Sport

Hátország: másodszor is bajnok lett júniusban a Koczka Kézisuli + FOTÓK

Hátország: másodszor is bajnok lett júniusban a Koczka Kézisuli + FOTÓK

2013. június 30., vasárnap
Hátország: másodszor is bajnok lett júniusban a Koczka Kézisuli + FOTÓK
koczkakezisuli_001

Június eleji győzelmét követően hazai pályán is nyerte meccseit, így megismételte bajnoki címét a Kocka Kézisuli U7-es csapata a régiódöntőben.

Június 1-én drámai csatában

, sikeresen megnyert hétméteres párbajban hozta el a hírös városból az U7-es korosztály bajnoki címét

Koczka Gergő

csapata. Két héttel később - a bajnokság speciális lebonyolításából adódóan - hazai pályán újból bajnoki címért versenhettek a vásárhelyi ifjak az Erima Országos Kézilabda Gyermek-bajnokság, U7-es fiú Badó László régió 2. döntőjében. A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola sportcsarnokában 4 3+1 fős csapat, a házigazda Koczka Kézisuli mellett a Szentes SI, illetve a Kecskeméti Sportiskola A és B csapata mérkőzött meg. Mindenki tudta, hogy Csongrád és Bács-Kiskun megye négy legerősebb, legifjabb szivacskézilabda-csapatai között kiélezett mérkőzések, és hasonló hangulat várható. Így is történt, minden találkozó szoros végeredménnyel zárult. A szép számmal kilátogató vásárhelyi szurkolók, - hozzá kell tenni, voltak ennél többen is a szezonban, talán ez a nyári nagy meleg rovására írható - mind hazai győzelmet vártak. A kecskemétieket fűtötte igazán a visszavágás vágya, a fent említett korábbi döntő miatt, s ezúttal lehetőségük adódott a visszavágásra. Ám nem így történt, mindhárom mérkőzésén végig vezettek a vásárhelyi ifjak, és megszerezték meg a Kézisuli történetének második bajnoki címét is. A hazaiak elégedetten könyvelhették el a tornát követően, Hódmezővásárhelynek tényleg van minőségi fiú utánpótlás kézilabdacsapata. A vendég kecskemétiek kevéssé voltak elégedettek, beszámolók szerint pár szülő/szurkoló botrányos viselkedésével zavarta meg a tornát, miután a hazaiak egyik játékosát többször is inzultálták előbb az öltöző folyosón, majd a pályán bemelegítés alatt. A sportszerűtlen szurkolókat végül a játékvezetők közbenjárásával sikerült rábírni, hogy a karzatról kövessék tovább az eseményeket. "Hosszú út vezetett a két bajnoki címünkig, köszönöm a csapat példaértékű edzésmunkáját. Fegyelmezett játékkal, szoros mérkőzéseken diadalmaskodtunk. Nagyszerűnek tartom, hogy hazai pályán a bajnokságban idén egyetlen csapat sem tudott legyőzni minket. Jövőre még nagyobb eredményekre készülünk, még több csapattal, még több játékossal. Köszönöm az egyesület nevében az egész éves támogatást, a bajnoki címeket azoknak ajánlom, akik valamilyen formában hozzájárultak a sikerhez, illetve az édesanyámnak, aki győzelmünk napján ünnepelte születésnapját" - közölte a torna végén Koczka Gergő, a kézisuli névadó alapítója.

Eredmények:

Koczka Kézisuli - Szentes SI 16-14 Kecskeméti Sportiskola "A" - Koczka Kézisuli 15-17 Koczka Kézisuli - Kecskeméti Sportiskola "LA" 19-16

Az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság, Badó László régió, 2. fiú döntőjének végeredménye:

1. Koczka Kézisuli 2. Kecskeméti Sportiskola "LA" 3. Kecskeméti Sportiskola "A" 4. Szentes SI

A Koczka Kézisuli bajnokcsapata:

Csaba Gergely, Jelencsik Péter, Kis Gergely, Kovács Viktor, Lőkös Bálint, Nagy Zsigmond, Ombódi Balázs, Rákos Dániel, Tatár Dávid.

Edzők:

Koczka Gergő és Koczka Dorina.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.