Sport

Labdarúgás: Bagi vezette diadalra a SZVSE-t Alsóvároson + FOTÓK

Labdarúgás: Bagi vezette diadalra a SZVSE-t Alsóvároson + FOTÓK

2013. augusztus 21., szerda
Labdarúgás: Bagi vezette diadalra a SZVSE-t Alsóvároson + FOTÓK
ikv_szvse01_gs

Jól szórakoztak a nézők a szegedi kupaderbin, hiszen a hat találat mellett számtalan helyzetet láttak. A vasutasok érvényesítették a papírformát.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. forduló:

IKV Alsóváros SE - Szegedi VSE 0-6 (0-2)

Szeged, Szabadság tér, 100 néző, vezette: Vereska (Tóth Cs., Cseh).

IKV Alsóváros:

Szécsi - Kéri, Zergényi (Szabó Ti. 46'), Csúcs, Csordás G., Hüvös (Török 58'), Szalma, Szepesi (Szilágyi 52'), Czibere, Polyák, Kubik (Pipicz 46'). Vezetőedző: Kiss Ferenc.

SZVSE:

Pluhár (Szabó G. 46') - Bálint D., Fülöp, Báló R., Jánk (Terjéki 65'), Tanács, Simon (Strack 52'), Szabó T., Szántó, Busa (Balogh (46'), Bagi. Vezetőedző: Berki István.

Gólszerzők:

Szabó Ta. (6'), Busa B. (30'), Bagi T. (69', 79', 84'), Balogh L. (75') Kiss Ferenc:

"Amíg bírtuk erővel, partiban voltunk a SZVSE-vel. Nagyon jó edzőmérkőzésnek fogták fel a fiúk ezt a találkozót, ami így el is érte célját. Külön dicséret illeti remek formában védő hálóőrünket, Szécsi Zoltánt."

Berki István:

"A rendezvény elérte célját: jót dolgoztunk és továbbjutottunk. Gratulálok a sokáig hősiesen küzdő IKV-játékosknak a teljesítményükhöz."

Online közvetítésünk:

