Sport

Röplabda: győzelemmel kezdte a szezont az SZTE EHÖK SE

Röplabda: győzelemmel kezdte a szezont az SZTE EHÖK SE

2013. szeptember 29., vasárnap
Röplabda: győzelemmel kezdte a szezont az SZTE EHÖK SE
szteehokse-ptepeac

Az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata győzelemmel kezdte az idényt: Csíkos Szilárd egysége magyarkupa-mérkőzésen a PTE-PEAC csapatát verte.

A tavalyi esztendőben a PTE-PEAC elleni magyarkupa-párbaj első meccsén joggal számíthattak a hazai szegediek győzelemre: csapatuk az elmúlt esztendőben megnyerte a másodosztály Keleti csoportjának küzdelmeit, míg a pécsiek a középmezőnyben végeztek. Az SZTE EHÖK SE női röplabdásainak kispadján -

mint arról már beszámoltunk

- augusztus közepe óta

Csíkos Szilárd

ül, akinek bő egy hónapja volt ismerkednie új egységével - ez a találkozó kiváló alkalom volt rá hogy éles körülmények között is felmérhesse a mester, mit tudnak tanítványai. A tréner - aki technikai okokból egyelőre még nem ülhetett le a kispadra - a meccs előtt centerorientált játékot kért csapatától. A találkozó nehézkesen indult a hazaiak új szerkezetű, új felállásban játszó egysége számára, többnyire az új csapatkapitány,

Molcsányi Petra

irányította a csapatot, mint csapatkapitány és részben mint játékos-edző. Bizonytalanul kezdtek a vendéglátók, pontatlan nyitásfogadásokkal és potyalabda bejátszásokkal nehezítették meg saját dolgukat, ráadásul az első meccs izgalmai sem segítették őket. Azután egy-két jó szerva és beütött támadást követően kezdett magára találni a szegedi gárda, ami lassacskán az eredményben is megmutatkozott. Egy ideig tartotta a lépést a Pécs, de az első szettet a gyengébb játék ellenére is behúzta a Szeged (25-18). A második etapot az első sikerén felbátorodva nagy elánnal kezdte a hazai alakulat. Rendre sikerült megállítani az ellenfél szélső ütőit, és a centerblokkoknak köszönhetően nem sok támadási lehetőséget hagytak középen a pécsieknek. Az erős húzott nyitásokat megszokva, már bementek a nyitásfogadások a feladó kezébe, így a tréner kérésének eleget téve egyre több gyors támadást vezényelhettek a lányok centerposzton. Mint a női meccseken általában, kisebb hullámvölgyek akadtak, de nem tudták Neizeréket utolérni a vendégek (25-17). A harmadik szettben számítottak az EHÖK-ös lányok egy esetleges pécsi feltámadásra, s a játékrész végéhez közeledve kezdett is feljönni az ellenfél. Sokszor egymást zavarva, fejben szétszórtan, pontatlanul játszott a Szeged. Ez meg is bosszulta önmagát: hiába próbálkoztak taktikai cserével, 25-20-ra elbukták a szettet. Bosszúsan cseréltek térfelet a lányok, mert tudták, hogy az előzőekben mutatott játék alapján sokkal többre is képesek. Kár volt továbbhúzni a mérkőzést. Így az utolsó szettre felszívta magát az SZTE EHÖK SE hatosa, mindent beleadva meg akarták mutatni mire képesek. A legponterősebb játékos, Molcsányi hátára vette a csapatot, és igyekeztek minden lehetőséget kihasználni, hogy minél nagyobb különbséggel be tudják fejezni a meccset. Pontos bejátszások után jöttek a centertámadások és a szúrt labdák szélre, amik rendre az ellenfél térfelén értek földet. 20-10-nél időt kért a PTE-PEAC, de már menthetetlen volt ez a meccs számukra. A hazaiak simán hozták a szettet (25-12). Ez az eredmény remélhetőleg előrevetíti a hétfői visszavágó alakulását idegen környezetben. Abban az esetben, ha ott is diadalmaskodnak a szegedi egyetemisták, a következő fordulóban Magyarország talán legjobb csapata, a Vasas lesz az ellenfél. A visszavágó előtt azonban vasárnap beindul a bajnokság is: az SZTE EHÖK SE női röpisei Szolnokon lépnek pályára a nyitányon.

Női röplabda magyar kupa:

SZTE EHÖK SE – PTE-PEAC 3-1 (18, 17, -20, 12)

Szeged, Hattyas sor, D-tornacsarnok, 100 néző. Vezette: Szabó A., Gyulai G.

SZTE EHÖK SE:

Csintalan, NEIZER, MOLCSÁNYI, Molnár A., Horuczi, Lengyel.

Csere:

Ádám (libero), Páder.

Edző:

Csíkos Szilárd Csíkos Szilárd:

"Sajnos nem tudtam közelről irányítani a csapatomat, ezért hiába adtam utasításokat, nem hallották a lányok. Amikor meg igen, akkor nem mindig tartották be. Hiányoltam a figurákat, főképp center poszton. Első meccsnek azért nem volt rossz, gratulálok a lányoknak!"

Molcsányi Petra:

"Látszik, hogy első mérkőzés volt, a technikai elemeken van még mit javítani. Legfontosabbnak az összecsiszolódást tartom, ami ma nehéz volt újonnan összeállt csapatként. Reméljük, hétfőn Pécsen simábban nyerünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.