Sport

Világjátékok: ezüstérmes a magyar női strandkézilabda-csapat

Világjátékok: ezüstérmes a magyar női strandkézilabda-csapat

2013. augusztus 5., hétfő
Világjátékok: ezüstérmes a magyar női strandkézilabda-csapat
strandkezilabda_vilagjatekok_wg

A magyar női strandkézilabda-válogatott ezüstérmes lett a Caliban zajló Világjátékokon. Összesítésben Magyarország 6 arany- és 4 ezüstéremmel zárt.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint

Gróz János

csapata Tunézia 2-0-ás legyőzésével került a legjobb négy közé, majd az Európa-bajnok magyarok az elődöntőben a norvégokat gyűrték le 2-0-ra. A fináléban a brazilok következtek, akikkel a mieink az első csoportmeccsen már játszottak, akkor a dél-amerikaiak szétlövésben nyertek. A vasárnapi fináléban a magyar csapat az első félidőt 14-8-ra elvesztette, majd szoros csatában, 11-10-re nyerte a második játékrészt. A mindent eldöntő szétlövésben azonban a brazilok bizonyultak jobbnak 6-3-ra, így a mieink az ezüstéremmel kellett beérjék. Az aerobikosoknál az aero-step formáció negyedik lett, míg a sportaerobik csoport az ötödik helyen végzett. A 12 sportágban érdekelt, 58 fős magyar küldöttség hat arany- és négy ezüstéremmel fejezte be szereplését Caliban, amely minden eddiginél jobb szereplése hazánk küldöttségének. A csapat kedden 22.40-kor érkezik haza a Liszt Ferenc repülőtérre. A következő Világjátékoknak a lengyelországi Wroclaw ad otthont 2017-ben.

A magyar érmesek:

arany:

Székely Lilla (búvárúszás) 100 m felszíni uszonyos Csay Renáta (maratoni kajak-kenu) női kajak Petrovics Máté (maratoni kajak-kenu) férfi kajak Kövér Márton, Györe Attila (maratoni kajak-kenu) kenu kettes Noé Bálint, Noé Milán (maratoni kajak-kenu) kajak kettes Csay Renáta, Bara Alexandra (maratoni kajak-kenu) kajak kettes

ezüst:

női strandkézilabda válogatott (Fekete Bozsana, Gróz Kitti, Győri Ágnes, Hajdú Ágnes, Kókai Ágnes, Kretz Fruzsina, Tóth Emese Szilvia, Zsigmond Adrienn) Kalmár István (szumó) 115 kg Kiss Tamás (maratoni kajak-kenu) férfi kenu Kiszli Vanda (maratoni kajak-kenu) női kajak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.