Sport

Kosárlabda: biztosabb győzelem, parádéztak a fiatalok + FOTÓK

Kosárlabda: biztosabb győzelem, parádéztak a fiatalok + FOTÓK

2013. szeptember 21., szombat
Kosárlabda: biztosabb győzelem, parádéztak a fiatalok + FOTÓK
szedeak_spartak10_gs

A péntekinél jobb játékkal, a fiatalok remek teljesítményével magabiztos győzelmet aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Spartak Subotica ellen szombat délelőtt.

A pénteki jól induló, majd fokozatosan egyre nehezebbé váló, végül

nehezen behúzott edzőmeccs

után szombat délelőtt ismét összecsapott a Szedeák a szabadkaiakkal. A

Bonifert Domonokos, Simándi Árpád

edzőpáros nem volt maradéktalanul elégedett csapat teljesítményével, hiszen az első negyedet követően mind több hibával játszott, főleg védekezésben a szegedi csapat, s a szünetbeli 19 pontos vezetést követően a végén izgulni kellett, a szerb másodosztály fiatal csapata vajon még 5 pontnál is tud-e feljebb kapaszkodni. A hazaiak keretében annyi változás történt a péntek estéhez képest, hogy a kispadon felbukkant a fiatal

Révész Ádám

is. Rengeteg hibával indult a mérkőzés mindkét oldalon, amiből a vendégek tértek hamarabb magukhoz, s az előző napihoz képest más szerkezetben felálló lelkes szabadkaiak, kihasználván a mieink hibáit előnybe kerültek a játékrész végére.

Jerrell Williams

egészen álmosan kezdett a szegedieknél,

Csorvási Milán

pedig nem találta helyét a palánk alatt, így hamar jöttek a cserék Bonifert Domonkos részéről. A másik oldalon a számos Szedeák-fault utáni büntetők értékesítésével adódtak gondok (13-18).

Vida Máté

irányításával, továbbá egy palánk alatti Csorvási-cserével -

Levente

váltotta Milánt - kompenzálta az előző nap legeredményesebb

Prlja

pontjait a Szedeák,

Varga Zalán

két triplájával pedig már a házigazdák vezettek, így időt is kértek a vendégek 33-28-nál. Azonban

Jonathan Levy

is feljavult a negyed végére, így a szünetre már 11 pontos előnnyel mehetett a Szedeák (44-33).

szedeak_spartak04_gs

A folytatásban ismét a kezdőötös lépett pályára a hazaiaknál, a csapatkapitány

Kiss Zsolt

hárompontossal, a Spartak gyenge kinti kísérletekkel, Csorvási Milán hasonló palánk alatti játékkal kezdte a harmadik negyedet. A rövidesen pályára lépő

Molnár Bence

emlékezetesen kígyózva át a szerb védelmen szerzett kétpontost - a nagyobbik Csorvási segítette be a dadogó labdát -, Kiss Zsolt újabb hármasával pedig elérte a pénteki legnagyobb különbséget, 19 pontot a Szedeák. Ezt végül a kisebbik Csorvási, valamint Molnár pontjaival sikerült is meghaladni, a negyed végére már csak a fiatalok voltak a pályán a Bonifert-legénységnél (70-46). A negyedik felvonásban Jono Levy hamar kipontozódott, és két technikait is megítéltek a szerbiai játékvezetők a hazaiak ellen, akik kissé "beragadtak a rajtnál", s hagyták a szabadkaiakat 74-58-ra felkapaszkodni. A Szedeáknál maradtak a fiatalok a parketten, Varga Zalánnal húzóemberként, s az ifjú gárda tartani tudta a távolságot az új erőre kapó Spartakkal szemben. A sok hiba dacára a péntekinél jobb játékot mutató Szedeák végül 87-70-es győzelmet aratott a szerb másodosztály hajtós egysége ellen. A Bonifert, Simándi edződuó dirigálta Tisza-parti egység utolsó felkészülési meccsét szerdán vívja Hódmezővásárhelyen.

Felkészülési férfi kosárlabda-mérkőzés:

Naturtex-SZTE-Szedeák - KK Spartak Subotica 87-70 (13-18, 31-15, 26-13, 17-24)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Grkovic, Filipovic (szerbek)

Szedeák:

Vida 9, Levy 14/3, Kiss Zs. 8/6, Williams 4, Csorvási M. 8.

Csere:

Wirth, Miscevic, Varga Z. 11/6, Csorvási L. 24/6, Mike 3, Molnár B. 6, Varga D., Révész.

Vezetőedző:

Bonifert Domonkos, Simándi Árpád.

Spartak Subotica:

Svorcan 6, Pribic 2, Vujcic 10/6, Grbic 6/3, Prlja 19.

Csere:

Sokolovic 2, Danilovic 13/3, Drakulovic 8, Maric, Nikolic, Mijatovic 4, Ilic.

Vezetőedző:

Predrag Borilovic.

Kipontozódott:

Levy, ill. Prlja. Bonifert Domonkos:

"Elégedettebb vagyok, mint pénteken, igaz, nem sokkal. Voltak jobb periódusaink, amik most tovább tartottak. Igyekszünk tovább építkezni, reméljük, ha Jereminov felépül, akkor szerdán kulturáltabb kosárlabdát tudunk játszani. Fiataljaink ma jól játszottak, több lehetőséget is kapta. Bár az eleje kicsit döcögősen indult, nem megszokott a délelőtti meccsidőpont sem. Az volt a célunk, hogy 70 pont alatt kapjunk - épp annyit kaptunk, ez még belefér, de ennél azért még sokkal több kell."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.