Sport

Kajak-kenu: Bozsik Gábornak Szegedről a Vasashoz kell igazolnia

Kajak-kenu: Bozsik Gábornak Szegedről a Vasashoz kell igazolnia

2013. október 10., csütörtök
Kajak-kenu: Bozsik Gábornak Szegedről a Vasashoz kell igazolnia
bozsikgabor-w3

Megkezdte az őszi alapozást, a felkészülést a 2014-es esztendőre Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja, amely három új taggal, Szalai Tamással, Kucsera Gáborral és Bozsik Gáborral bővült.

Az idény végén, a szeptemberi országos bajnokságon

Fábiánné Rozsnyói Katalin

már megemlítette: „van felvétel a csoportjába”. Az edzőnő szerette volna bővíteni a Vasas SC szakosztályát, és sokan éltek is a lehetőséggel - olvasható a hazai kajak-kenu szövetség hírlevelében. A "felvételi" során nem csak a szakmai tudás volt kritérium, a tréner olyan versenyzőket szeretett volna, akik emberileg is be tudnak illeszkedni a nagyon is összetartó Vasas-családba, éppen ezért olimpiai ezüstérmes fiai, vagyis

Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás

és

Pauman Dániel

véleményét is kikérte a választás során. Végül három új versenyzőre voksolt az edzőnő: a 2010-ben K-1 500 méteren Európa-bajnok

Szalai Tamás

mellett, a 2005-ben K-2 1000 méteren világbajnok

Kucsera Gábort

és a szegedi

Bozsik Gábort

válogatta be csoportjába. A versenyzőknek kötelező a klubváltás, vagyis az EDF-DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesületnek, a Honvédnak és a Ferencvárosnak is meg kell állapodnia a piros-kék klub vezetőivel. "Hogy miért döntöttem a változás mellett? Mert a 2010-es Európa-bajnoki győzelmem után nem tudtam előre lépni, sőt inkább elindultam lefelé a lejtőn. Bíztam benne, hogy ez megváltozik, de a Honvédnál nem azt az edzésmunkát végeztem, amire nekem lett volna szükségem. Tudom, hogy Kati néni mit követel meg, milyen elvárásai vannak a versenyzőivel szemben, és pontosan ebben a következetességben látom a sikeres jövő zálogát" – mondta Szalai Tamás. Kucsera Gábor is örül annak, hogy a csapat tagja lehet. Ő már a duisburgi világbajnokság előtt jelezte, hogy szeretne Kati nénivel közösen dolgozni, afféle "vendégmunkásként" be is állt a csoportba, ám az edzőnő, akkor semmit sem ígért a versenyzőnek. Sokáig a levegőben lógott a közös munka lehetősége, majd a hétfői első edzésen Kucsera is lapátot foghatott a többiekkel együtt. "Tudom, hogy sok időt vesztegettem el, és azzal is tisztában vagyok, hogy Kati néni számomra az utolsó lehetőség. Szeretném, ha be tudnám bizonyítani, hogy érdemes még velem együtt dolgozni. Nehéz időszak előtt állok, de mindent megteszek azért, hogy visszakapjam régi önmagamat" – mondta Kucsera Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.