Sport

Labdarúgás: vérbeli rangadót nyert a Pázsit az Újszentiván ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: vérbeli rangadót nyert a Pázsit az Újszentiván ellen + FOTÓK, VIDEÓ

2013. október 20., vasárnap
Labdarúgás: vérbeli rangadót nyert a Pázsit az Újszentiván ellen + FOTÓK, VIDEÓ
pazsit_ujszentivany_mj 26

Indulatokkal teli, ízig-vérig rangadónak minősülő mérkőzésen aratott 2-1-es győzelmet a Pázsit SE csapata hazai pályán az Újszentiván SE ellenében.

A kezdősípszó után hamar vezetéshez jutott a hazai együttes, az újszentiváni

Kovács Tamás

kapus hibáját kihasználva

Török Zsolt

talált a kapuba a 7. percben. Szintén egy hálóőr hibája kellett 10 minutummal később a vendégek egyenlítéséhez,

Schmíz Dávid

a biztos megoldás helyett cselezésbe kezdett egy hosszú felívelés után megszerzett labdával, vesztére a játékszer így

Szalma Ádám

elé került, aki higgadtan gurított a térfél közepéről az üres kapuba. A szünet előtt nem sokkal aztán kulcsmomentumához érkezett a mérkőzés,

Szűcs István

bíró asszisztense jelzésére ütésért azonnali pirossal kiállította

Horváth-Harmat Gábort

a vendégektől. A második félidőben az emberelőny birtokában némi fölényt szerzett magának játékban a Pázsit, a 67. percben azonban

Arató Tamás

tanítványai is tíz főre fogyatkoztak, miután

Havranek Péter

megkapta második sárga lapját. De hiába az ismét kiegyenlítődött létszám a pályán, a hazaiak nem vettek vissza, és Török második találatával megszerezték a győzelmet is. Az Újszentiván az utolsó negyedórában minden beleadva hajtott az egyenlítésért, de érdemi helyzetig nem jutottak Völgyi Rolandék, így maradt a 2-1 a lefújásig. Győzelmével a Pázsit továbbra is vezeti a tabellát, az újszentivániak pedig egy hét múlva az UTC II. ellen javíthatnak hazai pályán.

Kertész utca, 25 néző
2013.10.20., 10:00
Pázsit SE
Újszentiván SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szűcs István • asszisztens: Gáleg Norbert Krisztián, Szarvas Szabolcs
2
-
1

A megyei III. osztály Szegedi csoport 9. fordulójában:

Pázsit SE - Újszentiván SE 2-1 (1-1)

Újszeged, Kertész utca, 25 néző. Vezette: Szűcs István (Gáleg Norbert Krisztián, Szarvas Szabolcs).

Pázsit:

Schmíz - Perényi, Farkas S., Havranek, Molnár S., Tóth Z., Farkas A., Torjai (Péczely 64'), Török (Vass 78'), Molnár L. (Both 82'), Tihanyi.

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Újszentiván:

Kovács - Tóth G., Ladó (Tari 80'), Horesnyi, Széll, Horváth-Harmat, Kasza, Szalma, Tóth M., Völgyi, Bartos (Kozma 80').

Játékos-edző:

Tóth Gábor.

Gólszerzők:

Török (7', 75'), ill. Szalma (17').

Sárga lap:

Havranek (26'), Molnár S. (38'), Tóth Z. (49'), ill. Horesnyi (18'), Tari (86'), Völgyi (90').

Piros lap:

Havranek (67'), ill. Horváth-Harmat (43'). Arató Tamás:

"Úgy gondolom, a mutatott játékunk nem volt olyan erős, mint az Algyő II. ellen, de összességében küzdelmes, jó mérkőzés volt ez a mai. Egy erős ellenfél, nem mellesleg közvetlen riválisunk ellen sikerült itthon tartanunk a három pontot."

