Sport

Vízilabda: mindkét pólós kapitány elődöntőt vár a vizes vb-n

Vízilabda: mindkét pólós kapitány elődöntőt vár a vizes vb-n

2013. július 17., szerda
Vízilabda: mindkét pólós kapitány elődöntőt vár a vizes vb-n
vizilabda_mikasa_gs

Mind a magyar férfi, mind a női vízilabda-válogatott szakvezetője azt várja, hogy csapata bejut a legjobb négy közé a hét végén rajtoló barcelonai vizes világbajnokságon.

Benedek Tibor

, a férfiak szövetségi kapitánya szerint elsődleges cél az elődöntőbe kerülés, de odáig is hosszú és nehéz út vezet. "Elvárás azonban, hogy jól szerepeljünk, s mi azon vagyunk, hogy a feladatnak legjobban megfeleljünk" - fogalmazott.

Merész András

, a női együttes irányítója a vb-nek szentelt szerdai sajtótájékoztatón osztotta azt a nézetet, hogy csapata a Világliga negyedik hely és a dunaújvárosi tornagyőzelem után az egyik éremesélyessé lépett elő.

Varga Dániel

csapatkapitány, akinek csütörtökön veszik ki operált ujjából a rögzítőket, elmondta, hogy jól van a jobb keze, s a speciális gyógytornát követően látványos javulásban bízik. Személyes véleményként hozzátette: "az elmúlt időszak megmutatta, hogy az élvonal legjobbjait meg tudjuk verni, most már az kell, hogy a legjobb négy után következők elleni meccseket is biztosan hozzuk." Varga úgy látja, hogy "ha a vb-n négybe jutunk, akkor döntő is lehet."

Takács Orsolya

, a női válogatott csapatkapitánya óvatosabban prognosztizált. Szerinte az egyéni és a csapatszellem is rendben van, amiből jó teljesítmény jöhet ki Barcelonában. "Hogy aztán ez mire lesz elég, majd meglátjuk..." - tette hozzá. A nők vasárnap, a férfiak hétfőn kezdik meg szereplésüket a vb-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.