Sport

Strandröplabda Eb-re készül a szegedi női páros, támogatókat keresnek

Strandröplabda Eb-re készül a szegedi női páros, támogatókat keresnek

2013. július 4., csütörtök
Strandröplabda Eb-re készül a szegedi női páros, támogatókat keresnek
strandroplabda_mti

Remekül kezdett a strandröplabda országos bajnokságon az U20-as Eb-re készülő Molnár Anna, Szabó Luca összeállítású szegedi páros.

A szegedi lányok a kispesti uszoda területén rendezett hétvégi 1. fordulóban a 6. helyen végeztek, a hét végén pedig Nyíregyházára utaznak a 2. körben. A háromfordulós ob ezt követően Gyenesdiáson zárul. A Szél Márta edzette duó az országos megmérettetéssel már az augusztus 8-11. közötti vilniusi U20-as strandröplabda Európa-bajnokságra készül, e korosztály kontinensviadalán ugyanis ők képviselik a magyar színeket. "A felkészülés elején vagyunk, mivel eredetileg az U18-as Eb-n vettünk volna részt, ám időközben két évvel eltolták a korhatárt, így már csak az U20-as korosztályba férnek be a lányok. Részben ennek a korai kezdésnek is tudom be, hogy az ob első körében csak a 6. helyen tudtunk végezni" - közölte a SZEGEDma.hu-val az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapatának trénere. Ám ez csak a kisebbik gond, a nagyobb problémát ismét az anyagiak jelentik, csak úgy, mint az egyetemi egység Országos Ifjúsági Kupa májusi fináléján való részvétel esetén. Akkor - részben a SZEGEDma.hu felhívásának is eredményeként is - sikerült támogatókat találni a békéscsabai tornán való részvételre, ahol végül

az előkelő 4. helyen végeztek

a szegedi lányok. A kontinensviadalon való részvétel komoly anyagi tétel szövetségi támogatás nélkül, arról nem is beszélve, hogy az ob hátralévő két fordulójára való elutazás is komoly terheket ró a kasszára. Épp ezért az Eb-résztvevő csapat várja a segítséget: aki akár kisebb összeggel is hozzá tud járulni, hogy a támogatások szempontjából méltatlanul hanyagolt sportág hazánkat képviselő szegedi lányai ott lehessenek a vilniusi Eb-n, az keresse Szél Márta edzőt a 06-30/858-57-61-es telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.