Sport

Vízilabda: két győzelem után két vereség szombaton

Vízilabda: két győzelem után két vereség szombaton

2013. június 29., szombat
Vízilabda: két győzelem után két vereség szombaton
ferfivizilabda_mikasa_ia

Miután pénteken legyőzte Montenegrót és Szerbiát is, szombaton kikapott az olaszoktól és a görögöktől a magyar válogatott a Szamarcidisz Kupán.

A

vlv.hu

szakportál helyszíni tudósítása szerint a kétszeres olimpiai bajnok

Madaras Norbert

emberelőnyben szerzett találatával indult a találkozó, az első negyedet mégis a házigazda görög csapat nyerte, ugyanis két fórt is értékesített. A második játékrész

Vámos Márton

bombagóljával kezdődött, a Szolnok új szerzeménye a támadóidő lejártának pillanatában lőtt a kapuba. Ezt követően

Varga Dénes

centerből volt eredményes, ám a görögök egyenlítettek, akárcsak

Hárai

gólját követően. A harmadik negyedben megakadt a magyar csapat támadógépezete, a három görög gólra pedig csak Varga Dénes tudott válaszolni, így a házigazdák magabiztos előnnyel vághattak neki a záró játékrésznek. Ez az etap két hazai góllal indult, amivel el is dőlt a találkozó, a vége 10-8 lett a hazaiaknak. A torna végső sorrendjét a vasárnapi "magyarmentes" program, a szerb-olasz és görög-montenegrói meccsek eredménye alakítja ki.

Szamarcidisz Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna:

Görögország - Magyarország 10-8 (2-1, 2-3, 3-1, 3-3)

A magyar góldobók: Vámos 2, Varga Dé. 2, Madaras 2, Hárai, Hosnyánszky.

Nem bírtunk a világbajnokkal

A magyar férfi vízilabda-válogatottat a montenegróiak (8-6) és a szerbek (10-8) felett aratott pénteki győzelmei után a szombati első meccsen az olaszoknak már sikerült megállítaniuk: a világbajnoki címvédő kétgólos vereséget mért Benedek Tibor csapatára a görögországi Szamarcidisz Kupán. A

vlv.hu

szakportál helyszíni tudósítása szerint az olimpiai bajnok

Hosnyánszky Norbert

lőtte a meccs első gólját (1-0), utána azonban két olasz találat következett. A center

Hárai Balázs

egyenlített (2-2), s a vezetést is visszavehette volna a gárda, ha

Szivós Márton

nem ront büntetőt. Ehelyett újabb talján dupla következett, így 4-2-es olasz előny mellett vonulhattak el a nagyszünetre a csapatok. A harmadik negyed is a "kettősség" jegyében indult:

Varga Dénes

ötméteresével és

Tóth Márton

szép góljával 4-4-re módosult az állás. Emberelőnyből azonban az olaszok is eredményesek voltak, majd egy újabb hat az öt ember elleni támadási lehetőségükkel is éltek. A befejező nyolc percben a zárkózás esélyét többször is elrontotta a magyar válogatott, a hajrában például azzal, hogy

Bátori Bence

ötméteresét védte a rivális kapusa. Mivel a zárónegyed nem hozott gólt, 6-4-re nyert Olaszország.

Benedek Tibor

így nyilatkozott a honlapnak: "nagyon jó mérkőzést játszottunk, természetesen a hibákkal együtt. Teljes mértékben meg voltam elégedve a csapat munkájával. Az azért látszik, hogy ez már a harmadik mérkőzésünk volt itt, ráadásul reggel. Az olaszok eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, annyival jobb erőben is voltak. A fáradtság rovására írom, hogy csak négy gólt tudtunk lőni, illetőleg nyilván jó kapusuk van, akitől azért nem szabad ennyire megijedni. A fejlődési lehetőségeink óriásiak."

Szamarcidisz Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna:

Olaszország - Magyarország 6-4 (2-1, 2-1, 2-2, 0-0)

A magyar góldobók: Hosnyánszky, Hárai, Varga Dénes, Tóth M. 1-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.