Sport

Labdarúgás: a hétvégén pályára lépnek a megyei válogatottak

Labdarúgás: a hétvégén pályára lépnek a megyei válogatottak

2013. július 22., hétfő
Labdarúgás: a hétvégén pályára lépnek a megyei válogatottak
labdarugas_asott_sandorfalva_37_il

Július 27-28-án pályára lép az ország 19 megyéjének és a fővárosnak az amatőr labdarúgó válogatottja, hogy négy helyszínen lejátssza azokat a selejtező tornákat, amelyek után a csoportgyőztesek az augusztus 3-án megrendezésre kerülő országos döntőben eldöntik az országos megyebajnoki címet.

Több mint tizenöt évvel ezelőtt rendeztek utoljára hasonló nagypályás labdarúgótornát hazánkban. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága ezzel a kezdeményezéssel ismételten szeretné felhívni a figyelmet az amatőr labdarúgásra, ezért is újították fel azt az eseményt, melyen valamennyi megye válogatottja elindul. A megyéket négy ötfős csoportba sorolták, és a selejtezőket július 27-28-án rendezik. A csoportok győztesei jutnak a fináléba, amelynek augusztus 3-án Nyíregyháza ad otthont. A találkozók 2x25 perc hosszúak, és az együttesekben NB I-es múlttal rendelkező labdarúgó nem szerepelhet, kizárólag olyan játékos léphet pályára, aki a következő szezonban a megyei I. osztályban játszik. A torna győztese képviselheti majd a magyar színeket az UEFA következő évi régiós tornáján. Csongrád megye válogatottja Gyulán, a Grosics Akadémia sportlétesítményében megrendezésre kerülő selejtezőben Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Pest megye válogatottjával méri össze tudását. Megyénk válogatottjának szakmai munkáját a

Major László, Tóth Ákos

duó irányítja - Major László tájékoztatása szerint a hét közepére véglegesedik a megyei válogatott játékoskerete.

A gyulai selejtező programja:

2013. július 27 (szombat):

11.00 Csongrád - Békés; 12.10 Jász-Nagykun-Szolnok - Bács-Kiskun; 16.00 Pest - Csongrád; 17.10 Békés - Jász-Nagykun-Szolnok; 18.20 Bács-Kiskun - Pest.

2013. július 28 (vasárnap):

10.00 Csongrád - Jász-Nagykun-Szolnok, 11.10 Békés - Bács-Kiskun; 16.00 Jász-Nagykun-Szolnok - Pest; 17.10 Bács-Kiskun - Csongrád; 18.20 Pest - Békés. Amint az a torna versenykiírásában is szerepel, a győztes megye csapata képviselheti Magyarországot az UEFA 2014. évi Régió Kupáján. A közelmúltban befejeződött 2013-as amatőr kontinensviadalon egyébként kiválóan helytállt a hazánkat képviselő Keleti Régió csapata. A

Feczkó Tamás

irányította együttes előbb Csehországban a skótok, a csehek és a németek legyőzésével kiharcolta az UEFA Régió Kupa európai nyolcas döntőjében való részvétel jogát. A nyolcas döntőnek Olaszország, azon belül is a velencei régió adott otthont. A magyar csapat az első találkozóján 2-0-ra győzött Azerbajdzsán ellen, majd 2-2-es döntetlent játszott az Észak-Írországot képviselő régió csapatával. A csoportmérkőzések záró fordulójában győzni kellett volna a hazaiak ellen, de nagy csatában a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszva 1-0 arányú vereséget szenvedtünk az olaszoktól, így nem jutottunk a döntőbe. A döntőt Olaszország és Spanyolország (Katalán régió) játszotta. A Magyarországot képviselő Keleti-régió az eddigi legjobb magyar eredménnyel a harmadik helyet szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.