Sport

Vízilabda: a Világliga szuperdöntőjére készül a Benedek-csapat

Vízilabda: a Világliga szuperdöntőjére készül a Benedek-csapat

2013. június 3., hétfő
Vízilabda: a Világliga szuperdöntőjére készül a Benedek-csapat
Kemény Dénes; Benedek Tibor

Benedek Tibor szövetségi kapitány szeretné, ha a férfi vízilabda-válogatott csoportjában az első helyen végezne a Világliga jövő heti szuperdöntőjében, mert akkor csak a fináléban kerülhet szembe a szerb csapattal, amely magasan kiemelkedik a másik négyesből.

A szakvezető azon a sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet a nemzeti együttes cseljabinszki szereplése előtt, hétfőn tartottak a Margitszigeten. Aznap kezdte meg hivatalosan is felkészülését a Vl-sorozat zárószakaszára a válogatott, amelynek bő keretéhez húszan tartoznak, közülük szerdán jelöli ki

Benedek Tibor

az Oroszországba utazó 13-at.

Negyeddöntős a Merész-csapat

Merész András szövetségi kapitány női vízilabda-válogatottja hétfőn már harmadik mérkőzését vívta a női vízilabda Világliga pekingi szuperdöntőjében. Bujka Barbaráék szombaton 11-10-re az oroszokat, vasárnap 14-13-ra a házigazda kínaiakat győzték le, míg hétfőn az Egyesült Államok csapatával szemben maradtak alul 10-7 arányban. A csapat ezzel csoportmásodik lett és kedden Ausztráliával vív negyeddöntőt.

A kapitány elmondta, hogy

Kis Gábor

, az olimpiai bajnok center nem lesz ott a szuperdöntőben, mivel nem gyógyult fel teljesen bordasérüléséből. Ezzel együtt a cseljabinszki tornának is úgy vág neki a társaság, ahogyan magyar vízilabdázó mindig is szokott: most is nyerni akar. Csoportjában az Egyesült Államok, Montenegró, majd Japán legjobbjaival találkozik a magyar együttes, és ahogy Benedek Tibor fogalmazott: "Mindenkit, így Montenegrót is érdemes legyőzni a csoportelsőségért". Hozzáfűzte, hogy csapatával lépésről lépésre halad előre, s a július-augusztusi barcelonai világbajnokság előtt a Világliga szuperdöntője is fontos állomás a felkészülésben. "Főleg, mert jó meccseket játszhatunk jó ellenfelekkel, s az efféle tétmérkőzések kellenek ahhoz, hogy minél gyorsabban fejlődjünk, erősödjünk" - mondta. A sajtóesemény keretében támogatási szerződést írt alá

Kemény Dénes

, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke

Molitórisz Károllyal

, az Univer Product Zrt. vezérigazgatójával, aki elmondta, hogy a "Hajrá, magyarok!" program keretében külön is népszerűsíteni igyekeznek a fiatalokat, a válogatott feltörekvő tehetségeit. A tájékoztatón bemutatták a sportági szövetség megújult honlapját, amely waterpolo.hu néven kezdte meg működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.