Sport

Vízilabda: Montenegrót, és a szerbeket is verte a válogatott (FRISSÍTVE)

Vízilabda: Montenegrót, és a szerbeket is verte a válogatott (FRISSÍTVE)

2013. június 28., péntek
Vízilabda: Montenegrót, és a szerbeket is verte a válogatott (FRISSÍTVE)
magyar-orosz_vizilabda_01_mj

Egy nap alatt két délszláv vízilabda nagyhatalmat is vert a magyar férfi válogatott a görögországi Szamarcidisz Kupa felkészülési tornán.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Montenegró elleni délelőtti 8-6-os siker után este a szerbeket is legyőzte két góllal, 10-8-ra a görögországi Szamarcidisz Kupa pénteki nyitónapján.

A magyar vízilabda-válogatott a szerbeket is legyőzte

Benedek Tibor együttese ismét remek játékot nyújtva, hátrányból fordítva nyert a torna második fordulójában - összegezte helyszíni tudósításában a www.vlv.hu szakportál. A beszámoló szerint a délelőtt a házigazda görögöket 9-6-ra verő szerbek vezettek előbb 1-0-ra, majd 3-1-re is, innen kapaszkodott vissza a magyar válogatott, s érte utol 3-3-nál riválisát. Kis Gábor bravúros centergóljával lett 4-4, majd Szivós Márton büntetőjével először állt jobban a mérkőzésen a Benedek-csapat (5-4). A folytatásban kétgólnyi előnyt őrzött a magyar válogatott (6-4, 7-5, 8-6), aztán 8-7-et követően Kis és Szivós volt eredményes, innen a szerbek csak csökkenteni tudtak a hátrányukon. Benedek Tibor a mérkőzést értékelve a honlapnak azt mondta, hogy gratulál a csapatnak, mert nagyszerűen küzdött, de hozzátette: azért nem kell elájulnia önmagától az együttesnek. "Nagyon örülök, hogy sikerült legyőzni a szerbeket, de remélem, hogy nem ez a győztes mérkőzés lesz a karrierem csúcsa!" A lamiai ötcsapatos tornán a magyar válogatott szombaton megint két meccset játszik: 9-kor az olaszokkal, 20 órakor pedig a görögökkel száll vízbe.

Szamarcidisz Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna:

Magyarország - Szerbia 10-8 (1-3, 3-1, 4-2, 2-2)

A magyar góldobók: Kis G., Szivós 2-2, Hárai, Varga Dénes, Madaras, Vámos, Török, Salamon 1-1

Korábban: két Szivós-gól is kellett Montenegró ellen

Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a görögországi Szamarcidisz Kupán: az első nap nyitómeccsén két góllal verte Montenegró legjobbjait.

Benedek Tibor

együttese fegyelmezett, higgadt játékkal, kiváló védekező és kapusteljesítménnyel simán verte Montenegró csapatát - írta helyszíni tudósításában a

www.vlv.hu

szakportál. A magyar gárda viharosan kezdett, a második negyed elején már 4-0-ra vezetett, amikor a rivális szépített, majd a harmadik negyed nyitányaként feljött 4-2-re. A folytatásban ismét a magyar alakulat irányított, s a kétszeres olimpiai bajnok

Madaras Norbert

találatával az utolsó játékrészre 7-3-as előnyre tett szert. A befejező nyolc percben

Varga Dénes

emberelőnyös góljával lett 8-4, s bár a hajrában már csak montenegrói találat esett, így is magabiztos sikert aratott a magyar csapat. Benedek Tibor a honlapnak így értékelt: "Nagyon fegyelmezetten játszottunk és nagyon jól védekeztünk. Szerettem volna, ha ezt a meccset vesszük a legkomolyabban a tornán. Ez sikerült, megtették a fiúk, nagyon profi módon játszottak végig, megérdemelt a győzelmünk." Még pénteken másodszor is vízbe száll az együttes, az esti meccsen - 18.30 órától - Szerbia válogatottja lesz az ellenfél a lamiai ötcsapatos tornán, amelyen a házigazdák legjobbjai mellett még az olasz gárda vesz részt.

Szamarcidisz Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna:

Magyarország - Montenegró 8-6 (3-0, 1-1, 3-2, 1-3)

A magyar góldobók: Szivós, Varga Dénes 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Kis G., Madaras 1-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.