Sport

Szegedi vívósikerek Vásárhelytől Birminghamig

Szegedi vívósikerek Vásárhelytől Birminghamig

2013. május 30., csütörtök
Szegedi vívósikerek Vásárhelytől Birminghamig
nagy_5_ferke_7

Balatonalmádi, Hódmezővásárhely, Budapest, Győr, Szigetszentmiklós, Debrecen, Birmingham. Az elmúlt hetekben a felsorolt városokban szerepeltek eredményesen az SZTE Vívó Klub versenyzői - 3 hétvége, 14 érem.

A Balatonalmádiban rendezett tőr diákolimpián a VI. korcsoportban

Bakó Tamás

magabiztosan szerzett aranyérmet, a

Hegedűs Barnabással

és

Barna Dávid Attilával

kiegészült csapat pedig szintén első helyezést ért el. Hegedűs egyéniben 6., Barna 10. lett. Kadet tőr előválogatón a serdülő

Mérő Mihály

kitűnő vívással 8. lett az eggyel nagyobbak között.

További eredmények:

17. Hollós Tamás, 21. Sike József. Hódmezővásárhelyen a gyerek OB-n nem sikerült az éremszerzés, de a csapatversenyen fontos ranglistapontokat érő helyeket szereztek vívóink.

Egyéni eredmények: leány:

20. Andrócki Csenge, 24. Szelle Borbála,

fiú:

10. Maksa Gergő, 29. Kiss Máté Botond, 36. Barta Márton.

Csapat eredmények: leány csapat

5. hely,

fiú csapat

4. hely. A II. Győr Kupán

Nagy Zsolt

és

Ferke Norbert

veretlenül jutott a táblára, de a legjobb 8 között mindkettejük vereséget szenvedett, így előbbi 5., utóbbi 7. helyen végzett. További eredmények: 28. Kranabet Marcell, 37. Vincze Gábor. A másnapi csapatversenyen a Nagy, Ferke, Kranabet összeállítású csapat előbb párbajtőrben a 2. helyet, majd tőrben a bravúros 3. helyet szerezte meg.

Birminghamben rendezték a Brit Bajnokság U10-es döntőjét, ahova a jelenleg Londonban élő Kuba Vencel sikeresen kvalifikálta magát az idény során. A fiatal versenyző a 38 fős mezőnyben a két csoportkörben mindössze 1 vereséget gyűjtött, majd a táblán sorra verte brit ellenfeleit. Egyedül a későbbi győztessel nem bírt az elődöntőben, így bronzérmes lett a szigetországban. Múlt hétvégén Budapesten a Törekvés vívótermében rendezték az újonc korosztályúak országos bajnokságát és egy bambi versenyt. Bambi leányok között Kelemen Róza jutott a legtovább, tábla harmadikként simán jutott a legjobb 8-ba, ott egy Vasasos versenyző állította meg és az ötödik helyezést érte el. További eredmények: 16. Szelle Borbála, 22. Hodászi Réka. Az újonc OB-ról két bronzéremmel térhettek haza a lányok, szombaton egyéniben Sike Nóra vívott kitűnően és lett dobogós, majd vasárnap az Andrócki Csengével és Kelemen Rózával kiegészült csapat a bravúros 3. helyen végzett. További egyéni eredmények: leány: 16. Andrócki Csenge, fiú: 10. Maksa Gergő, 20. Szaszák Gergely Márk, 35. Kiss Máté Botond, fiú csapat: hatodik hely. Debrecenben a Magyar Egyetemi és Főiskolai OB-n 6 vívó képviselte egyben a Szegedi Tudományegyetemet és az SZTE Vívó Klubot is. Női párbajtőrben Tarnóczi Anna a csoportkört 1 vereséggel zárta, de a táblára elfáradt így a 8. helyen végzett. A legnépesebb mezőny férfi párbajtőrben állt fel, Nagy Zsolt minden asszóját megnyerte a körben, így tábla másodikként került táblára, ahol a 4 közé jutásért kapott ki a későbbi ezüstérmestől, így az 5. helyet szerezte meg. További eredmények: 15. Schwaiger Csaba, 24. Erdélyi Ádám, 25. Erdélyi Péter, 32. Papos Gergő. A Nagy, Schwaiger, Erdélyi, Erdélyi összeállítású csapat párbajtőrben a 6. helyen végzett. Férfi tőrben esélyes volt az éremszerzés, ami egyéniben és csapatban is sikerült. Nagy Zsolt a csoportkörökben 1 vereséggel zárt, majd tábla kettesként kezdte az egyenes kiesést, amit meg is tartott, mert a döntőben 15-10-re kapott ki ellenfelétől és ezüstérmes lett. További eredmények: 5. Erdélyi Ádám, 11. Erdélyi Péter, 13. Schwaiger Csaba. Az egyéni verseny után következett a csapat, ahol az utóbbi 2 évben a szegediek végeztek az elén. Nem volt ez máshogy idén sem, a Nagy, Schwaiger, Erdélyi, Erdélyi csapat a döntőben a BME-t verve idén is megvédte címét és aranyérmes lett. A vívóidény lassan lezárul, következő hétvégén a serdülő OB-n bizonyíthatnak a gyerekek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.