Sport

Futsal: elmaradt a bravúr, nem bírt a Berettyóval az UTC

Futsal: elmaradt a bravúr, nem bírt a Berettyóval az UTC

2013. szeptember 30., hétfő
Futsal: elmaradt a bravúr, nem bírt a Berettyóval az UTC
utc_berettyoujfalu08_gs

Az első félidő hajrájában két elkerülhető gól megpecsételte a foghíjas UTC sorsát a bihariak otthonában, a második félidei feltámadás is kevésnek bizonyult.

Férfi futsal NB I 3. forduló:

MVFC Berettyóújfalu - Ujszegedi TC 8-2 (4-0)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 200 néző. Vezette: Veres, Kujbus (Szuromi).

Berettyó:

Tihanyi - Lovas, Szabó P., Dávid, Rábl.

Csere:

Trencsényi, Nagy T., Gál, Sánta, Nagy I., Mezei (kapus).

Vezetőedző:

Turzó József.

UTC:

Béry - Bilics, Bullás, Dürgő, Végh.

Csere:

Szűcs D., Lázár, Juhász, Pataki, Vastag (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Trencsényi (5'), Gál (10', 25'), Rábl (19', 20', 34'), Lovas (38' - hatméteresből, 38'), ill. Lázár (26'), Végh (27').

Sárga lap:

Pataki (26').

Piros lap:

Pataki (38'). Brinszky Adrián:

"Megérdemelt a hazaiak sikere, bár a gólarány kicsit túlzó a játék képe alapján. Sajnos, immár hagyományosan viharvert kerettel érkezünk Berettyóújfaluba, így nehéz értékelhető eredményt elérnünk, ám ettől függetlenül akadtak pozitív elemek bizonyos játékszituációkban. Hazai pályán mindenféleképp sikert várok a következő fordulóban."

További eredmények:

1. FC Veszprém - Swietelsky-Haladás VSE 6-3 (3-2) Kincsem Lovaspark Nagykáta - Colorspectrum Aramis 1-5 (1-2) Rákosmenti FC - Dunakeszi Kinizsi FC 2-6 (1-5) MAFC-BME Docler Akadémia - Rubeola FC Csömör 8-2 (5-1) DEAC FC - Rába ETO FC

október 31., 19.30

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

ffifutsal_nbi_3f_2013-2014_utc

Online közvetítésünk:

40'

Még egy szép szegedi akció a végére: Végh löbböl Bullásnak, aki kapásból szúrja rá, a nagy erejű bomba azonban elsistereg pár centivel a hosszú kapufa mellett. És itt a vége. Hát, most sem sikerült.

39'

Újabb fault, belefér a hazaiaknak. Most Végh fogja lőni. Ez is mellé...

38'

Hosszú ez a perc. Most Végh Arielt lökik fel, ezért is jár a kisbüntető a 6. fault miatt. Bilics áll a labda mögé... mellé.

38' GÓÓÓL... 8-2.

Lovas

labdát szerez, elhúzza Béry mellet, és a kapuba gurít, 8-2.

38' GÓÓÓL... 7-2.

Lovas

belövi a hatost, 7-2.

38'

Kapus nélkül, 5 a 4 ellen rohamoz az UTC, de eladjuk a labdát. Jönnek a hazaiak, sikerül szerelni, de visszakeveredik a fehérekhez, ráküldi Lovas, Pataki ér a kapuba és szerencsétlen módon kézzel ér bele. Kiállítás, és még hatméteres is...

36'

Végh két szép csel után készít elő Dürgőnek, aki dörgő kapufát lő. Időt kér Brinszky mester.

34' GÓÓÓL... 6-2.

Lemaradunk, Trencsényi lódul meg a szélen, középre tálal

Ráblnak

, aki 5 méterről nem hibáz,

6-2

.

32'

Próbálkozunk, próbálkozunk, nem sikerül azonban hibára kényszeríteni az ellenfelet.

30'

5 a 4 ellen támadnak, amikor sikerül elhozni a labdát. Juhászt kétszer is faultolják, ezzel már ötnél jár a Berettyó! Lázár nagy erővel küldi kapura a szabadrúgást, Tihanyi bravúrral véd. Juhász ismétel, Tihanyi újabb bravúrja!

28'

Egyelőre hazai tájmaut. Ha egy kicsit jobban elhinnénk, hogy meg lehet fogni ezt a Berettyót, akkor még feljebb lehetne kapaszkodni.