Tóth Gábor:

"A mérkőzés elején kaptunk egy balszerencsés gólt, és bár ebből még sikerült felállnunk, a kiállítás azonban már megfogott minket. Igyekeztünk cserékkel frissíteni, de nem sikerült megújítani a csapatot. Gratulálok Pázsitnak a győzelemhez, masszív együttest ismertünk meg bennük."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját, benne Török Zsolt második találatát!

http://youtu.be/q5CeIrh8vGQ

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Szűcs bíró lefújta a találkozót, harcos, izgalmakkal és indulatokkal teli meccsen tartotta otthon a három pontot a Pázsit együttese.
90+3'
Telik az idő, a vendégek térfelén pattog a labda, közben a hazaiak már a jelzett hosszabbítás letelte miatt reklamálnak.
90'
Nagyon akarnak a vendégek, hajtanak, mennek, de ezúttal Völgyi túlzottan is erőszakos volt, Schmíz kapust lökte fel, amiért besárgult.
86'
Tari László szabálytalankodott a labdát birtokló Schmíz Dáviddal szemben, sárgát kapott érte a vendégek imént beállt játékosa.
82'
Újabb változás hazai oldalon, a második gólnál asszisztot jegyző Molnár Lászlót Both Imre Áron váltja.
81'
Feltolja védelmét Tóth Gábor, mindent egy lapra feltéve támadnak a vendégek.
80'
Frissül az Újszentiván is, Ladó és Bartos le, Tari és Kozma be.
78'
Lejön a két gólt jegyző Török Zsolt, Vass Zoltán helyette a pályán.
pazsit_ujszentivany_mj-56
75'
GÓÓÓL!!! Vezet a Pázsit! Molnár László adott be magas ívben jobbról, a középen érkező Török Zsolt túlugrotta ellenfelét és egy felhőfejessel bevette Kovács Tamás kapuját. 2-1!
73'
Az utóbbi percekben főként a sporival foglalkoznak a játékosok, töredezett a játék, helyzetek nélkül. Nagy valószínűséggel nyer az a csapat, amely a hátralévő időben gólt tud szerezni.
67'
Újra egyenlő számban a pályán a csapatok, Havranek kapta meg második sárgáját egy Szalmával szemben elkövetett szabálytalanság után.
64'
Frissíti csapatát Arató Tamás, Torjai Tamás helyét Péczely György vette át a pályán.
59'
Egy szabadrúgás utáni kipattanóból Farkas Sebestyén próbálkozhatott lövéssel 18 méterről, Kovács kapus párducként vetődött a félmagas labdára. A pályán közben folyamatosan szaporodnak a bírót célzó megjegyzések, érződik a rangadó tétje a játékosok érzelmi állapotán.
54'
A szünetről visszaérkezve más alakzatot vett fel a vendég együttes, a modern olasz mintát követve három védő mellett két szűrővel játszanak Tóth Gáborék.
49'
Tóth Zoltán kapott sárgát, miután taktikai fault címszó alatt egy visszarántással megakasztott egy induló újszentiváni támadást.
47'
Rögtön egy hazai helyzettel kezdődött a félidő, Torjai tartotta meg a labdát középen a tizenhatos vonalán, majd az érkező Farkas Attila elé tálalt, aki kapásból bombázott a rövid felsőre, Kovács bravúrral mentett szögletre.
46'
Folytatódik a meccs, a két gárda változatlan felállásban a pályán.
pazsit_ujszentivany_mj-03
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek. A közönség láthatott már két furcsa gólt és egy még furcsább kiállítást, a játékrész többi részét főként harcos játék jellemezte. Nagy kérdés, mit tud húzni a folytatásra Tóth Gábor játékos-edző az emberhátrány mellett.
43'
Derült égből a villámként érte a vendégeket, amint Szűcs bíró a partjelzővel való hosszú konzultálás után kiállította Horváth-Harmat Gábort. Az újszentiváni játékosnál ütést vélt felfedezni Gáleg Norbert Krisztián sporttárs. Az ítéletet a hazaiak is értetlenkedve, csendben fogadták.
