Sport

Futsal: legyűrné Szijjártóékat az UTC

Futsal: legyűrné Szijjártóékat az UTC

2013. október 20., vasárnap
Futsal: legyűrné Szijjártóékat az UTC
utc_rfc_18_gs

Várhatóan nagy érdeklődés fogja övezni és izgalmas csatát hoz az UTC hétfő esti futsalbajnokija az újonc Dunakeszi Kinizsi csapata ellen.

Cikkünk megjelenését a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Két esztendeje hiába vezetett a Szeged, a

Horváth Ferenccel

, s korábbi NB I-es fradista futsalosokkal - s nem utolsó sorban

Szijjártó Péter

, akkori miniszterelnöki szóvivővel - felálló Dunakeszi Kinizsi

8-4-es diadalt aratott

a Csonka-szakközépiskolában. No, nem az akkor már NB I-es UTC-t verték a piros mezesek, hanem az SZTE EHÖK SE ellen sikerült nyerniük az NB II Keleti csoportjában. A rákövetkező évben a Kinizsit - miután nem vállalta az NB I-es indulást - Nyugatra sorolták, majd idén bajnoki címet nyerve végül beneveztek az élvonalba. Abban az egységben Horváth Ferenc mellett ott volt a Fradival anno Bajnokok Ligája-szereplő

Vincze Ottó, Lőw Zsolt

, a korábban Berettyóújfalut erősítő, románból magyarrá lett,

rendkívül technikás

Sáfár Iuliu Tony

, valamint a spanyol

Jordi Illa Sole

, a kispadon pedig a szintén hispán

Thomas de Aquino "Sito" Rivera Amoros

vezette az egységet. Azóta a spanyol mester távozott,

Fehér Zsolt

vezeti ismét a csapatot, a Pakson vezetőedző Horváth Ferenc, valamint Lőw idén még nem léptek pályára, Vincze Ottó is csak legutóbb, a MAFC elleni 3-3-as meccsen szerepelt. Az edző mellett távozott spanyol légiósuk is, ellenben igazoltak számos korábbi ferencvárosi, illetve gödöllői játékost, valamint fiatal tehetségeket is. Eddigi szereplésük a középmezőnybe, esetleg a legjobb hatba is predesztinálhatja a gárdát, hiszen a gyengébb ellenfelek - Nagykáta, Rákosmenti, Rubeola - ellen nyertek, a Berettyótól kikaptak, a megerősödött MAFC-cal pedig egy feszült, lapokkal megszórt meccsen döntetleneztek, s jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el. Az ominózus 3-3 alkalmával egyébként két játékost, Temesi Norbertet és Vraga Csabát is kiállították a Kinizsitől, ők tehát biztosan nem kísérik el Szijjártó Péter immár külügyi és külgazdasági államtitkárt Szegedre. Az UTC háza táján továbbra is meghatározók a hétvégi nagypályás kötelezettségek, s továbbra is sérült több kulcsember.

Tóth Attilára

és

Polczer Norbertre

továbbra sem számíthat

Brinszky Adrián

,

Szentes-Bíró Tamás

és

Kerepeczki Csaba

sérüléssel küzd,

Koncz Zsolt

korábban felmerült visszatérése pedig a Cegléd Ligakupa-részvétele miatt egyelőre nem realizálható. Ez érezhető is a jelenleg 9., de az alapszakaszban a legjobb hatot célzó UTC szereplésére, hiszen a DEAC-tól történelmi vereséget szenvedtek a nyitányon, s bár sikerült javítani a Veszprémmel szemben, a Berettyó ellen nem borult a papírforma, a Rákosmenti ellen meg kellett szenvedni a győzelemért, Csömörön pedig minden bejött a hazaiaknak, míg a mieinknek semmi. Reméljük, a szerencse ezúttal visszaszegődik az újszegediek mellé a hétfő esti futsalon, s a verhető kategóriába sorolható Dunakeszi ellen sikerül begyűjteni a három pontot.

Nehéz, kőkemény csatára lehet számítani, s hogy valóban az lesz-e, az a SZEGEDma.hu hétfő este 19 órakor kezdődő online közvetítéséből kiderül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.