Sport

Futballtornával avatta csodás új öltözőjét Újszentiván + FOTÓK

Futballtornával avatta csodás új öltözőjét Újszentiván + FOTÓK

2013. június 30., vasárnap
Futballtornával avatta csodás új öltözőjét Újszentiván + FOTÓK
ujszentivan_foci_torna_mj 44

17 millióból korszerűsített öltöző, 30 millióból műfüves kispálya, újonnan alapított női együttes - dinamikusan fejlődik Újszentiván labdarúgása. Szombaton ezt ünnepelték.

Az újszentiváni falunapon, Péter-Pál alkalmával huszonegyedszer rendezték meg a Kasziba Szabolcs-emléktornát. Az idén különösen gazdag program várta a kilátogató sportbarátokat. Négy férficsapat mérte össze tudását: a házigazdák mellett a Szentmihály, a Veszprém megyei Sümegprága (Újszentiván testvértelepülése) és a romániai AS FC Spartak Gottlob fogadta el a meghívást. Bemutató mérkőzésen csapott össze Szentmihály és a Dorozsmai Bombázók női gárdája (a történeti hűség kedvéért: 4-2-re a szentmihályiak győztek) annak apropóján, hogy Újszentivánon is megalakult a női együttes, mely be is nevez a 2013/14-es Csongrád megyei keresztpályás bajnokságba. Ami a férfitornát illeti, az AS FC Spartak Gottlob a Szentmihály elleni 3-1-es, az Újszentiván a Sümegprágával szemben elért 4-0-s sikerrel jutott be a döntőbe (végig 2x35 perces meccseket rendeztek). A 3. helyért rendezett találkozón a Sümegprága gólzáporos győzelmet aratott a Szentmihály ellen 5-3-ra, a fináléban pedig a romániai vendégekdiadalmaskodtak 2-0-ra a nagyszerűen küzdő, de még büntetőt is hibázó hazaiak ellen közel 700(!) néző előtt.

A torna végén különdíjakat is kiosztottak: az újszentiváni Kozma László lett a gólkirály, a legjobb játékosnak a sümegprágai Tóth Ferenc bizonyult, míg a legjobb kapusnak járó elismerést Nagy Ferenc vihette haza Szentmihályra. Kiemelendő, hogy valamennyi találkozót Rácz László vezette, aki közel hat órán át bíráskodott remek színvonalon. Az esemény csúcspontját a felújított öltözőépület átadása jelentette. Az avatóünnepségen Putnik Lázár polgármester, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója és Talpai János, a helyi labdarúgás korábbi meghatározó alapító-vezetője, a CSLSZ egykori elnöke vett részt. Talpai Jánosnak a település díszpolgári címét is odaítélték a jeles alkalomból. Mint Nógrádi Tibortól megtudtuk, a 17 millió forintból korszerűsített épület - minden igényt kielégítő, modern öltözőrészeivel, mellékhelyiségeivel, tusolóival, napenergiát is hasznosító tetőrendszerével - Csongrád megye egyik legszínvonalasabb öltözőkomplexuma lett. Nem csak erre lehet azonban büszke a település labdarúgása. Az igazgató bejelentette, az MLSZ támogatásával még az idei esztendőben több mint 30 millió forintból a megye egyik legszebb műfüves, lelátós kipályája épülhet meg Újszentivánon, ami nem utolsósorban a polgármester településfejlesztő, innovációs politikáját dicséri.

A Kasziba Szabolcs-emléktorna eredményei:

Elődöntők: AS FC Szpartak Gottlob - Szentmihály 3-1 Újszentiván SE - Sümegprága 4-0 A 3. helyért: Sümegprága - Szentmihály 5-3 Döntő: AS FC Szpartak Gottlob - Újszentiván SE 2-0 Gólkirály: Kozma László (Újszentiván) Legjobb játékos: Tóth Ferenc (Sümegprága) Legjobb kapus: Nagy Ferenc (Szentmihály)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.