Sport

Női röplabda: megküzdött a Vasassal az SZTE EHÖK SE a kupában

Női röplabda: megküzdött a Vasassal az SZTE EHÖK SE a kupában

2013. október 9., szerda
Női röplabda: megküzdött a Vasassal az SZTE EHÖK SE a kupában
noiroplabda02

Két szettben is nagy küzdelemre késztette az élvonalbeli Vasas együttesét az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata a magyar kupában.

Miután múlt héten a PTE-PEAC csapata ellen

továbbjutott az SZTE EHÖK SE

, így a második fordulóban Magyarország "örök extraligás bajnokát", a Vasast fogadta otthonában.

Csíkos Szilárd

tréner bátor játékot kért a lányoktól, nem foglalkozva azzal, kik is állnak a túloldalon. Már a bemelegítésnél látszott a budapesti fiatalok fizikális és magassági fölénye. Ez talán kicsit megrémítette a hazaiakat, ami megmutatkozott az első szettben: az elején még tudták tartani a lépést a fővárosiakkal, de aztán egy nyitás sorozat megpecsételte az első játszma sorsát. Nem tudott az EHÖK kezdője megbirkózni az erős, húzott nyitásokkal, így érdemleges támadásokat sem tudtak vezényelni - könnyű részgyőzelem a vendégeknek (25-10). A második etapra összeszedte magát a vendéglátó egység, s az utasításoknak megfelelően cselekedtek: bátran, felszabadultan játszottak. Amikor bement a nyitásfogadás a feladó kezébe, szép és hosszú labdamenetek alakultak ki, amelyek sokszor a Szeged pontjaival értek véget. A centertámadások nem igazán mentek, egyrészt a pontatlan bejátszások, másrészt a Vasas kettős blokkja miatt, ezért inkább a szélső ütőkre helyeződött a hangsúly. A kezdeti ijedtség viszont elszállt, a játszma végéig sokszor vezettek is a hazaiak pár ponttal. A Vasas látta is, hogy könnyen megeshet, hogy egy NB II-es csapat szettet rabolhat tőlük. Ezt viszont nem hagyta a magyar válogatott

Miklai Zsanett

, aki szélről bombázott a hazai térfélre. Ezzel be is fejeződött a második játékrész (25-22). A harmadik szettet mintha a másodikról másolták volna az EHÖK-ös lányok: bátran, nagy elánnal küzdöttek minden egyes pontért, amikor pedig nehéz helyzetbe kerültek, ott volt

Molcsányi Petra

vagy

Molnár Anna

akik rendre beütötték a kapott labdákat. Hozzá kell tenni, hogy sikerült lépést tartani a Vasassal, az is segítette, hogy a túloldalon is sok volt a rontott nyitás, de ez mit sem von le a hazaiak érdeméből. A közönség minden szegedi pontot hatalmas ovációval fogadott, hisz ők is látták, amit a pályán a lányok: itt akár negyedik szettre is sor kerülhet. A játékrész végén azonban a fáradtság, pontatlanságok és szervarontások következményeképp hozta a rutinos pesti hatos a harmadik játszmát (25-22). Az SZTE EHÖK SE röplabdásai mosolyogva hagyták el a pályát, mert rendkívül színvonalas mérkőzést játszottak az ország egyik legjobb csapata ellen, és nem is volt nagy differencia a különböző osztályban szereplők között. Az SZTE EHÖK SE női röplabdásai következő hazai mérkőzésüket az NB II Keleti csoportjának 3. fordulójában a Jászberény csapata ellen vívják, akik idén arra készülnek, hogy elhódítják a csoport bajnoki trófeáját a Szegedtől.

Női röplabda magyar kupa 2. forduló:

SZTE EHÖK SE - Vasas SC 0-3 (10, 22, 22)

Szeged, Egyetemi Sportközpont, 100 néző. Vezette: Mezei Z., Oláh B.

SZTE EHÖK SE:

MOLCSÁNYI, Fürdök, MOLNÁR, Selmeczy, KRCELIC, Csintalan.

Csere:

Ádám (libero), Neizer, Horuczi, Páder.

Vasas SC:

Gubicza, Fábián, Miklai, Pekarik, Benkő, Stefanik.

Csere:

Lévai (libero). Csíkos Szilárd:

"Büszke vagyok a lányokra, ma tartásból nagyot vizsgáztak! Az ellenfél erőnléti és magassági fölényét akarással kompenzáltuk. Színvonalas, jó mérkőzést láthatott a szegedi közönség."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.