Sport

Tizenkilenc góllal emlékeztek Wiegand Gyulára Szegeden + FOTÓK

Tizenkilenc góllal emlékeztek Wiegand Gyulára Szegeden + FOTÓK

2013. szeptember 9., hétfő
Tizenkilenc góllal emlékeztek Wiegand Gyulára Szegeden + FOTÓK
wiegandtorna01

Ahogy minden ősszel, úgy idén is egy focimeccs keretében emlékeztek meg a fiatalon elhunyt zenészről, futballszurkolóról.

Wiegand Gyula

, a Sun City és a Volvox énekese 2006. szeptember 5-én hunyt el autóbalesetben. Gyulának a zene mellett a futball volt a másik szerelme, egykori csapattársai és szurkoló barátai hagyományosan minden ősszel egy focimeccs keretében tisztelegnek emléke előtt. Idén az FK-ifi „legvége” vette fel a harcot az öreg, rutinos Károlyi ellen, akiknél erre a meccsre hazautazott USA-ból

Vetter Sándor

is, aki Wiegand Gyuszi legjobb barátja, és igen tehetséges labdarúgó volt. Meccs előtt-után szokásos "Gyula" kiáltás zengett a Kisstadionban, és ahogy lenni szokott szeptemberenként, szinte érezni lehet azt a nagy mosolyt, kacajt odafentről egy-egy mókás, csetlő-botló focijelenetnél vagy épp az elismerő tapsot egy gól után. Ahogy egykor a kanyarban is tette a Szegednek szurkolva. A mérkőzés után a csapatok képviselői megkoszorúzták a zenész sírját.

Wiegand Gyula-emlékmérkőzés 2013:

Károlyi DSE - FK 1899 Szeged U19+vegyes 14-5 (6-1).

vezette: Balog Zotya (nagyvonalúan)

Károlyi:

Szabó - Gombócz, Szokol, Martonosi T., Martonosi A., Martonosi Zs., Vetter, Nagy, Huszár, Sándor, Szekeres.

FK:

Harasztos - Kerszetúri, Csillag, Enyedi, Keresztes Sz., Keresztes R., Gaál, Horváth, Balogh, Ludányi, Kocsis-Savanya, Tóth.

Gólszerzők:

Wiegand Gyula.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.