Sport

Kosárlabda: egy labdán múlt a Szedeák bronzérme

Kosárlabda: egy labdán múlt a Szedeák bronzérme

2013. szeptember 14., szombat
Kosárlabda: egy labdán múlt a Szedeák bronzérme
jerrelwilliams_szedeak_gs

A hazai gárdától is kikapott, így a negyedik helyen zárt a III. Orosz László-emléktornán a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A helyosztókkal fejeződik be szombaton Kaposvárott a III. Orosz László-emléktorna. A pénteki nyitónapon az első elődöntőt a felkészülésben előrébb járó Pécsi VSK-Pannonpower 80-76-ra nyerte meg a nagyszerűen harcoló, ám az elmúlt napok nehéz fizikai munkája miatt érthetően nem túl friss Naturtex-SZTE-Szedeák ellen. A második mérkőzésen a Zalakerámkia ZTE KK meglepetésre 95-86-ra legyűrte a házigazda Kaposvári KK-t. Mindez azt jelentette, hogy a beteg kapitányuk,

Kiss Zsolt

nélkül felálló szegediek a bronzmeccsen a somogyiakkal néztek farkasszemet. A találkozón néhány ponttal végig a hazaiak vezettek, de a mieink remekül tartották magukat. Sőt, a hajrában 75-68-ról 78-77-re zárkóztunk fel, s fél perccel a vége előtt a győzelemért támadhattunk. Ekkor azonban

Jono Levy

külső kísérletét sajnos

Crawford

betakarta, sőt, Levy oda is ütött

Hendleinnek

. 9 másodperc volt már csak hátra, Hendlein pedig mindkét büntetőt beverte. Időt kért

Bonifert Domonkos

, egy hármassal még egyenlíthettünk volna, ám sajnos eladtuk a játékszert, így nem sikerült kiharcolni a hosszabbítást... A viadalt végül a fináléban brillírozó Pécs nyerte meg a ZTE és a Kaposvár előtt.

III. Orosz László-emléktorna, Kaposvár:

Döntő:

PVSK-Pannonpower - Zalakerámia ZTE KK 82-64

A 3. helyért:

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 80–77 (27–18, 15–19, 18–17, 20–23)

. Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Németh Cs., Horváth A., Bartics.

Kaposvári KK:

Hinnant 7/3, Fodor M. 8/6, Crawford 10/3, Hendlein 6, Thompson 13. Csere: Dávid G. 14/6, Jancsikin 8, Benke 8, Kovács S., Kiss K. 6/6. Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Naturtex-SZTE-Szedeák:

Jereminov 10/6, Levy 13, Wirth 3/3, Williams 30/6, Csorvási M. 12. Csere: Vida 3, Csorvási L. 4, Varga Z., Miscsevics 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. Edző: Simándi Árpád. Bonifert Domonkos:

"Ahogy a tegnapi, ez a mérkőzés is elérte célját. Sokat dolgoztunk ezen a héten Alexa Szabolcs irányításával, nem csoda, hogy ólomlábakon jártak a srácok, de most az erőgyűjtésnek van itt az ideje. Ennek ellenére is egylabdás meccset tudtunk játszani a tavalyi topcsapat Kaposvárral. Fáradtak voltunk, sokat hibáztunk, ezzel együtt is azt mondom, az első negyed kivételével a mutatott teljesítmény teljesen reális, megfelel a jelenlegi felkészültségi állapotunknak. Örülök neki, hogy volt tartása az együttesnek. Ez a torna is megmutatta azokat a hibákat, melyeket ki kell még javítani a rajtig. Látva a Kaposvárt, a Pécset és a Zalaegerszeget is egyértelműen kijelenthető, rendkívül kiegyensúlyozott bajnokság vár ránk, talán felfelé lóghat ki két-három gárda, rajtuk kívül viszont borzasztóan sűrű mezőnyben kell majd vitézkednünk."

Elődöntők:

PVSK-Pannonpower - Naturtex-SZTE-Szedeák 80-76 (23-17, 15-19, 28-20, 14-20).

Kaposvár, vezette: Koncsek, Csabai M., Bartics.

Pécs:

Kovacevic 11/3, Csabay 20/15, Kovács P. 14/6, Budimir 11/3, Green 13. Csere: Nagy 2, Bödör 5, Halász 4, Bíró. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szeged:

Jereminov 15/6, Levy 11/3, Wirth 3/3, Williams 21, Csorvási M. 7. Csere: Varga D., Vida 4/3, Csorvási L. 8/3, Miscsevics 4, Varga Z. 3/3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. Edző: Simándi Árpád.

Kipontozódott:

Budimir (37')

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 86-95

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.