Sport

Labdarúgás: hétvégén beindulnak a szegedi veteránok is

Labdarúgás: hétvégén beindulnak a szegedi veteránok is

2013. szeptember 12., csütörtök
Labdarúgás: hétvégén beindulnak a szegedi veteránok is
oregfiuk2

Szombaton hazai pályán kezdik meg őszi szereplésüket Szeged veterán labdarúgói a Békéscsaba és a Kecskemét ellenében. A csapat a tavaszi három forduló során legyőzhetetlennek bizonyult, és ezúttal is hasonló teljesítményre készülnek Farkas Imre tanítványai – hangzott el az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület regionális szervezetének csütörtöki, Bárány Kisvendéglőben tartott sajtótájékoztatóján.

Az eseményen megjelent

Dudás Tivadar

, az OVLSE Dél-kelet Régió koordinátora, illetve

Farkas Imre

, a szegedi veteránok trénere. Egyéb munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni sem

Nógrádi Tibor

, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, sem

Kozma József

, Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága elnöke.

Őze Tibor

, az OVLSE szakmai elnöke azért maradt távol, mert a ajtótájékoztatóval egy időben az egyesületet érintő kérdésekben tárgyalt a MLSZ-nél. Dudás Tivadar elmondta, az országos bajnokság 57 csapatot foglal magában, melyek tavaszi-őszi menetrend szerint 14 csoportba sorolva, kispályán mérkőznek egymással a döntőbe kerülésért. Minden csoportban 3 fordulót rendeznek, melynek során az együttesek körmérkőzésekkel döntik el a végső helyezések sorrendjét. A csoportok első helyezettjei november végén találkoznak az országos fináléban, ahol egyenes kieséses torna folyamán derül majd ki, mely csapat lesz 2013 honi bajnoka.

veteran_foci_sajttaj01_gs

A Dél-kelet Régióban Szeged mellett Békéscsaba és Kecskemét 60 éven felüli labdarúgói lépnek pályára a győzelem reményében. A tavasz folyamán a Tisza-parti város csapata mind a hazai, mind a két idegenbeli fordulóban megőrizte veretlenségét, így az első helyről várhatja az őszi folytatást. Mivel a kecskemétiek nem tudtak elegendő számú 60 évnél idősebb játékost kiállítani, így fiatalabb focistákkal, versenyen kívül vesznek részt a küzdelmekben, mindennek jelentősége pedig az, hogy így a hétvégén egy esetleges hazai győzelem a Szeged - Békéscsaba tétre menő páros csatában hatalmas lépés lehet a bajnoki döntő felé. Farkas Imre, a Szeged trénere elmondta, csapata egyfajta helyi válogatott, hiszen a keret tagjai között találni SZVSE, UTC, Hódmezővásárhelyi FC és kiskundorozsmai játékosokat egyaránt. Hozzátette, nehéz helyzetben vannak, hiszen a 14 fős kontingensből öten sérülés miatt harcképtelenek, további egy fő pedig ugyan szintén maródi, ám az ő felépülésére belátható időn belül lehetőség mutatkozik. A felkészülésről szólva kifejtette, minden héten hétfőn edzenek másfél órát a SZVSE-komplexum műfüves pályáján. Szintén a SZVSE-stadion ad majd otthont az őszi szezon első fordulójának szombaton, amely 9 órától a Szeged – Kecskemét rangadóval kezdődik. A szervezők szívesen várnak minden érdeklődőt és szurkolót a tornára!

A tavaszi fordulók eredményei, illetve összefoglalók elérhetőek az alábbi linkekről:

1. forduló, április 20., Szeged.

2. forduló, május 18., Békéscsaba.

3. forduló, június 1., Kecskemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.