Sport

Árvízi kármentésben is helytállnak a szegedi rögbisek

Árvízi kármentésben is helytállnak a szegedi rögbisek

2013. június 14., péntek
Árvízi kármentésben is helytállnak a szegedi rögbisek
szeged_gorillak_rogbi

A hétvégén hazai rögbi „fellegvárába“, Esztergomba utaznak a szegedi Fit World Gorillák RC és az SZTE EHÖK SE rögbi játékosai. Nem szokványos a felszerelés, gumicsizmával és szerszámokkal készülnek a csapattagok, önkéntes árvízi kármentésben vesznek részt.

A mostani hétvége jól megérdemelt pihenő lett volna a szegedi rögbiseknek. Az első vonalban küzdő Gorillák ugyan nem jutottak az Extra Liga legjobb 4 csapata közé, így majd a június végi döntőn a Szuper Kupáért küzdhetnek az NB1 bajnokával, a rögbi NB2 küzdelmei viszont a múlt héten befejeződtek. Az utolsó, fehérvári fordulót is hibátlanul teljesítették a szegediek és ezzel az SZTE EHÖK SE rögbi csapata megnyerte a hétcsapatos bajnokságot. A játékosok és a csapat vezetői azonban nem a pihenőt választották, mert jött az árvíz és segítségkérés érkezett Esztergomból. A dunai árvíz levonulásával a vészhelyzet ugyan elmúlt, de a pusztítás maradt, ezért egyértelmű volt a döntés: vasárnap a rögbisek egy önkéntesekből álló nagyobb létszámú csoporttal részt vesznek az árvízi kármentésben. Egy hét múlva, június 20-23. közt Esztergom ad otthont az Európai Veterán Rögbi Szövetség (EVRA) Fesztiválnak, amelyre 26 ország rögbi válogatottja hivatalos, majd a június 29-i Magyar Rögbi Bajnoki Döntőt is ott rendezik. Sajnos hiába készült a helyi és az ország minden részéből érkezett rögbisek segítségével 8,20 m magas gátrendszer a sportlétesítmények köré a Duna soha nem látott áradásával szemben, a víz mindent elöntött. Az ár levonulása nyomán a Duna-parti RCH pálya és kiszolgáló helységeinek helyreállító munkálatai pénteken megkezdődtek: dolgoznak a szivattyúk, takarítógépek, és a szorgos kezek is pakolják a vízzel megtelt homokzsákokat.

rogbi_arviz_esztergom

Szeged rögbi csapatai a hazai mezőny fiataljai közé tartoznak, így nem érdekeltek a veteránok küzdelmeiben, de a fiúk úgy gondolták, hogy összefogással és legalább egy napi kemény munkával - takarítással, a szemét elhordásával, rendrakással – segítik az árvíz nyomainak eltüntetését, a rendezvények sikerét és tisztelegnek az „öregek“ előtt. A rögbis önkéntesek vasárnap 5.30-kor indulnak busszal Szegedről és tervek szerint 9-től az ottani munkavezető irányításával 17 óráig dolgoznak majd. A segítő akciót várhatóan ingyen szállítással a Tisza Volán is támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.