Sport

Kézilabda: pályán a szegedi női csapatok

Kézilabda: pályán a szegedi női csapatok

2013. október 13., vasárnap
Kézilabda: pályán a szegedi női csapatok
szkkse_szmatv

Az SZKKSE rangadót vív a Vasas otthonában, míg a KSZSE a Debrecen II-t fogadja vasárnap délután.

Marosán György

együttese nagy formában van, menetelnek a dorozsmai kézis lányok, akik veretlenek, sőt, száz százalékosak az NB I/B keleti tabellán, csak az eggyel többet játszó - és nyerő - Inárcs-Örkény előzte be őket az élen a minap. Ellenfelük az a Vasas lesz vasárnap délután 16 órától, amely szintén veretlen volt, addig, amíg a csoport legszeszélyesebb csapata, a Szent István SE le nem gyűrte őket egy góllal. A mieink újabb nagy rangadóra készülnek az angyalföldiek ellen, s a bajnokságban már megmutatták, hogy az ilyen kihívásoknak is meg tudnak felelni: az egyik legnagyobb riválisnak számító Kispestet idegenben győzték le a Tisza-parti hölgyek. A csapat egyik új szerzeményének,

Tóth Orsolyának

különösen pikáns lehet ez a derbi, hiszen az elmúlt szezonban még épp piros-kékben keserítette meg a kapusok életét. "Érdekes lesz újra a Fáy utcai Sportcsarnokban játszani volt csapatom ellen, ahol ezalatt az idő alatt rengeteg bajnoki mérkőzésen szerepeltem" - nyilatkozta a szélső klubja

Facebook oldalán

. "A Kispest ellen megmutattuk, hogy a pályán csapatként küzdünk, ez a legnagyobb erősségünk. Talán ilyen dinamikával játszó csapatban még nem játszottam, ez közel áll a szívemhez. Úgy érzem, hogy mindenki maximálisan koncentrál az edzéseken, odateszi magát, remek formában vagyunk, mindenki nyerni akar vasárnap" - olvasható véleménye új csapatát illető benyomásairól ugyanott. A bajnokság újabb nagy rangadóját vasárnap 16 órakor rendezik az angyalföldiek otthonában.

kszse_01

Buchholcz Huba Dóra

tanítványai is remekelnek idén. Ugyan már nem veretlenek - a jelenlegi listavezető Inárcs-Örkény Algyőről is két pontot rabolt - ám több bravúros győzelmet is aratva robognak egyre feljebb a tabellán. A debreceniek utolsó előtti helyen álló második csapata ellen látszólag nem tűnik nehéznek a kötelező győzelem, ám tartalékcsapatok kiszámíthatatlansága miatt semmit nem bízhatnak a véletlenre a szegedi-algyői lányok. A mérkőzést az algyői Fehér Ignác iskola tornatermében rendezik ugyancsak vasárnap 16 órától.

Biztosan lesz szegedi továbbjutó a kupában

Ez a jó hír a női kézilabda magyar kupa harmadik fordulójának sorsolása kapcsán, a rossz pedig az, hogy az egyik szegedi egység biztosan búcsúzik, lévén összesorsolták az SZKKSE-t és a KSZSE-t. Azonos osztályú egységekről lévén szó a sorsolás sorrendje döntött, e tekintetben Fortuna a dorozsmaiaknak kedvezett, így ők lesznek a házigazdák. Szegedi csapatokról lévén szó szurkolók szempontjából azonban aligha tekinthetjük bármelyik felet hátrányba kerültnek. A városi kupacsata időpontja még nem ismert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.