Sport

Röplabda: közel volt a bajnoki cím az egyetemistáknak

Röplabda: közel volt a bajnoki cím az egyetemistáknak

2013. május 28., kedd
Röplabda: közel volt a bajnoki cím az egyetemistáknak
szteehokse_kaposvar_ffiroplabda_nbii

Nagy csatára kényszerítette a férfi röplabda NB II rájátszásának döntőjében győri ellenfelét az SZTE EHÖK SE, ám a siker végül elmaradt.

Vasárnap a Komárom-Esztergom megyei Dág adott otthont a férfi röplabda NB II négyesdöntőjének, ahol az SZTE EHÖK SE tavaly nyáron alakult csapata az elődöntőben a Szombathelyi Egyetem gárdájával mérkőzött meg. Rendkívül motiváltan kezdett

a sérülésektől sújtott

szegedi együttes, és

Strezeneczki Gyula

tanítványai precízen, nagy lelkesedéssel nyerték meg az első szettet 25-7-re. A második játékrész már izgalmasabban alakult, felébredt a Szombathely, ám a végig kiélezett, szoros csatában végül ezt a játszmát is megnyerte az EHÖK SE. A harmadik felvonásban pár ki nem kényszerített hibát vétett a Szeged, és ezt az előnyt végig meg tudta tartani a SZoESE, így a szépíteni tudtak 2-1-re. Az negyedik szett ismét fej-fej melletti csatát hozott, ám a végéhez közeledve, néhány sérüléssel küzdő, a döntőre pihentetett kulcsemberét is bevetve meglépett az EHÖK SE, és 25-22-re behúzta a szettet, 3-1-re pedig a mérkőzést. A nap korábbi meccsén az is kiderült, hogy a döntőben a másik ágon a Kunhegyessel szemben 0-2-ről fordító, és nagy csatában 3-2-re diadalmaskodó idei nagy rivális Győr lesz az ellenfél, a várakozásoknak megfelelően. A finálét aztán idegesen kezdte mindkét csapat, s lehetett érezni, hogy aki előbb megnyugszik, az megléphet a másiktól. Kihasználva, hogy a mieinknél több kulcsember sérülten kellett pályára lépjen, a győriek el tudtak szakadni, és hiába zárkózott a szett vége felé a Szeged, fordítani már nem tudott, így előnybe került a SZESE. A második szettben elkapta a fonalat a Tisza-parti gárda, Cserpákék hatékony támadójátékával egy ideig nem is tudott mit kezdeni a Győr, és az előnyével okosan gazdálkodó szegediek megnyerték a játszmát, ezzel kiegyenlítve az állást 1-1-re. A harmadik szettben mindkét csapat magas színvonalon játszott, de a szett közepén egyre jobban kijött, hogy sok a sérült az EHÖK SE-nél - a szegediek szakosztályvezetője,

Bondor Tamás

, ekkor már nem is tudta vállalni a játékot térdproblémái miatt - a SZESE-nek sikerült ellépnie, majd végül magabiztosan behúznia a játékrészt. A negyedik játszmában ismét a Győr akarata érvényesült, lelkesen játszva rögtön az elején tetemes előnyre tettek szert, s ugyan a szett közepén még fel tudott kapaszkodni a Szeged, de a Győr okosan tartotta előnyét, megnyerve a mérkőzést 3-1-re, a bajnoki aranyat, s a jogot az NB I-ben való elindulásra.

Férfi röplabda NB II rájátszás:

Elődöntő:

SZESE - Kunhegyes 3-2

Elődöntő:

SZTE EHÖK SE - SZoESE 3-1

A 3. helyért:

SZoESE - Kunhegyes 3-2

Döntő:

SZESE - SZTE EHÖK SE 3-1 Strezeneczki Gyula:

"Tudtuk, hogy melyik két csapat fogja játszani a döntőt, mi magunk a fináléra készültünk, s várható volt, hogy azt a győriekkel kell vívjuk. Jó meccsre számítottam, jó meccset is játszottunk a SZESE csapatával, amely most jobbnak bizonyult, és megérdemelten győzött. Voltak hiányzóink és sérültjeink - sajnos ez benne van a pakliban - de a rendelkezésre álló erőinkkel meg tudtuk szorongatni a győztest. Nagyon vegyes alakulattal vágtunk neki a szezonnak, ám örömmel telve és büszkén jelenthetem ki, hogy a végére valódi, a szó minden értelmében nagybetűs CSAPAT állt össze, s röplabdázta végig a szezont."

Bondor Tamás szakosztályvezető:

"Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy elértük, és ahogy elértük ezt az eredményt - visszagondolva arra, hogy egy éve még minden milyen bizonytalan volt. A nyár folyamán kialakult a csapat, néhányan újrakezdték a röplabdát, és jó pár játékosnak ez volt élete első bajnoki szezonja. Ezeket végiggondolva hatalmas eredményt értünk el, amit saját magunknak, az egyesületnek és edzőnknek, Strezeneczki Gyulának köszönhetünk. A döntőben nagyon rossz volt kívülről nézni az eseményeket, talán ha mindenki egészséges, másképp alakulhatott volna az eredmény is. De ilyen a sport, gratulálunk a Győrnek, megérdemelten nyertek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.