27'

Lehozza kapusát Turzó József, Nagy Tamás megkülönböztetőben. Lássuk, sikerül-e labdát lopni!

27' GÓÓÓL!!! 5-2!

Bilics remek passza után

Végh

nagy erővel küldi kapura a labdát, Tihanyi hiába ér bele,

5-2

!

26' GÓÓÓL!!! 5-1!

Alig telik el pár másodperc, Juhász passza Szűcsnek, szépen járatjuk,

Lázár

pedig közelről a sarokba gurít!

5-1

, ezt szépen kijátszottuk!

26'

Pataki rúgja el a labdát feleslegesen, sárga lap.

25' GÓÓÓL... 5-0.

Trencsényi, Lovas és

Gál

passzolgatnak, végül utóbbi fél méterről pörget a kapuba, hiába paskol bele még Béry, 5-0.

24'

Két veszélyes UTC-lövés, egyik sem lett gól.

22'

Rábl ugratja ki jól Nagy Tamást, aki lő is, de Béry remekül véd, szöglet. Két gyors fault Dávidtól, már háromnál jár a Berettyó. Elhamarkodtuk az iménti kijelentést? Végh lő szabadrúgást, Tihanyi nagyot véd.

21'

A Berettyó kezdi a második játékrészt. Lássuk, sikerült-e Brinszky Adriánnak felráznia a fiúkat. Rögtön kap egy csomagot Végh: Szabó Péter taszajt rajta nagyot, ez máris egy fault.

Nálunk sajnos az az első félidő nem volt olyan izgalmas, mint Veszprémben, magabiztosan bünteti az egyéni hibákat a házigazda. Az utolsó másfél perc különösen fájó volt... A miénkkel egy időben kezdődött a Nagykáta - Aramis meccs, de már tart a Rákosmenti - Dunakeszi derbi is, rövidesen pedig a jelenlegi listavezető MAFC otthonában is útjára indul a labda a Rubeola elleni meccsen. Veszprémben közben vége a meccsnek, talán meglepetésnek hangzik, de a nyugati rangadót a hazaiak nyerték 6-3-ra, 3-2-es félidő után. A hazaiaknál Boromisza Dániel volt a nyerő ember, mert, bár öngóllal kezdett, a második félidőben mesterhármast lőtt. Volt kiállítás is a hazaiaknál, de ezt a Hali nem tudta kihasználni.

SZÜNET!

20'

A spori lefújja az első félidőt, klell is a szünet, kicsit rendbe szedni a csapatot, mert a végét nagyon elrontottuk ennek a húsz percnek.

20' GÓÓÓL... 4-0.

Ugyanaz, mint az előbb: egy rossz csel, eladott labda, lerohannak, kipasszolják, Béry hiába vetődik minden irányba,

4-0

, ismét

Rábl

fejezte be.

19' GÓÓÓL... 3-0.

Elcselezzük magunkat hátul, lecsapnak a labdára, kijátszák, ahogy csak lehet, Béry tehetetlen,

Rábl

örül, 3-0.

19'

Mezőnyjáték zajlik, kicsit óvatosabb mindkét fél. Egy újszegedi fault után 2-3-ra módosul a hibák száma. Alapvetően sportszerű meccs, aligha lesznek büntetők ilyen miatt.

17'

Juhász nagyon szép, szemfüles labdát ad szélről középre Lázárnak, aki azonban addig dédelgeti azt, hogy Tihanyi kitör, és megszerzi.

15'

Lendületessé vált a játék, foghíjas keret ellenére állja a sarat az UTC, mutatós támadásukat is sikerül vezetni, csak sok a pontatlanság.

14'

Rábl játssza tisztára magát, vigyázni, lőni fog! Lő is, de Béry remekül mozdul, szögletre tolja. A sarokrúgás veszélytelen, kihozza az UTC.

12'

3 a 2 ellen fordulhatunk le a hazaiakról, de nem sikerül végig vinni az akciót, elkapkodják a fiúk. Sánta nevével ellentétben gyorsan iramodik meg, az ő lövése is keresztbe megy el a kapu előtt. Újabb 3 a 2 ellen az UTC részéről, ez sem jó. Aztán időt kér Turzó József.

11'

Pataki vezeti oldalt a labdát, aztán kapura küldi, fölé! Éledezünk. Másik oldalon Rábl sem inaktív, keresztbe száll el a labda a kapunk előtt.

