Sport

Labdarúgás: a szerencsésebb csapat nyert Makón

Labdarúgás: a szerencsésebb csapat nyert Makón

2013. május 25., szombat
Labdarúgás: a szerencsésebb csapat nyert Makón
makohfc_02_mj

Nem volt szerencséje a kapufák meccsén a már kieső házigazda Makónak a bajnoki címért hajtó Tököl elleni találkozón.

A szoros élmezőnyben minél jobb pozíciót kiharcolni igyekvő tököliek számára bírt még téttel a találkozó, a már biztosan kieső hazaiak előtt pedig az emelt fővel megvívandó utolsó NB III-as hazai meccs képe lebeghetett. Ennek szellemében a

Bány Tamás

vezette egység - a játékos-edző maga is a kezdőcsapatban lépett pályára - dominált talán egy árnyalatnyival jobban, az alapvetően kiegyenlített találkozón, azonban Fortuna ezen a szombaton nem a Maros-mentén ütött tábort. A vendégek az első félidő közepén egy gyors ellenakció végén kijátszott helyzetből, a semmiből szerezték meg a vezetést

Palásti Sándor

révén. A Csongrád megyeiek Bány Tamás két szabadrúgása után is egyenlíthettek volna, azonban mindkét életerős löket a kapufán csattant, s a hazaiak kisebb-nagyobb helyzetei sem vezettek eredményre - igaz, kapufából jutott a másik oldalra is egy szöglet után. A játék képe alapján megérdemelt lett volna a makói pontszerzés, ám a szerencsésebb csapat szerezte meg a három pontot, s ez a Tököl volt. A makóiak utolsó NB III-as mérkőzését június 1-jén, szombaton, 17 órától vívják újabb nehéz ellenfél, a listavezető Soroksár otthonában.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 25. forduló:

Makó FC - Tököl VSK 0-1 (0-1)

Makó, 200 néző. Vezette: Belanka (Barta, Pogonyi)

Makó:

Gilinger - Horváth K. (Kohajda 71'), Varga Cs., Pataki V., Horváth G., Kulacsik, Siket, Puskás, Tóth A., Schreiber (Halász 85'), Bány.

Játékos-edző:

Bány Tamás.

Tököl:

Balázs - Joszin, Hacker, Guba, Barbai (Hasenauer 72'), Váradi, Palásti, Paluska (Harsányi 72'), Balogh Z., Langó (Radnics 80'), Frank T.

Vezetőedző:

Hamar István.

Gól:

Palásti (24').

Sárga lap:

Pataki V. (20'), Varga Cs. (38'), Kohajda (82').

Piros lap:

Tóth A. (90') Bány Tamás:

"Jobban domináltunk ezen a mérkőzésen, de nem bírtunk önmagunkkal, képtelenek voltunk átlátni a saját árnyékunkat..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.