40'
Tóth Zoltán beívelése után Török Zsolt csúsztatott a tizenhatoson belül, a hosszún érkező Torjai Tamás egyből középre adott, érkezők hiányában azonban végigcsorgott a labda az ötösön.
38'
Molnár Sándor rúgott oda ellenfelének, besárgul a tar középpályás is.
37'
Napsütés mellett enyhe szél és nagyjából 16 fok van a Kertész utcában, szép futballidő, Török Zsoltnak ez azonban kevés a boldogsághoz, sajátjaival pöröl, amiért nem kap jó indításokat.
32'
Mindkét együttes a mélységi indításokban bízik leginkább a támadások terén, presszinget nem gyakorolnak egymásra érdemben, így a védelmek egyelőre nyugodtan dolgozhatnak.
pazsit_ujszentivany_mj-50
26'
Szűcs bíró is szerepel kicsit, egy ártalmatlan szituáció után sárgát adott Havraneknek szövegelésért.
23'
Kiváló kiugratást kapott a jobb oldalon Molnár Sándor, a hazai középpályás nagyot sprintelve végül 18 méterről lőhetett, de eltévesztette a rövid felsőt.
18'
Horesnyi sárgult be újszentiváni részről egy túlzottan kemény belemenést követően.
17'
GÓÓÓL!!! Ez egy ilyen nap... Egy hosszú indítás után a labdára érkező Schmíz a büntetőterületen kívül egy lendületes csellel Bartost ugyan még átverte, a játékszer azonban így Szalma elé került, aki 35 méterrről laposan gurított a hazai kapuba. 1-1!
13'
A talált gól nem sokat változtatott a játék képén, kiegyenlített, mezőnyben zajló focit láthat a közönség.
7'
GÓÓÓL!!! Egészen hihetetlen szituáció után vezet a Pázsit! Torjai végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal sarkáról, a rövidre tartó lapos labdáról Kovács azt hitte, kimegy, ám a játékszer a kapufáról visszapattanva az ötösön álló Törököt találta meg, akinek már csak a kapuba kellett gurítania azt. 1-0!
6'
Itt is van az első szép jelenet, Horesnyi ollózó mozdulattal indította a félpályánál kilépő Bartost, a kiugratás azonban túl hosszúnak bizonyult, így Schmíz kapusnak maradt elég ideje tisztázni.
1'
Perényi Szilárd nyerte a pénzfeldobást, majd térfél helyett kezdést választott, így a hazaiak hozhatták játékba a labdát.
pazsit_ujszentivany_mj-04
9.55: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a megyei harmadosztály Szegedi csoportjának rangadója az első helyezett Pázsit és a második Újszentiván között. A vendégek függőlegesen csíkozott, fekete-sárga mezben játszanak majd, míg a hazai együttes szokásos, zöld szerelését viseli ma. Arató Tamásékhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat eddigi legeredményesebb játékosa, a hat meccsen öt gólt jegyző Ördögh Márton eltiltása miatt nem állhat edzője rendelkezésére. A túloldalon viszont a kezdőben kapott helyet ezúttal is a hét eddigi fellépésén 9 találatot jegyző Horváth-Harmat Gábor. A mérkőzés és az élő közvetítés 10 órakor indul Szűcs István sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A megye III. vonalának Szegedi csoportjában igencsak tömör az élmezőny, rendkívül komoly konkurenciaharc bontakozott ki a dobogós helyekért: az első nyolc játéknap alapján úgy tűnik, hét együttes is versenyben lehet az érmekért. A tabellát jelenleg nyolc meccsen szerzett 19 pontjával vezeti a Pázsit a 18 pontos Újszentiván, a 17 pontos St. Mihály FC, valamint a 16-16 pontot gyűjtő Algyő II. és UTC II. előtt - az üldözők mind hét találkozót tudtak le eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.