Sport

Labdarúgás: a Soroksár bajnokká avatásával búcsúzott a Makó az NB III-tól

Labdarúgás: a Soroksár bajnokká avatásával búcsúzott a Makó az NB III-tól

2013. június 1., szombat
Labdarúgás: a Soroksár bajnokká avatásával búcsúzott a Makó az NB III-tól
makohfc_01_mj

A Makó - számára már rég tét nélküli mérkőzésen - szenvedett sima vereséget a bajnoki címét bebiztosító Soroksár otthonában.

A Makónak sajnos csak a becsületes helytállás maradt erre a találkozóra, hiszen a Maros-menti gárda már fordulókkal ezelőtt elvesztette matematikai esélyét is a bennmaradásra az újraszabott harmadosztályban. A Soroksár ugyanakkor nem bízhatott semmit a véletlenre Bány Tamásék ellen, hiszen a nagyon fontos bajnoki címért álltak versenyben a Monorral, s bár egy döntetlennel és monori győzelemmel is csak pontazonosság alakult volna ki a két Pest megyei alakulat között, a győzelmek száma a Monor javára döntött volna. A ránehezedő tét súlyának megfelelően a Soroksár az első pillanattól kezdve dominált, s az egész találkozón a játék minden elemében felülmúlta a makói egységet, s lecsapott minden kínálkozó lehetőségre, csak a pontatlan befejezések és Halász Krisztián kapus védései okán nem született hazai gól hosszú ideig. Aztán a félidő közepén egy a hosszú oldalra történt átívelést nem tudott hatástalanítani a védelem, a visszafejelt labdára pedig

Pandur Péter

érkezett és a kapuba stukkolt. Negyedórával később ismét Pandur volt a főszereplő egy szöglet után ismét fejjel, így a szünetre 2-0-s hazai előnnyel mehettek a felek. A folytatásban kicsit vissza vett a Soroksár, ám a Makó így sem tudott veszélyes helyzetbe kerülni. A hajrához közeledve az ősszel még a Szeged 2011 színeiben futballozó

Lisztes Krisztián

cselezgetett a középpályán, majd zavartalanul készülődhetett lövéshez, s lökete nem is tévesztett célt. A vége így sima, 3-0-s soroksári győzelem lett, ami egyben a hazai csapat bajnoki címét is jelenti. A Makó végül a tabella 13. helyén fejezte be a 2012-2013-as gyászos NB III-as szezont, s ezzel kiesett az újjászerveződő Csongrád megyei I. osztályba. A nagy múltú klub sorsában sajnos a többi harmadosztályú, megyénkbeli csapat is osztozik.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 26. forduló:

Soroksár SC - Makó FC 3-0 (2-0)

Soroksár, 200 néző. Vezette: Viczián (Benyovszky, Mihálik)

Soroksár:

Tarczy - Vass, Pandur, Urbán, Tóbiás, Nyilas (Bölcsföldi 58'), Csepregi, Kincses, Kiss K. (Pölöskei 70'), Lisztes (Mészáros 80'), Márkus.

Vezetőedző:

Varga Attila.

Makó:

Halász - Horváth K., Varga Cs., Pataki, Horváth G., Kulacsik, Siket, Puskás (Bány 82'), Bakos (Schreiber 77'), Kohajda, Rakonczai.

Játékos-edző:

Bány Tamás.

Gól:

Pandur (29', 43'), Lisztes (79')

Sárga lap:

Bakos (63'). Bány Tamás:

"Tisztességesen helytálltunk, gratulálok a Soroksárnak a bajnoki címhez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.