Sport

Vízilabda: 501. hazai bajnokijára készül a négyszeres máltai bajnok Papesz

Vízilabda: 501. hazai bajnokijára készül a négyszeres máltai bajnok Papesz

2013. szeptember 19., csütörtök
Vízilabda: 501. hazai bajnokijára készül a négyszeres máltai bajnok Papesz
molnartamas_beton_eger_mj-131

Rossz kezdés után jobb folytatásra számít az A-Híd Szeged VE. Szombat este a MOM Sportuszodában az Ybl Waterpolo Club otthonában javíthatnak Molnár Tamásék.

A bajnoki nyitányon meglepő 8-8-as döntetlent játszott a Tisza-parti alakulat, ám a csapatnál gyorsan túlléptek a rossz kezdésen.

Molnár Tamás

, a szegedi egység klasszisa sem akart a dologgal sokat foglalkozni, amikor erről kérdeztük. "Nagyon sok összetevője van annak, hogy így alakult, az egy ilyen meccs volt. Induljunk ki inkább abból, hogy az elmúlt évekre visszatekintve mindig jól kezdtük a bajnokságot, aztán rossz lett a vége. Most nem kezdtük olyan jól, de legyünk optimisták, hogy a vége jobb lesz" – javasolta a csapatkapitány. Mindenesetre igen jóra sikeredett a folytatás, hiszen az Eger elleni kupanegyeddöntőben ugyan az első,

idegenbeli meccsen kikapott

az A-Híd 11-10-re, ám a vasárnapi hazai visszavágón

parádés játékkal lépett túl

a bajnoki címvédőn (9-6) az immár négyszeres máltai bajnok Papesz csapata. Apropó, Málta! "Immár

negyedik bajnoki címemet nyertem

Máltán négy egymást követő szezonban, ami, ha a máltai vízilabda történetét nézzük óriási eredmény, négy bajnoki címet ugyanis eddig csak egy csapat tudott zsinórban begyűjteni. Összességében jól sikerült nyár volt, igaz, csapatom, a Neptunes elnökének szájíze talán kicsit rossz volt, hiszen valós esélyünk volt rá, hogy a szigetországban egy szezon alatt - azaz a nyári mellett a téli bajnokságot is beleértve - megnyerhető összes kupát bezsebelje a csapat. Ám a máltai kupa döntőjében hosszabbítás után büntetőkkel a hetedik körben kikaptunk. De így is nagyon közel voltunk az elnök álmának beteljesítéséhez. Sikeres szezon volt, jól éreztem magam" - idézte fel nyári máltai vendégjátékát a háromszoros olimpiai bajnok szegedi pólós.

molnartamas_vizilabda_edzes11_gs

Molnár Tamásnak

nem sok ideje volt pihenni. "Hazatértem és már lehetett is egyből itthon folytatni. Talán kicsit hamar kezdődött a magyar kupa és a bajnokság, talán jobb lett volna, ha kicsit később rajtol el minden, akkor lehet, több idő lett volna a visszarázódásra. Ám nincs ezzel gond, úgy tűnik nagyon jó csapatunk lesz idén, már 'csak' az kell hogy eredményes is legyen" - közölte a pécsi döntetlen alkalmával épp jubiláló, 500. OB I-es mérkőzését játszó Molnár, aki azután vasárnap, az Eger elleni visszavágó előtt ebből az alkalomból elismerést is átvehetett. Bízunk benne, 501. mérkőzése jobban végződik, mint a jubiláns derbi - az újonc Ybl ellen adott a lehetőség, a találkozót szombaton 19.30-kor rendezik a fővárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.