10'

Ahogyan sejtettük, nincs könnyű dolga a mieinknek, ráadásul elkerülhető gólokat kap a csapat. Most egy próbálkozás, de az egykori szegedi kapus, Tihanyi Csaba magabiztosan hárítja Juhász kísérletét. Kezdünk magunkhoz térni? Fault: 2-1.

10' GÓÓÓL... 2-0.

Oldalberúgással jöhet épp a Berettyó, a passzt aztán

Gál

10 méterről spiccel küldi a hosszú sarokba,

2-0

.

9'

Béry jó ütemben tör ki, és ment a kitörő hazai támadó elől.

8'

Érezhetően nehéz a mieinknek ez a műanyag borítás, máshogy pattan a labda, mint az otthoni parkettán. Végh iramodik meg, de szerelik.

6'

Szemüveget a bírónak! - kiálthatnánk, Veres játékvezető ugyanis már vagy a harmadik alkalommal ítéli meg szerintünk, és az UTC kispad szerint is rosszul, hogy kiről pattant ki a labda, sorra a hazaiak jöhetnek oldalról. Nem azt mondjuk, hogy ez feltétlenül sorsdöntő lenne, de azért kellemetlen hiba.

5' GÓÓÓL... 1-0.

Lovast indítják, akiről lemaradnak a védők, jól ad be középre, érkezik

Trencsényi

és testtel besodorja,

1-0

.

4'

Béry ismét hárít, de nem késlekedünk a válasszal. Közben 1-1 a faultok aránya.

3'

Egyelőre megy a tapogatózás, meddő mezőnyjáték. Béry véd egy távoli löketet.

1'

Egy fiatal hölgy végzi el a kezdőrúgást, nagy tapsot kap, aztán jöhetnek a profik! Az UTC kezd!

19.30:

Zajlanak a bemutatások. Tiszta feketében a mieink, tiszta fehérben a hazaiak. Rövidesen kezdünk!

19.25:

A héten egyébként szerda este 19.30-tól a kupában is vár egy kétszer ilyen hosszú túra az UTC-re: ismét a Salgótarján lesz az ellenfél - hogy milyen kerettel tudnak utazni a mieink, az viszont még nagyon képlékeny.

19.20:

A hiányzókat már említettük a mieinknél, azonban a visszatérőkről is emlékezzünk meg: ott van mindjárt a délvidéki tüzér, Bilics Igor, akinek nagyerejű löketei jól jöhetnek ma, továbbá Szűcs Dániel személyében újoncot is hívott be a nagypályás keretből Brinszky mester. Jó hír, hogy Bullás Imre is újra bevethető.

19.15:

Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! A berettyóújfalui Pálfi-rendezvénycsarnokban már kigyúltak a hétfő esti fények, futsalra gyűl a bihari nép, az korábbi kétszeres bajnok az UTC-t fogadja. A két csapat már a pályán, megy a melegítés a kék színű, műanyag borítású pályán. Meglehetősen vékony kerettel vágott neki a bihari túrának az UTC, hiszen a csapat keretéből több nagypályás labdarúgó - Szentes-Bíró Tamás, Balogh Ádám, Hegyesi Zsolt és Berndt Dániel - is sérült, Tóth Attila és Polczer Norbert még nem bevethetők, Tombácz Róbert pedig még eltiltását tölti debreceni kiállítása nyomán.

A találkozó elé:

Noha a bajnokság egy hónapja kezdődött, a válogatott selejtezői miatt több hetes kihagyások tarkították az élvonal menetrendjét, mostantól viszont nincs megállás! Az UTC rosszul kezdett, súlyos vereséggel Debrecenben (1-12), majd itthon a Nagykáta ellen sikerült javítani (9-3) - az utóbbi három hét szünet azonban kétségtelenül jól jött Brinszky Adrián együttesének, hogy rendezze sorait. A vendéglátó Berettyó-partiak két magabiztos győzelemmel nyitottak: a Rubeolát otthon 7-1-re, az újonc Dunakeszit idegenben 4-1-re verték. A két csapat eddigi mérlege Turzó József egységének kedvez: a mieink első NB I-es találkozásukkor tudták csak legyőzni a bihariakat egy emlékezetes meccsen, azóta kisebb-nagyobb vereségeket szenvedtek el a mai házigazdától. A papírforma e hétfő estén is a piros-fehéreknek kedvez, de biztosak lehetünk benne, hogy az UTC foggal-körömmel fog harcolni a pont(ok)ért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.