Sport

Röplabda: 4. az SZTE EHÖK SE az OIK-ban

Röplabda: 4. az SZTE EHÖK SE az OIK-ban

2013. május 3., péntek
Röplabda: 4. az SZTE EHÖK SE az OIK-ban
szteehokse_noiroplabda_szmatv

Szél Márta tanítványai végül részt tudtak venni az Országos Ifjúsági Kupa hatos döntőjén, ahol újabb szép sikert értek el.

Amint arról korábban beszámoltunk, az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapatának juniorjai - ugyancsak

Szél Márta

edző irányításával - kiharcolták a jogot az Országos Ifjúsági Kupa hatos döntőjében való részvételre, ám komoly anyagi akadályokkal kellett szembenézniük a békéscsabai torna előtt.

Felhívásunknak

is köszönhetően végül megoldódtak a részvétel körüli problémák, s a sérülésektől is sújtott gárda hősiesen küzdve szép eredményeket ért el. "Az egyik rivális klub a Központi Röplabda Akadémia elnökétől

Tóth Tamástól

kaptunk segítséget. A sors iróniája, hogy a négy közé jutásért vvott mérkőzésen épp ezt a csapatot győztük le" - kezdte beszámolóját a szegedi lányok trénere. Az SZTE EHÖK SE az erősebbik trió tagja lett a hatcsapatos tornán, a két későbbi finalistával, a Nyíregyházával és a Vasassal kellett megküzdeniük a lányoknak. A több sebből vérző SZTE EHÖK SE a Vasassal szembeni első csoportmeccsén az első és a harmadik szettben tudta megszorongatni a fővárosiakat, akik végül 3-0-ra nyertek. A tavalyi Országos Serdülő Bajnokság győztese, az azóta eggyel magasabb korosztályba lépő Nyíregyháza ellen azonban hatalmas csatát vívtak a Tisza-menti lányok: az első szettet megnyerték, majd szoros csatában egyenlítettek a nyírségiek, ám még egy ennél is kiélezettebb menetben ismét a szegedieké lett az előny. Ez azonban nagyon sokat kivett a mieinkből, akik végül a negyedik, majd a döntő szettben is alulmaradtak, s végül a Nyíregyháza nyert 3-2-re. "A csoport 3. helyén végeztünk, de tudtam, hogy a másik csoportban két olyan ellenfél jöhet szóba - a Kecskemét, vagy a KRA -, amelyikkel ha összekerülünk, esélyünk van a négybe jutni" - közölte a korábbi kiváló röplabdás Szél Márta. A középdöntőben aztán jött a már említett Testnevelési Főiskola Központi Röplabda Akadémiával közös csapata, amelyen minden erejüket beleadva simán győztek a szegedi lányok, így kiharcolva az elődöntőt, ahol ismét a Vasassal kellett mérkőzniük. A bravúr elmaradt, a fővárosiak nem hagyták magukat még annyira sem megfogni, mint a csoportmeccseken, s könnyen behúzták a találkozót 3-0-val. A 3. helyért vívott csatában sem látszott sok esély, lévén a házigazda békéscsabaiak soraiban több olyan játékos is akad, aki a bajnoki bronzérmes felnőtt gárdában is rendre szerephez jut. A mieink azért szépen küzdöttek, az 1. és a 3. szettben is 20 pont fölött teljesítettek a Békés megyeiekkel szemben, végül 3-0-ra alulmaradva, s az OIK 4. helyén végezve. "Jelen körülményeink között bravúros eredménynek számít a 4. hely elérése!" - értékelt Szél Márta. "Kértem a lányokat, ha már ennyire nehezen sikerült összehoznunk a részvételt, s a szülők is minden erejükkel támogattak minket, akkor tegyük oda magunkat. És bizony le a kalappal előttük, mert mindegyikük, egytől-egyig nagyon szépen, nagy szívvel küzdött, s olyan csapatok ellen tudtunk helytállni és jól szerepelni, akik sokkal jobb körülmények között készülhetnek nap mint nap" - összegzett az edző.

Torma Ágnes Országos Ifjúsági Kupa, döntő:

Csoportmérkőzések:

SZTE EHÖK SE - Vasas-Óbuda 0-3 (19-25, 9-25, 19-25) NRK-Nyíregyháza - SZTE EHÖK SE 3-2 (14-25, 25-21, 22-25, 25-17, 15-4)

Középdöntő:

TFSE-KRA - SZTE EHÖK SE 0-3 (15-25, 11-25, 16-25)

Elődöntő:

Vasas-Óbuda - SZTE EHÖK SE 3-0 (25-12, 25-15, 25-8)

A 3. helyért:

Békéscsabai RSE - SZTE EHÖK SE 3-0 (25-23, 25-12, 25-22)

A női torna végeredménye:

1. Vasas Óbuda 2. NRK-Nyíregyháza 3. Békéscsabai RSE

4. SZTE EHÖK SE

5. TFSE-KRA 6. Kecskeméti Sportiskola

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.