együtt játszhatnak, sportolhatnak a nagyobb, iskolás gyerekekkel, és az óvónénikkel. A kicsiknek ez hatalmas élmény, hiszen náluk nincsen akkora tér, akkora tornaterem, mint egy iskolában. Pláne ha még az apukájuknál is magasabb élsportolókkal találkozhatnak" - mondta el a vetélkedőt megnyitó

Dobos János

igazgató a SZEGEDma.hu-nak. Hozzátette: a Szedeák kosarasai az első "sztárvendégek" az iskola ovi-suli váltóján. "Ez a jubileumi, tizenötödik versenyünk, s úgy gondoltuk, miért ne hívhatnánk meg a kosárlabdacsapatot, amelynek egyébként is egyik bázis iskolája vagyunk Szegeden. Ráadásul több játékos is itt végezte tanulmányait, s most is vannak a tanulók között olyanok, akik akár még a Szedeákban is játszhatnak a jövőben" - árulta el az intézmény vezetője. A szerda este a bajnoki címvédő Albacomp egységével első hazai bajnoki mérkőzését vívó szegedi kosarasok teljes létszámmal vettek részt az eseményen, s valamennyi játékos beállt sztársegítőnek a nem kevesebb mint kilenc egységhez, amelyből hét négy szegedi óvoda - a Tarjáni, a Gyöngyvirág, a Garam utcai és a Gedói -, kettő versenyen kívül az iskola 1/a és 1/b osztályának lurkóit foglalta magában. Miután

Bonifert Domonkos

vezetőedző egyenként bemutatta játékosait, s a gyerekek bemelegítettek, kezdődhetett a vetélkedő. A látványos ügyességi feladatokat hatalmas lelkesedéssel teljesítették a kicsik az égimeszelő kosarasok segítségével, különösen nagy sikert aratott a repülő szőnyeg, ahol a tornaszőnyeget egy szedeákos vezérletével húzta a gyerekcsapat, rajta utaztatva óvónénijét, vagy éppen a "Fogd a gyereket és fuss!", ahol a segítőnek két ovist kellett hóna alá kapnia, majd a bójánál, a fordulónál letennie, s kézenfogva visszafutnia velük. A vetélkedő feladatai végén a Szedeák játékosai rögtönzött kosárlabda-bemutatót is tartottak az ovisok-sulisok gyerekseregének ovációi közepette. A versenyt végül a Gedói Óvoda Ficánka csapata nyerte a Garam utcai Óvoda Törpjei és a Gedói Ficánka II. előtt, ám mindenki vehetett át ajándékot és érmeket, hiszen az ovi-suli váltón csak nyertesek vannak. Az eredményhirdetést követően pedig megindult az autogramvadászat, mindenki vihetett haza dedikált Szedeák-csapatfotót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.