Sport

Kosárlabda: szoros meccsen kapott ki a Szedeák a Pécstől

Kosárlabda: szoros meccsen kapott ki a Szedeák a Pécstől

2013. szeptember 13., péntek
Kosárlabda: szoros meccsen kapott ki a Szedeák a Pécstől
szedeak_edzomeccs04_gs

Nem jutott döntőbe az Orosz László-emléktornán a szegedi csapat, így szombaton a harmadik helyért folytathatja.

A Naturtex-SZTE-Szedeák és a Pécsi VSK-Pannonpower összecsapása nyitotta pénteken Kaposvárott az Orosz László-emléktornát. A négycsapatos megmérettetést immár harmadik alkalommal rendezik meg a 120-szoros válogatott, tragikus körülmények között elhunyt kosaras előtt tisztelegve. A nyitómeccsen gyakorlatilag végig a baranyaiak vezettek, a beteg csapatkapitány, a Kaposvárra el sem utazó

Kiss Zsolt

nélkül felálló mieink futottak utánuk, de ott lihegtek az ellenfél nyakában. Az első és a harmadik felvonásban sajnos túl sok kosarat kaptak a Tisza-partiak, de egy pillanatig sem adták fel. A negyedik negyed elején tíz ponttal húzott a Pécs, innen sikerült visszazárkózni hatalmasat küzdve mínusz háromra. Sőt, 24 másodperccel a vége előtt az egyenlítésért, a hosszabbítás kiharcolásáért támadhatott a Szedeák, ám nem sikerült a gyűrűbe találni. Eladtuk a labdát, leindított a Pécs, majd két büntetőt dobhatott, mindkettőt értékesítette is. A következő támadásnál odaát

Branko Jereminov

büntetőzhetett: az elsőt beverte (80-76), majd a másodikat szándékosan kihagyta, ám a lepattanót bezsebelték a vasutasok, akik ezzel meg is szerezték a győzelmet. Érdekesség, hogy a statisztika alapján a mezőny legjobbja a Szeged új amerikai szerzeménye,

Jerrell Williams

volt, aki 36 IBM-ponttal zárt: 21 pontja mellé összeszedett 14 lepattanót, kiharcolt 7 faultot, adott 5 gólpasszt, s 11 büntetőből 9-et dobott be. A másik elődöntőben a házigazda Kaposvári KK és a Zalakerámia ZTE KK találkozik. Szombaton a helyosztókkal zárul a viadal.

A III. Orosz László-emléktornán:

Elődöntők:

PVSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák 80-76 (23-17, 15-19, 28-20, 14-20).

Kaposvár, vezette: Koncsek, Csabai M., Bartics.

Pécs:

Kovacevic 11/3, Csabay 20/15, Kovács P. 14/6, Budimir 11/3, Green 13. Csere: Nagy 2, Bödör 5, Halász 4, Bíró. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szeged:

Jereminov 15/6, Levy 11/3, Wirth 3/3, Williams 21, Csorvási M. 7. Csere: Varga D., Vida 4/3, Csorvási L. 8/3, Miscsevics 4, Varga Z. 3/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Kipontozódott:

Budimir (37') Bonifert Domonkos:

"Sok hibával játszottunk, de a héten elvégzett kőkemény fizikai, atletikus munka abszolút magyarázatot ad erre. Nincs okunk az elkeseredésre, a Pécs sokkal frissebbnek tűnt, különösen a dobásbiztonságban volt ez szembetűnő."

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 86-95

Szombat:

15.00: A 3. helyért: Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 17.00: Döntő: PVSK-Pannonpower - Zalakerámia ZTE KK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.