90'
Vége a mérkőzésnek, talán nem is várta meg a kilencven perc leteltét Vereska Mátyás. Összességében elmondható, érvényesült a papírforma: a megye I-es SZVSE magabiztosan verte ki a megye III-as IKV Alsóvárost. A vasutasok félgőzzel is hatig jutottak, ám a hazaiakat is dicséret illeti, mert amíg erővel bírták, egyenrangú ellenfelei tudtak lenni az esélyesebb vendéggárdának.
84'
GÓÓÓL 0-6! Ha egy üzlet beindul... A fáradó alsóvárosi védők között a szemfüles Bagi szerzett labdát, majd kilőtt a bal alsót. Úgy tűnik, elkészült erejével a rendkívül lelkes hazai gárda.
80'
Szántó alig-alig lőtt fölé egy gyors vendégkontra végén.
79'
GÓÓÓL 0-5! Miközben rohamoz az IKV, kevesebbet figyelmet fordít a védekezésre. Bagi fejelt a hálóba ismét egy jobb oldali szöglet után.
75'
GÓÓÓL 0-4! Szécsi újból verve: a csereként beállt Balogh László három csellel több alsóvárosi védőn is átjátszotta magát, majd 13 méterről lőtt a ketrecbe.
74'
Továbbra is munkában Szécsi Zoltán, aki a mezőny legjobbjává nőtte ki magát. Több SZVSE-lövést is nagyszerűen védett.
69'
GÓÓÓL 0-3! Ezúttal már tehetetlennek bizonyult az alsóvárosiak remek portása. A szöglet jól tekeredett középre, Bagi Tamásról lemaradtak a védők, ő pedig köszönte szépen, s 5 méterről bólintott a hálóba.
68'
Szécsi kapus bizonyított jó formáját. Előbb a bal kapufánál tolta ki Szántó perdítését, majd Tanács Attila 18 méteres löketét nyomta kornerre.
65'
Csere a SZVSE-nél: Terjéki Tamás be, Jánk Tamás le. Érdekesség, tavaly még mindketten az USC Tanárképzőt erősítették.
64'
Egy beadás után tizenegyest reklamáltak a hazaiak, a játékvezető azonban határozottan továbbot intett. Lerántásnak is tűnhetett, de távol álltunk az esettől, így nem tudunk állást foglalni abban a kérdésben, hogy a védő szabálytalanodott-e vagy a támadó ült az ölébe...
60'
Hüvös László hagyta el a játékteret, Török József száguldozik már a hazai gyepen. Közben a SZVSE egyre több helyzetet dolgoz ki: Strack kétszer is jó lehetőséget puskázott el. Báló Richárd fejese is mellé szállt.
55'
Veszélyesebbek most a vasutasok támadásai. Szécsi kapusnak bőven akad dolga. Az imént Bagi 5 méterről kihagyhatatlan helyzetet rontott el, a portás már verve volt, ő azonban mellé lőtt.
54'
Újabb cserék. Simon István jött le, Strack Bálint állt be a SZVSE-nél. A hazaiaknál Szepesi Zoltánt Szilágyi Gábor váltotta. Ami Simont illeti, keresztszalag-sérülése és háromnegyed év kihagyása után így is öröm volt őt futballozni látni.
50'
Polyák Péter 16 méteres lökete alig szállt fölé, hatalmas szépítési lehetőséget láthattunk.
49'
A szünetben a vendégeknél Szabó Gergő állt be a kapuba Pluhár helyére, Busát pedig Balogh László váltotta. Hazai oldalon Szabó Tibor kapott lehetőséget Zergényi Zsolt, Pipicz István pedig Kubik Soma helyett.
46'
Az IKV Alsóváros kezdte a második játékrészt. Ha Kiss Ferenc együttese valahogy szerezne egy gólt, még meleg és izgalmas is lehetne a hajrá.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első játékrész. "Eddig remek, még semmi sincs veszve" - biztatják kedvenceiket az alsóvárosi drukkerek. "Túl gyorsak nekünk" - szól vissza az egyik IKV-futballista. Érezhető természetesen a kétosztálynyi differenciából fakadó sebességkülönbség a két gárda között, ám nincs szégyenkeznivalójuk a jól küzdő hazaiaknak.
44'
Bagi Tamás lábában volt a harmadik gól: egy szép beadás után pörgette fölé a lasztit. Nagy erőkkel rohamoznak a vasutasok a találkozó végén, ránk is fért már, hogy kicsit nagyobb legyen az iram.
40'
A két tizenhatos között zajlik a játék. Jánk Tamás tört előre gyorsan, beadását azonban könnyedén hatástalanította Szécsi Zoltán alsóvárosi kapus.
36'
Erre rácáfol Jánk Tamás pazar lövése, amit Szécsi óriási bravúrral tol kapufára. A kipattanóra ügyesen csapott rá a portás.
35'
A 2-0 után enyhe fölényt alakítottak ki a vasutasok, a kapuk viszont nem forogtak veszélyben most. Döntő lehet a folytatás szempontjából, vissza tud-e valahogy kapaszkodni az IKV. A látogatók bizonyára megelégszenek az előnnyel.
30'
GÓÓÓL 0-2! Kitámadott, fellazult az Alsóváros, lendületes akciót vezethetett, s fejezett be találattal a SZVSE. Szántó Dániel robogott, centerezett, az érkező Busa Bencének pedig nem volt nehéz dolga, közelről perdített a hálóba.
29'
Csúcs Áron ívelt a kapu elé, a társak azonban lemaradtak róla. Próbálkozik derekasan a megye III-as hazai csapat.
26'
Lesen állították meg a játékvezetők az alsóvárosi akciót, ugyanakkor az új szabály értelmében Szepesi Zoltán tétlen lesről indult, itt tehát úgy tűnt, hibáztak a sporik, tovább lehetett volna engedni ezt az akciót...
23'
A félidő közepére fölénybe kerültek a látogatók, több alkalommal is veszélyezettek. Közepes az iram, és nyílt a meccs annak ellenére, hogy vezet a SZVSE.
19'
Ismét Bagi veszélyeztetett, mellé bólintott. Úgy tűnik egyébként, a SZVSE megelégedett az egy találattal, nem nagyon erőlteti az akciókat, nem látszik a vendégeken a tűz, a lendület ebben a periódusba. Ez veszélyes taktika, mert ha a hazaiak találnak egy gólt, roppant nehézzé válhat a meccs a favorit számára.
15'
Bagi Tamás kapott egy centerezését, 3 méterről pörgetett kapura, Szécsi Zoltán elképesztő reflexszel mentett. Ugyanakkor ezt megelőzően többször egyenlíthetett volna az ügyesen kombináló Alsóváros is.
11'
Szántó Dániel végezhetett el szabadrúgást 29 méterről, jelentősen az IKV kapuja fölé bombázott.
10'
Polyák Péter került helyzetbe a vasutasok kapuja előtt, lőhetett volna 16-ról, ám addig várt, míg szerelték a védők. A szűkítés miatt kicsi lett a pálya, valamivel nagyobb, mint a Kisstadion, de a szokásos méretnél mindenképpen apróbbnak tűnik, ami szokatlan - könnyű átjátszani.
6'
GÓÓÓL 0-1! Ez gyorsan ment, a korner után máris vezetnek a látogatók. A kipattanót a tizenhatos előteréből Szabó Tamás vágta az Alsóváros ketrecébe.
5'
Kiegyenlített mezőnyjáték a kezdeti szakaszban, nem látszik egyelőre a kétosztálynyi különbség. Ennek egyik oka a pálya talaja, mely technikailag azért okoz nehézségeket a srácoknak. Ebben a pillanatban Bagi Tamás elől mentettek szögletre a hazaiak, ez volt az első kisebb lehetőség.
1'
Köszöntjük Önöket a Szabadság térről, megkezdődött a kupameccs az IKV Alsóváros és a Szegedi VSE között. Narancs és fekete kombinációjában az Alsóváros, kék-fekete csíkos szerelésben a SZVSE. A látogatók hozták játékba a labdát.
17 órakor Vereska Mátyás sporttárs sípjelére indul a mérkőzés és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

Pikáns összecsapás a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában: szegedi csúcstalálkozót tartanak Alsóvároson, a legendás Szabadság téri pályán. A megyei III. osztályú bajnokság hétvégi rajtjára hangoló IKV Alsóváros SE a Szegedi VSE-t látja vendégül. Az Alsóváros az előző idényben már az 1. körben búcsúzott a sorozattól, miután odahaza kapott ki a Zákányszéktől. A SZVSE a negyeddöntőig verekedte magát, ott a Tisza Volán SC Szeged állította meg. A vasutasok igencsak feltüzelt állapotban készülnek a találkozóra, bizonyítani akarnak a vasárnapi 2-1-es kisteleki vereség után, hiszen nem éppen a legjobban kezdték a megye I-es bajnokságot. A kupa azonban attól kupa, hogy szinte mindig bármi megtörténhet, így Kiss Ferenc legénysége sem feltartott kézzel fut majd ki ellenük a zöld gyepre. Berki István csapatától elvárható a továbbjutás, de hogy mire mennek egymással a felek, azt leggyorsabban és legrészletesebben élő közvetítésünkből tudhatják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.