Sport

Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén

Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén

2013. augusztus 22., csütörtök
Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén
tomasriveraamoros_mlsz

A spanyol Tomas Rivera Amoróst nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a férfi, a női és az utánpótlás futsalválogatottak élére.

A telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón

Vági Márton

, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy az elnökség júliusban fogadta el a szakág stratégiai fejlesztési tervét, s ennek jegyében érkezett az 57 éves szakember. "Az elmúlt három évben a futsal háttérbe szorult, most ezen próbálunk változtatni. A futsal ennek ellenére kiválóan teljesített, a férfi csapat 25. a világranglistán, rendre eljutott a selejtezők utolsó köréig, és ott sem vallott szégyent" - mondta Vági, aki hozzátette, a javuló körülmények hatására még jobb eredményeket várnak az új stábtól. A sportvezető az MTI kérdésére elmondta, az augusztus 20-án életbe lépett szerződés 2015 végéig szól, ezalatt lesz egy teljes Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezősorozat, s ha bármelyikre nagy tornára kijut a férfi válogatott, akkor automatikusan meghosszabbítják az új szakvezető kontraktusát. "Nemcsak szövetségi kapitánynak jöttem Magyarországra, hanem az egész futsalt fejleszteni" - jelentette ki a legutóbb a Dunakeszinél, előtte pedig román szövetségi kapitányként dolgozott szakember, aki irányította a világválogatottat is. Rivera azt is elmondta, a magyar futsal az eddigieknél jobb eredményeket érhet el, s ezt arra alapozza, hogy ismeri a játékosokat, tudja róluk, hogy magas szinten futballoznak.

Lódi Tamás

, a nemzeti csapat világválogatott erőssége azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy nem dolgozott még a szövetségi kapitánnyal, de sok jót hallott róla, és kifejezetten örül, hogy spanyol szakembert választott a szövetség a posztra. A győri játékos szót ejtett a szeptemberben esedékes, Ukrajna elleni Európa-bajnoki pótselejtezőről is: szerinte reálisan a rivális az esélyesebb, 65-35 százalékos arányban, mert futsalkultúrája magasabban jegyzett. Hozzátette, jelenleg nem elsősorban ennek a párharcnak a sikeres megvívása a cél, sokkal inkább hosszú távon kell eredményeket várni az új kapitánytól, mert új mentalitást hoz a csapathoz, s idő kell ahhoz, amíg ezt átveszik a játékosok. "Ez nem azt jelenti, hogy nem teszünk meg mindent az Eb-részvételért. Hinni kell magunkban és akkor sikerülhet legyőzni az ukránokat" - mondta Lódi. Az ukránok elleni első meccset szeptember 17-én Harkivban rendezik, míg a visszavágó egy héttel később Gyöngyösön lesz. A párharc győztese kijut a 2014. január 28. és február 8. között Belgiumban sorra kerülő, 12 csapatos kontinensviadalra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.